• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • خوراکی‌هایی که ویتامین K فراوان دارند

  • جمعه، ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 845 مدیریت
  • در مقابل زرق و برق سایر ویتامین‌ها، ویتامین K از دید بسیاری از افراد پنهان و مهجور مانده است. اما واقعیت این است که این ویتامین جایگاه بسیار مهمی در زندگی ما دارد.

  • در واقع دو نوع ویتامین K وجود دارد. ویتامین K1 که گیاهی است و بیشتر یافت می‌شود و ویتامین K2 که در غذاهای تخمیری، محصولات حیوانی و میکروب‌های روده یافت می‌شود. با توجه به اینکه بدن به طور طبیعی بخشی از ویتامین K2 رو می‌سازد، توصیه می‌شود که از منابع غذایی ویتامین K1 بیشتر استفاده کنیم.

    ویتامین K، بیماری قلبی رو کاهش می‌دهد، استخوان‌ها رو تقویت می‌کند و از سخت شدن سرخرگ‌ها جلوگیری می‌کند و نیز در انعقاد خون نقش دارد. توصیه می‌شود که مردان روزانه 138 میکروگرم و زنان 122 میکروگرم ویتامین K مصرف کنند. این مقدار رو می‌توان با مصرف سه‌چهارم فنجان بروکلی یا یک فنجان کلم‌پیچ تأمین کرد.

    کمبود ویتامین K بسیار نادر است. چنانچه از منابع طبیعی آن استفاده شود، زیاده‌روی در مصرف آن هم دیده نمی‌شود، مگر اینکه از مکمل آن استفاده کنید که می‌تواند منجر به افراط در مصرف شود. این ویتامین از نوع ویتامین‌های محلول در چربی است و به سرعت از بدن دفع نمی‌شود. در نتیجه اگر در مصرف زیاده‌روی شود، در بدن جمع می‌شود. پس اگر می‌خواهید از مکمل ویتامین K استفاده کنید، این کار باید حتماً زیر نظر پزشک انجام شود. همچنین هرگز نباید همراه با داروهای ضدانعقاد خون یا رقیق‌کننده خون مصرف شود.

    خوشبختانه تا زمانی که از منابع غذایی ویتامین K استفاده می‌کنید، نیازی به مصرف مکمل نیست. چند نمونه از منابع غذایی ویتامین K عبارتند از:

    برگ شلغم

    برگ شلغم سرشار از مواد طبیعی ضد التهاب و کاهنده خطر سرطان است. ویتامین K موجود در آن کم‌خونی رو کاهش داده و سلامتی پوست و مو رو بهبود می‌بخشد. همچنین قند خون رو پایین می‌آورد. وجود این ویتامین در برگ شلغم به جذب بیشتر کلسیم کمک کرده و لذا خطر پوکی استخوان رو کاهش می‌دهد.

    بروکلی

    علاوه بر اینکه منبع بسیار خوب ویتامین K است، منبع عالی ویتامین C نیز می‌باشد که ماده مغذی کلیدی در تقویت سیستم ایمنی است. بروکلی سیستم ایمنی رو تقویت کرده و رادیکال‌های آزاد و سموم رو از بدن دفع می‌کند. همچنین باعث سلامتی پوست و قلب می‌شود.

    لوبیای سویا

    لوبیای سویا هم منبع پروتئین است و هم به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند و از ما در برابر سرطان محافظت می‌نماید.

    آب هویج

    درست مانند تمام  سبزیجات نارنجی، هویج نیز سرشار از بتاکاروتن است. بتاکاروتن نوعی ویتامین A می‌باشد که از چشم محافظت کرده و بینایی رو تقویت می‌کند. هر روز به صبحانه خود یک لیوان آب هویج اضافه کنید تا هم متابولیسم شما رو افزایش بدهد و هم سیستم ایمنی رو تقویت کند و سلامتی پوست رو بهبود ببخشد.

    روغن لوبیای سویا

    این روغن از منابع غذایی چربی امگا 6 است که کلسترول بد خون و نیز بیماری آلزایمر رو کاهش می‌دهد. فقط دقت کنید که در زمان مصرف امگا 6 حتماً به برنامه غذایی خود چربی امگا 3 رو هم اضافه کنید زیرا این دو نوع چربی باید حتماً در تعادل با هم مصرف شوند. از جمله منابع امگا 3، ماهی سالمون و مغزها هستند.

    ادامامه

    ادامامه منبع خوب پروتئین و فیبر است که مانع از افزایش فشار خون می‌شود. علاوه بر ویتامین K حاوی سایر آنتی‌اکسیدان‌ها نیز هست که میزان کلسترول خون رو کاهش می‌دهند.

    آب انار 100٪ طبیعی

    آب انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد مضر مبارزه کرده و التهاب رو در بدن کاهش می‌دهند. در نتیجه آب انار از بروز بیماری‌های مزمن جلوگیری کرده و از قلب محافظت می‌کند. همچنین به هضم غذا و تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن کمک می‌‌کند. اما حتماً دقت کنید که از آب انار کاملاً طبیعی و بدون شکر افزوده استفاده کنید.

     

    برگرفته از:  www.prevention.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.