• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • ضعف مثانه و اختلال در فعالیت ورزشی

  • چهارشنبه، ۲۱ آبان ۱۳۹۹ بازدید 465 مدیریت
  • خودتان را برای یک جلسه ورزشی مفید آماده کرده‌اید که احساس می‌کنید باید از سرویس بهداشتی استفاده کنید، حتی با وجود اینکه همین چند دقیقه قبل این کار را کرده‌اید اما باز هم احساس نیاز به تخلیه مثانه را دارید و همین امر بر روی فعالیت ورزشی شما اثر منفی می‌گذارد. به خصوص این مشکل در زنان بیش از مردان دیده می‌شود. اما دلایل آن چیست و چه باید کرد؟

  •  

    بالا رفتن سن یکی از دلایل عمده در از دست دادن کنترل مثانه است. اما عوامل دیگری نیز در این امر دخیل هستند. مثلاً اضافه‌وزن و چاقی، مقدار و نوع غذا و نوشیدنی‌هایی که مصرف کرده‌اید (شکلات، غذاهای اسیدی و تند، قهوه و نوشابه محرک و تشدید کننده این مسأله هستند) و برخی از داروها. در مجموع ۴ نوع بی‌اختیاری ادرار وجود دارد که با دانستن اینکه به کدامیک مبتلا هستید، می‌توانید اقدام به رفع این مشکل نمایید.

     

    بی اختیاری ناشی از فشار به مثانه

    وقتی ورزشی انجام می‌دهید که بر روی مثانه فشار فیزیکی ایجاد می‌کند، ممکن است دچار بی‌اختیاری ادرار شوید. حتی سرفه، عطسه و خنده هم می‌تواند این مشکل را به وجود آورد. به خصوص اگر لگن فرد ضعیف باشد مشکل نیز تشدید می‌شود. ضعف لگن از عوارض جانبی بارداری، چاقی، سرفه‌های مزمن و فعالیت‌های جسمی شدید ناشی می‌‌شود.

     

    بی‌اختیاری در اثر تلقین

    وقتی که این تصور در شما به وجود می‌آید که لازم است حتماً از سرویس بهداشتی استفاده کنید، چه مثانه شما پر باشد یا نباشد، باعث عدم کنترل قطرات ادرار می‌شود. این موضوع به علت انقباض مثانه به وجود می‌آید و معمولاً بالا رفتن سن یا مشکلات پزشکی در بروز آن دخیل هستند.

     

    بی‌اختیاری در اثر ناتوانی مثانه

    در این حالت ادرار دائم به صورت زیاد یا قطره‌ای در جریان است. در واقع در این حالت مثانه قادر نیست که در هر بار استفاده از سرویس بهداشتی به طور کامل تخلیه شود.

     

    بی‌اختیاری ناشی از مشکلات متعدد

    وقتی با چندین مشکل مثانه به صورت همزمان درگیر باشید، اختیار ادرار نیز از دست شما خارج می‌شود.

     

    بی‌اختیاری ادرار در فعالیت ورزشی

    این مورد در اثر فشار عضلات شکم به مثانه ایجاد می‌شود. همانطور که گفته شد این مشکل در زنان بیش از مردان دیده می‌شود و مختص سن خاصی نیست و در هر سنی ممکن است دیده شود. همین امر باعث می‌شود که برخی از افراد از ورزش صرفنظر کنند. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که از راهکارهای زیر کمک بگیرید تا مشکل بی‌اختیاری شما برطرف شده و دیگر مانع فعالیت ورزشی شما نشود.

     

    برخی از حرکات خاص یوگا به تقویت عضلات لگن و کاهش بی‌اختیاری، کمک می‌کنند.

     

    از نوشیدنی‌های کافئینه مثل نوشیدنی‌های انرژی‌زا، قهوه و چای در نزدیکی زمان ورزش پرهیز کنید و به جای آنها آب بنوشید.

     

    از پد جاذب استفاده کنید. به این ترتیب با خیال راحت‌تری ورزش می‌کنید.

     

    فعالیت ورزشی خود را تغییر بدهید یا در میانه فعالیت همیشگی خود، فعالیت‌های سبک‌تر نیز انجام بدهید.

     

    همیشه قبل از شروع ورزش مثانه را خالی کنید و در میانه ورزش نیز در صورت نیاز، ورزش را قطع کرده و از سرویس بهداشتی استفاده کنید. اینکه چند دقیقه از ورزش را قطع کنید بهتر از این است که کل ورزش را تعطیل نمایید.

     

    درمان بی‌اختیاری ادرار

    قبل از اینکه به سراغ درمان پزشکی بروید، عادات ناسالم خود را اصلاح کنید. یعنی مثلاً سیگار را ترک کنید. اگر اضافه‌وزن دارید، وزن خود را کاهش بدهید. اگر دچار یبوست هستید از فیبر بیشتری در غذای خود استفاده کنید. نوشیدن قهوه را کمتر کنید. ورزش کگال هم به تقویت عضلات لگن و حفاظت از مثانه کمک می‌کند. ادرار خود را هم به مدت طولانی نگه ندارید.

     

    اگر با همه این توصیفات باز هم مشکل شما حل نشد، با پزشک مشورت نمایید.

     

    برگرفته از:   www.sparkpeople.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.