• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • داروهای رفلاکس معده را با احتیاط مصرف کنید

  • شنبه، ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ بازدید 1157 مدیریت
  • چهار نوع داروی ضد اسید معده وجود دارد که همگی عملکرد مشابهی دارند. با کمک ترکیبات خنثی‌کننده اسید که شامل آلومینیوم،‌ کلسیم، منیزیم و بی‌کربنات سدیم، می‌باشند، محیط معده، کمتر اسیدی می‌شود. در نتیجه از التهابات معده، مری و دوازدهه جلوگیری می‌شود. اکثر ما فکر می‌کنیم که داروهای رفلاکس اسید معده ، بی‌خطر هستند اما این داروها هم مانند بسیاری داروهای دیگر، عوارض جانبی دارند. بنابراین، باید مراقب باشیم که در مصرف این داروها، زیاده‌روی نکنیم. با هم نگاهی به برخی از عوارض جانبی افراط در مصرف ضد اسیدها و داروی رفلاکس معده می‌اندازیم.

  •  

    عوارض داروهای آنتی اسید و رفلاکس معده

    یبوست

    این عارضه جانبی معمولاً با مصرف ضد اسیدهای کلسیمی یا آلومینیومی، ایجاد می‌شود و ممکن است که تا زمانی که مصرف ضد اسید معده ادامه دارد،‌ یبوست نیز تداوم پیدا کند. در این صورت، می‌توان زیر نظر پزشک به جای استفاده از این نوع داروها، از محدودکننده‌های پمپ پروتئین (PPI) یا مسدودکننده H2 استفاده کرد.

     

    علاوه بر این، ضد اسیدها می‌توانند به اسهال نیز منجر شوند، به خصوص اگر از نوع منیزیمی باشند. اسهال معمولاً کوتاه‌مدت بوده اما با ادامه مصرف دارو، عود می‌کند.

     

    برای مطالعه درمورد سیب و سلامت معده و روده اینجا را کلیک کنید.

     

    مشکلات عضلانی

    انقباض عضلانی، ضعف عمومی و حتی درد عضلات از شکایت‌های شایع در بین کسانی است که داروی ضد اسید و رفلاکس معده مصرف می‌کنند. این موضوع به دلیل تغییر در میزان کلسیم،‌ منیزیم و فسفر در خون است. هرگونه تغییر در مقادیر الکترولیت‌های خون بر روی عملکرد عضلات و اعصاب تأثیر می‌گذارد. شدت مشکلات عضلانی بستگی به میزان آنتی اسید معده و مدت مصرف آن دارد. پس اگر دچار چنین علائمی شدید باید به پزشک مراجعه کنید.

     

    مشکلات تنفسی

    کندی تنفس می‌تواند از علائم افراط در مصرف داروهای آنتی رفلاکس اسید معده باشد. این اتفاق زمانی می‌افتد که در داروهای حاوی بی‌کربنات سدیم یا کربنات کلسیم، زیاده‌روی صورت گرفته باشد. در نتیجه، PH خون افزایش زیادی پیدا می‌کند. بدن برای جبران این مسأله، میزان تنفس را کاهش می‌دهد. با کاهش شدید تنفس،‌ تولید دی‌اکسید کربن در بدن بیشتر می‌شود که در نتیجه، خستگی و خواب‌آلودگی را به دنبال دارد. اگر کندی تنفس ادامه پیدا کند، زندگی و کارهای روزمره فرد را دچار اختلال و مشکل می‌کند.

     

    خطر ابتلا به عفونت در داروهای رفلاکس معده

    اسید معده در حین اینکه به هضم غذا کمک می‌کند، با از بین بردن باکتری‌های مضر که از طریق غذا وارد بدن ما می‌شوند نیز از ما محافظت می‌نماید. پس اگر مقدار زیادی داروی ضد اسید معده مصرف کنیم، بدن نمی‌تواند باکتری‌‌های مضر را به خوبی از بین ببرد و این امر، یکی از اصلی‌ترین مکانیسم‌های دفاعی بدن را ضعیف می‌کند. در نتیجه احتمال التهاب معده و روده و نیز اسهال، افزایش پیدا می‌کند. همچنین، خطر مشکلات تنفسی را نیز در فرد بیشتر می‌کند.

     

    افزایش کلسیم خون

    زیاده‌روی در مصرف داروهای ضد اسید و آنتی رفلاکس معده که حاوی کربنات کلسیم هستند ممکن است که به افزایش کلسیم خون منجر شود که به سندرم شیر قلیا معروف است.

     

    در این سندرم، آستر معده یا دوازده از بین می‌رود و چانچه درمان نشود، خطرناک خواهد بود زیرا می‌تواند به نارسایی کلیه و رسوب کلسیم در اندام‌های مختلف، به خصوص کلیه، منجر شود. تجمع کلسیم در کلیه‌ها، لوله‌های گوارشی و ریه‌ها، به خصوص رگ‌های خونی، به دلیل کاهش جریان خون به اندام‌ها، در عملکرد آنها اختلال ایجاد می‌کند و حتی می‌تواند به نارسایی منجر شود. خوشبختانه، سندرم شیر قلیا، یک بیماری برگشت‌پذیر است، مشروط بر اینکه مصرف داروهای ضد اسید و آنتی رفلاکس معده را متوقف کنیم.

     

    سنگ کلیه

    داروهای ضد اسید معده که حاوی کلسیم هستند، ترشح کلسیم به ادرار را افزایش داده و لذا ممکن است که به تشکیل سنگ کلیه بیانجامند. سنگ کلیه نیز به نوبه خود می‌تواند به وجود خون در ادرار، درد در ناحیه پایینی کمر یا تهیگاه منجر شود. حتی ممکن است که راه ادرار را مسدود کند. کسانی که به بیماری کلیوی مبتلا هستند باید از مصرف داروهای ضد اسید و رفلاکس اسید معده اجتناب کنند، به خصوص از داروهایی که آلومینیوم در ساختارشان به کار رفته است زیرا این داروها به دلیل عملکرد ناقص کلیه، باعث افزایش آلومینیوم موجود در خون به میزان زیاد و سمی می‌شوند.

     

    پوکی استخوان

    یکی از مهمترین عوارض جانبی زیاده‌روی در مصرف داروهای ضد اسید معده، افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان است. ضد اسیدها، و به خصوص ضد اسیدهای حاوی آلومینیوم، استخوان‌ها را ضعیف می‌کنند زیرا نمک‌های ضروری مثل کلسیم و فسفات را از بدن دفع می‌نمایند. این مورد، به خصوص در کسانی که در معرض ابتلا به پوکی استخوان زودرس هستند، و یا کسانی که سابقه پوکی استخوان در خانواده‌شان وجود دارد، حائز اهمیت و نگران‌کننده است.

    Button Project - yeka.ir سلامت غذات رو با یکا چک کن

     

     

    برگرفته از:   www.prevention.com 





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.