بیشتر بخور، لاغر کن! به نظر غیرممکن میرسد. به هر حال یکی از اصلیترین قوانین کاهش وزن این است که انرژی که میسوزانیم از انرژی که از طریق غذا دریافت میکنیم، بیشتر باشد. پس اگر بیشتر از آنچه میسوزانیم، بخوریم، اضافهوزن پیدا میکنیم. اما جالب است که بدانید این موضوع برای برخی از افراد صدق نمیکند و در واقع کلید تناسب اندام این افراد در همین بیشتر خوردن است!
رژیم برعکس چیست؟
این رژیم یعنی خوردن غذای بیشتر برای کسانی مناسب است که سالهاست از رژیمهای بسیار محدودکننده استفاده میکنند و یا در دام رژیم یویو که در پست قبلی تجربیات رژیمی در مورد آن صحبت کردیم، افتادهاند. در رژیم برعکس، فرد به تدریج بر میزان غذای مصرفی خود میافزاید. البته این افزایش باید بسیار تدریجی و قدمهای کوچک باشد.
بعد از یک رژیم محدودکننده و سخت، استفاده از رژیم برعکس به شما کمک میکند تا به یک رژیم عادی برگردید بدون اینکه وزن شما بالا برود. افراد بدنساز از این روش برای عضلهسازی استفاده میکنند اما افراد عادی میتوانند از آن به عنوان بخشی از فرایند کاهش وزن خود بهره ببرند و دچار توقف یا استاپ وزنی نشوند. البته تحقیقات علمی کافی کافی در مورد رژیم برعکس هنوز آنقدرها فراگیر نشده است اما در حال انجام است.
رژیم برعکس چه اثری بر متابولیسم دارد؟
رژیمهای سخت باعث کند شدن متابولیسم میشوند زیرا بدن خود رو با کمخوری تطبیق داده و انرژی کمتری میسوزاند. وقتی هم که دوره رژیم تمام میشود و فرد شروع به غذا خوردن به روش قبل از رژیم میکند، متابولیسم وی به سرعت زیاد نمیشود و به جای سوزاندن غذا آن رو به صورت چربی ذخیره میکند.
در رژیم برعکس، فرد دریافت غذا رو نه به صورت ناگهانی، بلکه به صورت تدریجی افزایش میدهد و به مصرف پروتئین کافی هم دقت میکند. البته بدن افراد مختلف واکنش متفاوتی به رژیم برعکس نشان میدهد. این رژیم بر روی هیچ غذای خاصی تکیه ندارد اما اکثر افراد سعی میکنند که به میزان پروتئین دریافتی خود توجه بیشتری داشته باشند.
در رژیم برعکس معمولاً 1 تا 5 درصد کالری بیشتری در طول هر هفته مصرف میشود. یعنی مثلاً اگر فرد قبلاً رژیم 1200 کالری داشته است، باید هفتهای 60 کالری به کالری دریافتی خود اضافه کرده و مصرف کند ولی میتواند تنها هر از گاهی یک پرخوری کوچک هم انجام بدهد.
در مراحل پایانی رژیم برعکس، فرد معمولاً بین 20 تا 40 درصد به کالری دریافتی خود اضافه میکند. اگر شخصی وزن زیادی اضافه کند، باید فرایند رو کند کرد. ولی باید به گونهای پیش رفت که برای فرد خیلی سخت نباشد و بتواند به این شیوه ادامه بدهد.
رژیم برعکس برای چه کسانی مناسب است؟
در این رژیم، عادات ناسالم غذایی و پرخوریهای پشت سر هم وجود ندارد. اما رژیمی نیست که مناسب کسانی که میخواهند وزن کم کنند باشد بلکه مناسب کسانیست که میخواهند متابولیسم خود رو بعد از مدت طولانی رکود که در اثر رژیم سخت به این روز افتاده است، مجدداً راهاندازی کنند. رژیم برعکس برای کسانی که میخواهند ورزش کنند و سالم غذا بخورند اما میخواهند برنامه آنها انعطاف داشتته باشد، گزینه خوبی است. برای کسانی هم که سابقه رژیم یویو دارند، استفاده از رژیم برعکس میتواند جهت تصحیح کردن متابولیسم، مناسب باشد.
چگونه رژیم برعکس را شروع کنیم؟
بسیار آرام و به تدریج شروع کنید. دقت کنید که رژیمی که میگیرید باید متعادل باشد. ببینید که قبلاً از خوردن چه خوراکیهایی محروم شده بودید. مثلاً ممکن است که لازم باشد برای برگشت به رژیم متعادل، کربوهیدرات و چربی سالم بیشتری به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
فراموش نکنید که هیچ رژیم غذایی صد در صد عالی در جهان وجود ندارد و رژیم برعکس هم از این قاعده مستثنی نیست و مشکلات خاص خود رو دارد. مثلاً باید روزهایی که به خود استراحت میدهید و مطابق رژیم پیش نمیروید دقت کنید و شاید لازم باشد که حتماً زیر نظر یک متخصص تغذیه باشید تا در روزهای استراحت دچار پرخوری شدید نشوید.
به مرور بر میزان مصرف خود اضافه کنید اما این کار باید بسیار به آرامی انجام شود. مثلاً افزودن 10 گرم کربوهیدرات و 1 تا 2 گرم چربی به رژیم در هفته.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]