یکی از آزاردهندهترین مشکلات جسمی، ناراحتی گوارشی است. نفخ شکم، اسهال، گرفتگی و حالت تهوع از رایجترین مشکلات گوارشی هستند. دلایل متعددی برای بروز مشکلات گوارشی وجود دارد. مثلاً استرس، مسمومیت غذایی یا حتی خوردن مقادیر بسیار زیاد سبزیجات، ناراحتیهایی رو برای دستگاه گوارش ایجاد میکنند. گاهی تشخیص اینکه چه دلیلی باعث بروز مشکل شده است، کار سادهای نیست. از سویی، خوشبختانه برطرف نمودن این مشکلات در اغلب موارد، کار سختی نیست.
البته اگر علائم شدید و جدی باشند ممکن است که نشاندهنده مشکل بزرگتری باشند که باید حتماً با پزشک در میان گذاشته شوند. مثلاً در مواجهه با استفراغ خونی، دردهای شدید شکمی یا تب یا دفع مدفوع خونی که منجر به سیاه شدن رنگ مدفوع میشود، باید حتماً بلافاصله به پزشک مراجعه شود. در این موارد درمانهای خانگی نمیتوانند مشکل رو برطرف کنند. اما اگر مشکل جدی نیست میتوانید با درمان خانگی، درد رو تسکین داده و برخی از ناراحتیهای گوارشی رو برطرف کنید.
زنجبیل
زنجبیل درد معده و حالت تهوع رو کاهش میدهد. برای خود یک فنجان چای زنجبیل درست کنید. بدین منظور ریشههای زنجبیل رو در یک فنجان آب داغ بخیسانید. میتوانید به آن برای طعمدهی بهتر مقداری لیمو یا عسل اضافه کنید. توجه داشته باشید که مصرف زیاد زنجبیل هم میتواند به نوبه خود باعث ناراحتی گوارشی شود. پس روزانه بیش از یک تا دو فنجان چای زنجبیل مصرف نکنید.
موز
به دلیل محتوای زیاد فیبری که در موز وجود دارد و به خصوص پکتین، موز یک انتخاب بسیار خوب برای کسانی است که دچار اسهال شدهاند. همچنین سرشار از مواد مغذی است که به بدن که در اثر اسهال دچار ضعف شده است، انرژی میرساند.
تخم رازیانه
چای تخم رازیانه از یبوست جلوگیری میکند. برای درست کردن این چای، تخم رازیانه خشکشده رو در آب، آبپز کنید. همچنین میتوانید از روغن رازیانه در پخت و پز استفاده کنید یا پودر رازیانه رو با آب مخلوط کرده و مصرف نمایید. خود دانهها رو هم میتوانید برای برطرف کردن مشکل یبوست مورد استفاده قرار بدهید.
چای کامومیل
بیشتر چایهای گیاهی به کاهش مشکلات گوارشی کمک میکنند. اما چای کامومیل خاصیت ضد التهاب دارد و انتخاب بسیار خوبی برای تخفیف ناراحتیهای گوارشی است. درست به همان دلیل که چای باعث آرامش میشود، مشکلات گوارشی رو نیز با همان مکانیسم آرام میکند.
ماست
اگر از درد شکم رنج میبرید، ممکن است که علت آن کمبود برخی از پروبیوتیکها در دستگاه گوارش شما باشد. پروبیوتیکها باکتریهای مفیدی هستند که مانع از افزایش بیش از حد تعداد باکتریهای مضر در دستگاه گوارش میشود. افزایش تعداد باکتریهای مضر دستگاه گوارش از عوامل ایجاد بیماری سندرم روده تحریکپذیر است. مصرف روزانه ماست سرشار از پروبیوتیکها، تعادل باکتریهای روده رو حفظ میکند.
آب
نوشیدن آب کافی و جلوگیری از کمآبی بدن مانع از بروز یبوست میشود. یبوست زمانی اتفاق میافتد که روده بزرگ دچار کمآبی شود. مدفوعی که در روده بزرگ تجمع پیدا کرده است در اثر از دست دادن آب، سفت شده و بدن در دفع آن با مشکل مواجه میشود. اگر مستعد یبوست هستید، در طول روز آب زیاد بنوشید.
سیب زمینی
مواد غذایی مثل سیبزمینی ساده، نان تست و برنج به کاهش علائم اسهال کمک میکنند زیرا آب رو از لولههای گوارشی به بدن برمیگردانند و در نتیجه مدفوع رو سفت میکنند.
خرما
به طور کلی میوهها در مواقعی که فرد دتتچار یبوست شده است، مفید هستند زیرا حاوی فیبر و آب فراوان میباشند و هر دوی این موارد به نرم کردن مذفوع کمک میکنند. خرما، انگور و پاپایا از جمله بهترین میوهها در این زمینه هستند زیرا مقدار فیبر نامحلول موجود در آنها زیاد میباشد. این یعنی فیبر موجود در این میوهها در آب حل نمیشود و در عوض حجم مدفوع رو بیشتر کرده و مدفوع سفت رو مرطوب میکند. بنابراین دفع مدفوع آسانتر میشود.
سوپ
سوپ آبکی به دلیل آبرسانی به بدن به برطرف کردن یبوست کمک میکند اما باید توجه داشته باشید که سوپ رو آبکی و سبک تهیه کنید و از به کار بردن ادویه یا هر خوراکی دیگری که مصرف آنها ناراحتی گوارشی به همراه دارد، مثل حبوبات، پرهیز کنید.
برگرفته از: www.prevention.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]