ممکن است این سؤال به خصوص در ذهن کسانی که به سوشی علاقه دارند خطور کرده باشد که آیا مصرف هفتهای یکبار و یا خوردن روزانه سوشی، مضر است؟ در ادامه مطلب نگاهی به این موضوع میاندازیم.
ماهی خام سرشار از مواد مغذی مهم است
ماهی منبع بسیار عالی اسیدهای چرب امگا 3 است. این ترکیبات در ماهیهای چرب مثل سالمون یافت میشوند و فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارند، از مبارزه با بیماریهای قلبی گرفته تا حفظ سلامتی مغز و جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2. با توجه به اینکه ماهی منبع پروتئین نیز هست، یک وعده غذایی بسیار خوب برای بعد از ورزش نیز محسوب میشود تا به ترمیم و بازسازی عضلانی کمک کند.
خوردن ماهی به صورت خام یکی از بهترین راهها برای تأمین اسیدهای چرب امگا 3 مورد نیاز بدن است. این در حالیست که برخی از انواع ماهی پخته مثل ماهی سرخشده و یا پخته در مایکروفر، قسمتی از امگا 3 خود رو از دست میدهند.
اما به یاد داشته باشید که خود انواع سوشی هم با هم تفاوت دارند. مثلاً خواص سالمون سوشیمی با رول ماهی تن ادویهدار در سس سویا، یکسان نیست. بسیاری از انواع تازه اختراعشده سوشی حاوی مقادیر زیاد کالری و ترکیبات چاقکننده مثل سسهای خامهای و مایونز و سرخکردنیها هستند که عملاً از نظر چاقکنندگی فرقی با فستفود ندارند. منظور این است که همه انواع سوشی، آنطور که فکر میکنید، سالم نیستند.
مصرف سوشی با خطراتی نیز همراه است
قصد این رو نداریم که ذوق شما رو برای خوردن سوشی کور کنیم اما لازم است که از برخی خطرات مصرف ماهی خام مطلع باشید. خوردن ماهی خام باعث میشوند که در معرض باکتریهایی مثل کرم کدو قرار بگیرید. دیفیلوبوتریوم لاتم و سایر گونههای وابسته به آن، از بزرگترین کرمهای کدو هستند که انسان رو آلوده میکنند و میتوانند تا 3/5 متر رشد کنند! پس باید مراقب باشید که سوشی رو از کجا تهیه میکنید. حتماً رستورانهایی رو انتخاب کنید که از تمیزی و بهداشتی بودنشان مطمئن هستید.
برخی از افراد باید از مصرف غذاهای دریایی دوری کنند
کسانی که سیستم ایمنی آنها در معرض خطر است، نوزادان، کودکان کمسن و کهنسالان نباید به هیچوجه از ماهی خام یا ماهی که کم پختهشده است استفاده کنند. زنان بارد ار نیز بهتر است که از مصرف ماهی خام اجتناب کنند زیرا علاوه بر ضعف سیستم ایمنی، باکتری میتواند برای فرزند آنها مضر باشد. اما یک دلیل دیگر نیز برای پرهیز زنان باردار و مادران شیرده از غذاهای دریایی خام وجود دارد و آن وجود جیوه در این نوع غذاها است.
جیوه در مقادیر زیاد، سمیاست و جنینی که در رحم در معرض جیوه قرار بگیرد دچار مشکلات مغزی و نیز مشکلات شنوایی و بینایی میشود. بنابراین در دوران بارداری از ماهیهای استفاده کنید که جیوه کمی دارند، مثل سالمون، تیلاپیا و میگو و حتماً آنها رو کاملاً بپزید. از مصرف ماهی تن، ارهماهی و ماهی خالمخالی و کوسه پرهیز کنید زیرا غلظت جیوه در آنها بالاتر است.
مصرف چه مقدارسوشی، زیادهروی به حساب میآید؟
توصیه میشود که در هفته دو وعده متوسط از غذاهای دریایی استفاده شود و حتماً هم از انواع کمجیوه باشد.
برگرفته از: www.health.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]