در مقابل زرق و برق سایر ویتامینها، ویتامین K از دید بسیاری از افراد پنهان و مهجور مانده است. اما واقعیت این است که این ویتامین جایگاه بسیار مهمی در زندگی ما دارد.
در واقع دو نوع ویتامین K وجود دارد. ویتامین K1 که گیاهی است و بیشتر یافت میشود و ویتامین K2 که در غذاهای تخمیری، محصولات حیوانی و میکروبهای روده یافت میشود. با توجه به اینکه بدن به طور طبیعی بخشی از ویتامین K2 رو میسازد، توصیه میشود که از منابع غذایی ویتامین K1 بیشتر استفاده کنیم.
ویتامین K، بیماری قلبی رو کاهش میدهد، استخوانها رو تقویت میکند و از سخت شدن سرخرگها جلوگیری میکند و نیز در انعقاد خون نقش دارد. توصیه میشود که مردان روزانه 138 میکروگرم و زنان 122 میکروگرم ویتامین K مصرف کنند. این مقدار رو میتوان با مصرف سهچهارم فنجان بروکلی یا یک فنجان کلمپیچ تأمین کرد.
کمبود ویتامین K بسیار نادر است. چنانچه از منابع طبیعی آن استفاده شود، زیادهروی در مصرف آن هم دیده نمیشود، مگر اینکه از مکمل آن استفاده کنید که میتواند منجر به افراط در مصرف شود. این ویتامین از نوع ویتامینهای محلول در چربی است و به سرعت از بدن دفع نمیشود. در نتیجه اگر در مصرف زیادهروی شود، در بدن جمع میشود. پس اگر میخواهید از مکمل ویتامین K استفاده کنید، این کار باید حتماً زیر نظر پزشک انجام شود. همچنین هرگز نباید همراه با داروهای ضدانعقاد خون یا رقیقکننده خون مصرف شود.
خوشبختانه تا زمانی که از منابع غذایی ویتامین K استفاده میکنید، نیازی به مصرف مکمل نیست. چند نمونه از منابع غذایی ویتامین K عبارتند از:
برگ شلغم
برگ شلغم سرشار از مواد طبیعی ضد التهاب و کاهنده خطر سرطان است. ویتامین K موجود در آن کمخونی رو کاهش داده و سلامتی پوست و مو رو بهبود میبخشد. همچنین قند خون رو پایین میآورد. وجود این ویتامین در برگ شلغم به جذب بیشتر کلسیم کمک کرده و لذا خطر پوکی استخوان رو کاهش میدهد.
بروکلی
علاوه بر اینکه منبع بسیار خوب ویتامین K است، منبع عالی ویتامین C نیز میباشد که ماده مغذی کلیدی در تقویت سیستم ایمنی است. بروکلی سیستم ایمنی رو تقویت کرده و رادیکالهای آزاد و سموم رو از بدن دفع میکند. همچنین باعث سلامتی پوست و قلب میشود.
لوبیای سویا
لوبیای سویا هم منبع پروتئین است و هم به کاهش کلسترول خون کمک میکند و از ما در برابر سرطان محافظت مینماید.
آب هویج
درست مانند تمام سبزیجات نارنجی، هویج نیز سرشار از بتاکاروتن است. بتاکاروتن نوعی ویتامین A میباشد که از چشم محافظت کرده و بینایی رو تقویت میکند. هر روز به صبحانه خود یک لیوان آب هویج اضافه کنید تا هم متابولیسم شما رو افزایش بدهد و هم سیستم ایمنی رو تقویت کند و سلامتی پوست رو بهبود ببخشد.
روغن لوبیای سویا
این روغن از منابع غذایی چربی امگا 6 است که کلسترول بد خون و نیز بیماری آلزایمر رو کاهش میدهد. فقط دقت کنید که در زمان مصرف امگا 6 حتماً به برنامه غذایی خود چربی امگا 3 رو هم اضافه کنید زیرا این دو نوع چربی باید حتماً در تعادل با هم مصرف شوند. از جمله منابع امگا 3، ماهی سالمون و مغزها هستند.
ادامامه
ادامامه منبع خوب پروتئین و فیبر است که مانع از افزایش فشار خون میشود. علاوه بر ویتامین K حاوی سایر آنتیاکسیدانها نیز هست که میزان کلسترول خون رو کاهش میدهند.
آب انار 100٪ طبیعی
آب انار سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که با رادیکالهای آزاد مضر مبارزه کرده و التهاب رو در بدن کاهش میدهند. در نتیجه آب انار از بروز بیماریهای مزمن جلوگیری کرده و از قلب محافظت میکند. همچنین به هضم غذا و تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن کمک میکند. اما حتماً دقت کنید که از آب انار کاملاً طبیعی و بدون شکر افزوده استفاده کنید.
برگرفته از: www.prevention.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]