• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • خوردن چه مقدار سوشی، زیاده‌روی محسوب می‌شود؟

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 884 مدیریت
  • ممکن است این سؤال به خصوص در ذهن کسانی که به سوشی علاقه دارند خطور کرده باشد که آیا مصرف هفته‌ای یکبار و یا خوردن روزانه سوشی، مضر است؟ در ادامه مطلب نگاهی به این موضوع می‌اندازیم.

  • ماهی خام سرشار از مواد مغذی مهم است

    ماهی منبع بسیار عالی اسیدهای چرب امگا 3 است. این ترکیبات در ماهی‌های چرب مثل سالمون یافت می‌شوند و فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارند، از مبارزه با بیماری‌های قلبی گرفته تا حفظ سلامتی مغز و جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2. با توجه به اینکه ماهی منبع پروتئین نیز هست، یک وعده غذایی بسیار خوب برای بعد از ورزش نیز محسوب می‌شود تا به ترمیم و بازسازی عضلانی کمک کند.

    خوردن ماهی به صورت خام یکی از بهترین راه‌ها برای تأمین اسیدهای چرب امگا 3 مورد نیاز بدن است. این در حالیست که برخی از انواع ماهی پخته مثل ماهی  سرخ‌شده و یا پخته در مایکروفر، قسمتی از امگا 3 خود رو از دست می‌دهند.

    اما به یاد داشته باشید که خود انواع سوشی هم با هم تفاوت دارند. مثلاً خواص سالمون سوشیمی با رول ماهی تن ادویه‌دار در سس سویا، یکسان نیست. بسیاری از انواع تازه اختراع‌شده سوشی حاوی مقادیر زیاد کالری و ترکیبات چاق‌کننده مثل سس‌های خامه‌ای و مایونز و سرخ‌کردنی‌ها هستند که عملاً از نظر چاق‌کنندگی فرقی با فست‌فود ندارند. منظور این است که همه انواع سوشی، آنطور که فکر می‌کنید، سالم نیستند.

    مصرف سوشی با خطراتی نیز همراه است

    قصد این رو نداریم که ذوق شما رو برای خوردن سوشی کور کنیم اما لازم است که از برخی خطرات مصرف ماهی خام مطلع باشید. خوردن ماهی خام باعث می‌شوند که در معرض باکتری‌هایی مثل کرم کدو قرار بگیرید. دیفیلوبوتریوم لاتم و سایر گونه‌های وابسته به آن، از بزرگترین کرم‌های کدو هستند که انسان رو آلوده می‌کنند و می‌توانند تا 3/5 متر رشد کنند! پس باید مراقب باشید که سوشی رو از کجا تهیه می‌کنید. حتماً رستوران‌هایی رو انتخاب کنید که از تمیزی و بهداشتی بودن‌شان مطمئن هستید.

    برخی از افراد باید از مصرف غذاهای دریایی دوری کنند

    کسانی که سیستم ایمنی آنها در معرض خطر است، نوزادان، کودکان کم‌سن و کهنسالان نباید به هیچ‌وجه از ماهی خام یا ماهی که کم پخته‌شده است استفاده کنند. زنان بارد ار نیز بهتر است که از مصرف ماهی خام اجتناب کنند زیرا علاوه بر ضعف سیستم ایمنی، باکتری می‌تواند برای فرزند آنها مضر باشد. اما یک دلیل دیگر نیز برای پرهیز زنان باردار و مادران شیرده از غذاهای دریایی خام وجود دارد و آن وجود جیوه در این نوع غذاها است.

    جیوه در مقادیر زیاد، سمیاست و جنینی که در رحم در معرض جیوه قرار بگیرد دچار مشکلات مغزی و نیز مشکلات شنوایی و بینایی می‌شود. بنابراین در دوران بارداری از ماهی‌های استفاده کنید که جیوه کمی دارند، مثل سالمون، تیلاپیا و میگو و حتماً آنها رو کاملاً بپزید. از مصرف ماهی تن، اره‌ماهی و ماهی خالمخالی و کوسه پرهیز کنید زیرا غلظت جیوه در آنها بالاتر است.

    مصرف چه مقدارسوشی، زیاده‌روی به حساب می‌آید؟

    توصیه می‌شود که در هفته دو وعده متوسط از غذاهای دریایی استفاده شود و حتماً هم از انواع کم‌جیوه باشد.

     

    برگرفته از:  www.health.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.