امروزه به دلیل شیوع ویروس کرونا، مصرف ویتامین C بسیار مطرح شده است و خوردن پرتقال بسیار رایج شده است. اما برای تنوع هم که شده شاید بد نباشید که بدانیم، برخی دیگر از خوراکیها ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال دارند. بیایید با این خوراکیها آشنا شویم.
فلفل چیلی
در نصف فنجان فلفل چیلی ورقهشده، 107/8 میلیگرم ویتامین C وجود دارد. به علاوه، ترکیبی به نام کاپسائیسین در فلفل چیلی است که درد مفاصفل و عضلات را تسکین میدهد.
فلفل دلمهای قرمز
در یک فنجان فلفل دلمهای قرمز، در حدود 3 برابر ویتامین C بیشتری نسبت به یک فنجان پرتقال یافت میشود. فلفل دلمهای قرمز منبع بسیار خوب ویتامین A نیز میباشد که برای سلامتی چشمها مفید است.
فلفل دلمهای سبز
یک فنجان فلفل دلمهای سبز حاوی مقادیر کمتری ویتامین C نسبت به فلفل دلمهای قرمز است اما باز هم مقدار زیادی ویتامین C دارد که تا 200 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه را تأمین میکند. همچنین منبع بسیار خوب فیبر است.
کِیل
علاوه بر اینکه 2 برابر نیاز روزانه ما به ویتامین A را برآورده میکند، مقدار ویتامین K موجود در آن نیز 7 برابر نیاز روزانه ماست و در یک فنجان از آن، 80/4 میلیگرم ویتامین C وجود دارد. این سبزی فوقالعاده ارزشمند، حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی و اسیدهای چرب نیز میباشد.
بروکلی
هر واحد بروکلی، 132 میلیگرم ویتامین C و نیز فیبر قابل توجهی را تأمین مینماید. همچنین دارای ترکیبات ضد سرطان است.
پاپایا (انبه هندی)
خوردن پاپایا، سینوسها را پاکسازی کرده، پوست را شفافتر نموده و استخوانها را تقویت میکند. یک فنجان پاپایا حاوی 88/3 میلی گرم ویتامین C است.
توتفرنگی
یک فنجان از این میوه قدرتمند، 84/7 میلیگرم ویتامین C دارد. به علاوه دارای مقادیر زیادی فولات و سایر ترکیباتی است که برای سلامتی قلب مفیدند. شاید ندانید که توتفرنگی به سفید شدن طبیعی دندانها هم کمک میکند.
گل کلم
یک کله گلکلم دارای 127/7 میلیگرم ویتامین C، 5 گرم فیبر و 5 گرم پروتئین است.
جوانه بروکسل
این کلمهای کوچک سرشار از فیتونوترینتهای ضد سرطان و فیبر هستند و مقدار ویتامین C موجود در آنها 74/8 میلیگرم است. اگر از طعم تلخ طبیعی آنها خوشتان نمیآید، میتواند آنها را برشته کنید.
آناناس
آناناس علاوه بر اینکه 78//9 میلیگرم ویتامین C دارد، حاوی بروملین نیز است که آنزیم گوارشی برای هضم غذا و کاهش نفخ میباشد. بروملین یک ضد التهاب طبیعی نیز است که به ترمیم و بازسازی عضلانی بعد از یک ورزش شدید، سرعت میبخشد.
کیوی
یک واحد کیوی (در حدود 2 عدد کیوی)، 137/2 میلیگرم ویتامین C دارد. این میوه پشمالو سرشار از پتاسیم و مس نیز میباشد.
انبه
انبه حاوی 122/3 میلیگرم ویتامین C است. این میوه منبع بسیار خوب ویتامین A نیز میباشد که نقش مهمی در تقویت دستگاه ایمنی بدن و نیز حفظ سلامتی چشمها ایفا میکند.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]