سوپهای خامهای، غذاهایی آسان با بافت مخملی و طعمی خوشمزه هستند که از نظر ارزش غذایی ممکن است مواد مغذی چندان مفید و سالمی را در اختیار بدن قرار ندهند. علت آن هم وجود خامه لبنی زیاد در آنها است که به افزایش مصرف چربی مضر اشباع و نیز اضافهوزن و چاقی منجر میشود. اما یک راه ساده برای تهیه سوپ خانگی خامهای وجود دارد که شما میتوانید با کمک آن، بدون از دست دادن بافت خامهای سوپ، سوپی سالم و مفید و گیاهی برای سلامتی تهیه کنید.
شما میتوانید با کمک لوبیای سفید، سوپ خامهای گیاهی درست کنید که میزان پروتئین و فیبر موجود در آن به مراتب بیشتر از سوپ خامهای معمولی است که با خامه لبنی تهیه میشود و در ضمن، چربی و محتوای انرژی آن نیز کمتر است.
ایده استفاده از لوبیای سفید به عنوان خامه، در مورد همه سوپها به خوبی جواب میدهد و حتی میتوان در تهیه بیسکوویت هم از آن استفاده کرد. تنها چیزی که برای تهیه این نوع خامه نیاز دارید، یک فنجان لوبیای سفید پخته و یک فنجان آب مرغ یا آب گوشت کم نمک است. اگر میخواهید بیش از این مقدار سوپ درست کنید این تناسب را در نظر بگیرید که به ازای هر تعداد فنجان که لوبیای پخته دارید، به همان میزان فنجان هم باید آب گوشت یا آب مرغ داشته باشید.
برای شروع، سایر ترکیباتی که میخواهید در سوپ خامهای گیاهی بریزید را با هم مخلوط کرده و به آن روغن سالم، مثلا روغن زیتون اضافه کنید. برای اطمینان خاطر از اینکه لوبیا قوام خامهای پیدا کند، آن را در دستگاه مخلوط کن به صورت خمیر دربیاورید و بعد همراه با آب گوشت یا مرغ به مواد اضافه کنید. برای تغییر قوام خامه، میتوانید میزان آب گوشت یا آب مرغی که به آن اضافه می کنید را کم یا زیاد کنید.
طعم و رنگ لوبیای سفید انقدر طبیعی است که شما اصلا متوجه نمیشوید که در حال خوردن خمیر لوبیا و نه خامه لبنی هستید. فقط ممکن است احساس کنید که کمی بیمزهتر از خامه لبنی واقعی است. برای رفع این مشکل میتوانید با اضافه کردن سبزیجات معطر و ادویهجات، طعم آن را افزایش بدهید تا سوپ خامهای گیاهی با ترکیبی از انواع طعمهای خوشمزه و غنی و بافت خامهای داشته باشید.
لوبیا منبع بسیار خوب کربوهیدرات با کیفیت است. یعنی منبع طبیعی فیبر خوراکی میباشد. همچنین منبع گیاهی پروتئین محسوب میشود. در نصف فنجان لوبیا 9/8 گرم پروتئین و 7 گرم فیبر وجود دارد. این در حالیست که در نصف فنجان خامه لبنی فقط 1/7 گرم پروتئین وجود دارد و خامه لبنی فاقد فیبر است.
فراموش نکنید که مواد غذایی که حاوی پروتئین و فیبر هستند به سیر شدن شما، ثابت نگه داشتن قند خون و کنترل وزن، کمک میکنند.
خامه لبنی سرشار از چربی مضر اشباع است و یکای بالایی هم دارد. در نصف فنجان لوبیا، 0/9 گرم چربی وجود دارد که از نوع چربی اشباع نیست. اما در نصف فنجان خامه لبنی 21/6 گرم چربی وجود دارد که 13/8 گرم آن از نوع چربی مضر اشباع است.
جایگزین کردن غذاهایی که چربی اشباع بالایی دارند (مثل خامه) با غذاهایی که سالمتر هستند (مثل لوبیا)، کلسترول خون را کاهش داده و وضعیت چربی خون را بهبود میبخشد.
این موضوع به خصوص برای کسانی که بنا به دلایلی مثل حساسیت یا عدم تحمل لاکتوز از خوردن محصولات لبنی پرهیز میکنند، بسیار مهم است. 65 درصد مردم در سرتاسر جهان در هضم لاکتوز محصولات لبنی دچار مشکل هستند. پس خامه لوبیا که فاقد لاکتوز است میتواند به آنها کمک کند که هم از سوپ خامهای خود لذت ببرند و هم دچار مشکلات معده و گوارشی ناشی از مصرف لاکتوز نشوند. همچنین این نوع سوپ برای افراد گیاهخوار نیز مناسب است.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]