هرگونه فعالیتی که منجر به فعالیت گروههای بزرگ عضلانی شده، به صورت مداوم بوده و یکنواخت باشد را ورزش هوازی مینامند. همچنین به فعالیتی که نیاز به اکسیژن را افزایش بدهد، ورزش هوازی است. از ورزش هوازی به عنوان ورزش قلبی – عروقی، ورزش قلبی – ریوی و ورزش قلبی نیز یاد میشود. برخی از انواع ورزش هوازی عبارتند از: پیادهروی، دویدن، رقص، دوچرخهسواری، شنا، پاروزنی و بالا رفتن از پله.
این ورزش، قلب و ریهها را تقویت میکند. در طول ورزش، نیاز عضلات به دریافت اکسیژن و دور کردن دیاکسیدکربن و سایر مواد زائد، افزایش پیدا میکند. در نتیجه قلب باید سریعتر بتپد. به این ترتیب، با انجام ورزش هوازی، قلب به مرور قدرت بیشتری پیدا میکند تا بتواند نیازهای عضلانی را برطرف کند. ورزش هوازی برای همه افراد، با هر وزن و سن و هر جنس، مفید است.
انجام ورزش هوازی منظم در بیشتر روزهای هفته، خطر بیماری و مرگ زودرس را هم کاهش میدهد. ورزش هوازی:
وقتی که صحبت از ورزش هوازی میشود باید 4 عامل مهم را مد نظر قرار بدهیم: تعداد جلسات، شدت، مدت و نوع ورزش.
منظور تعداد جلسات ورزش هوازی در هفته است. سعی کنید که حداقل 3 روز در هفته را به ورزش هوازی اختصاص بدهید و بیش از 2 روز در بین جلسات استراحت نکنید. تکرار جلسات هوازی از این جهت مهم است که به انرژیسوزی و کنترل وزن کمک میکند. دقت داشته باشید که حتماً 1 تا 2 روز درهفته استراحت کنید.
شدت ورزش هوازی باید متوسط باشد (نه خیلی آسان و نه خیلی سخت). شدت متوسط، ایدهآلترین شدت برای حفظ سلامتی در ورزش و نیز کاهش وزن است. برای اندازهگیری شدت ورزش معمولاً از تعداد ضربان قلب استفاده میکنند. میزان ضربان قلب توصیهشده، در محدوده 60 تا 85 درصد از حداکثر ضربان قلب است. یک روی دیگر برای اندازهگیری شدت ورزش، تست صحبت در حین ورزش است.
هر جلسه ورزش هوازی باید حداقل 20 دقیقه به طول بیانجامد و به مرور به 60 دقیقه افزایش پیدا کند. هر قدر که ورزش هوازی از 20 دقیقه بیشتر شود، انرژی بیشتری سوزانده و استقامت بدن هم بیشتر میشود. لازم نیست که از همان ابتدا 60 دقیقه ورزش کنید. میتوانید ورزش را به دقایق کوچکتر 10 دقیقهای تقسیم کرده و چند بار جداگانه در روز و هر بار به مدت 10 دقیقه ورزش کنید و به مرور این بخشهای جداگانه را به هم نزدیکتر و متصل نمایید. با این شیوه تقریباً به همان میزان که ورزش را به صورت متصل انجام بدهید، از فواید ورزش هوازی بهرمند خواهید شد.
هر فعالیتی که 3 مورد بالا در آن لحاظ شده باشد (یعنی 3 تا 5 روز در هفته با شدت متوسط و حداقل 20 دقیقه در هر جلسه انجام شود) ورزش هوازی به حساب میآید. البته هر فعالیتی ورزش هوازی به حساب نمیآید. یعنی مثلاً بولینگ، ماهیگیری، پرتاب دارت و فعالیتهای مشابه لزوماً ورزش هوازی نیستند.
انواع روشها برای تمرینات هوازی وجود دارد و بستگی به خود شخص دارد که کدامیک را ترجیح میدهد. میتوانید هر روش را تمرین کنید و فعالیتهای متنوع ورزشی را هم به آنها اضافه کنید.
یکی از رایجترین انواع تمرینات هوازی است و عبارت است با ورزش با شدت یکنواخت به مدت 20 تا 60 دقیقه پشت سر هم.
شامل تمرین با شدت بالا و سپس پایین و مجدداً شدت بال و بعد پایین در یک جلسه است.
مجموعهای از تمرینات است که میتواند شامل تمرینات قدرتی نیز باشد و در بین هر مجموعهای یک استراحت کوتاه وجود دارد. هدف این است که ضربان قلب را در انواع متنوع ورزشها در نزدیکی میزان تمرین هوازی نگه داریم.
یعنی انجام انواع مختلف ورزش هوازی در جلسات جداگانه یا در یک جلسه. مثلاً 15 دقیقه دوچرخهسواری و سپس 15 دقیقه دویدن. و یا 2 روز در هفته دویدن و 2 روز در هفته دوچرخهسواری. در این شیوه، احتمال تکراری به نظر رسیدن ورزش و نیز آسیب ورزشی، کمتر میشود.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]