• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • طرز تهیه پیتزای سالم‌تر

  • پنج شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ بازدید 670 مدیریت
  • خیلی از ما به پیتزا علاقه داریم. طعم اومامی سس گوجه آن، پنیر آن و انواع مخلفات متنوعی که می‌توان به آن اضافه کرد، همگی باعث شده‌اند که به غذای مورد علاقه بسیاری از افراد تبدیل شود. اما یکی از بخش‌های مهم پیتزا، خمیر آن است که می‌تواند نازک یا ضخیم باشد. معمولاً خمیر پیتزا از کربوهیدرات‌های تصفیه شده تهیه می‌شود. البته هیچ اشکالی ندارد که هر از گاهی پیتزای معمولی که از این نوع کربوهیدرات تهیه شده، سفارش بدهیم. اما اگر دوست دارید پیتزای سالم‌تری داشته باشید به شما توصیه می‌کنیم که ادامه مطلب را بخوانید.

  •  

    استفاده از خمیر گل‌کلم به جای خمیر نان

    شما می‌توانید از این سبزی بدون گلوتن به عنوان خمیر پیتزا استفاده کنید. بدین منظور می‌بایست آن را در دستگاه مخلوط کن، خرد کرده، سپس آب اضافی آن را گرفته و بعد گل‌کلم خرد شده را با تخم‌مرغ، پارمزان، سیر، آرد بادام، نمک و فلفل ترکیب کنید. در نتیجه یک پیتزای کم کربوهیدرات با سبزیجات اضافی خواهید داشت.

     

    استفاده از نخود به عنوان خمیر پیتزا

    اگر به دنبال خمیر بدون گلوتن و پرفیبر هستید می‌توانید از نخود به عنوان خمیر استفاده کنید. برای تهیه خمیر نخود کافیست که ۲ فنجان (۳۰۰ گرم) آرد نخود را با یک فنجان آب (۲۴۰ میلی‌لیتر)، ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون و کمی نمک مخلوط کنید. سپس آن را روی سینی فر پهن کرده و بگذارید به مدت ۲۵ دقیقه در دمای ۲۰۵ سانتگراد حرارت ببیند.

     

    بعد هم به آن مخلفات دلخواه خود را اضافه کرده و بگذارید ۸ تا ۱۰ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهد. البته کالری و یکای این نوع پیتزا کمتر از پیتزای معمولی نیست اما ترکیب کربوهیدرات، فیبر و پروتئین آن، سالم‌تر است.

     

    پیتزای فری‌تاتا

    برای تهیه این پیتزا نیازی به خمیر نیست. تخم‌مرغ را داخل ماهیتابه شکسته و روی آن سس گوجه، پنیر و سبزیجات مورد علاقه خود را بریزید. در نتیجه یک پیتزای کم‌کربوهیدرات دارید که طعم خوب گوجه و پنیر پیتزای معمولی را نیز در خود دارد. تخم‌مرغ موجود در این نوع پیتزا، دریافت پروتئین، سلنیوم و ویتامین‌های ‌B که همگی برای سلامتی از اهمیت زیادی برخوردار هستند را افزایش می‌دهد.

     

    پیتزای پورتوبللو

    اگر از طرفداران قارچ هستید، حتماً از پیتزای پورتوبللو بسیار لذت خواهید برد. کلاهک قارچ پورتوبللو را آنقدر حرارت بدهید تا نرم شود. سپس داخل آن را با سس و پنیر پر کرده و بگذارید تا زمانی که پنیر ذوب شود، حرارت ببیند. مقدار کالری و یکای این نوع پیتزا، بسیار کم است. علاوه بر این، قارچ سرشار از ویتامین D می‌باشد و برای سلامتی استخوان‌ها بسیار مفید است.

     

    خمیر اسپاگتیٍ کدو

    کدو سرشار از پتاسیم است و از این طریق از افزایش فشار خون جلوگیری می‌کند. کلسیم نیز یکی دیگر از مواد مغذی موجود در کدو است که وجود آن برای سلامتی استخوان‌ها ضروری است. بنابراین کدو را به صورت رشته‌های اسپاگتی درآورده و از آن در تهیه پیتزا استفاده کنید.

     

    بدین منظور ۲ فنجان (۳۰۰ گرم) کدوی به صورت رشته اسپاگتی درآمده را همراه با یک عدد تخم‌مرغ بپزید و بگذارید سرد شود. سپس به آن ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج، ۱/۴ فنجان (۳۰ گرم) پارمزان رنده شده، نصف قاشق چایخوری اورگانو و کمی نمک و فلفل اضافه کرده و خمیری که از این طریق به دست می‌آید را روی سینی فر پخش کنید و بگذارید در دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد.

     

    در پایان مخلفات مورد نظر خود را روی خمیر ریخته و ۵ تا ۸ دقیقه دیگر نیز به آن حرارت بدهید تا پنیر روی آن ذوب شده و مخلفات گرم شوند.

     

    پیتزا با خمیر سیب‌زمینی شیرین

    برای تهیه این خمیر یک عدد سیب‌زمینی شیرین خام متوسط را پوست گرفته و با ۲/۳ فنجان (۱۰۰ گرم) رول جو دوسر مخلوط کنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. سپس به آن یک عدد تخم‌مرغ، کمی پودر سیر و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کرده و همه مواد را با هم ترکیب نمایید. خمیر را روی سینی فر پخش کرده و بگذارید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد حرارت ببیند. بعد هم مخلفات مورد علاقه خود را روی آن ریخته و بگذارید مدتی دیگر بپزد.

     

    سیب‌زمینی شیرین این خاصیت را دارد که کربوهیدرات موجود در آن به کندی هضم می‌شود. در نتیجه قند خون به سرعت بالا نمی‌رود. همچنین سرشار از ویتامین‌های A، C و نیز منگنز است. از این نوع خیر پیتزا می‌توان به عنوان خمیر بدون گلوتن نیز استفاده کرد. البته مشروط بر اینکه از رول جو دوسر بدون گلوتن استفاده کنید.

     

    پیتزای سیب‌زمینی شیرین

    اگر از ایده خمیر پیتزای سیب‌زمینی شیرین خوشتان آمده اما نمی‌خواهد مدت زمان زیادی را در آشپزخانه و در حال پخت و پز سپری کنید، می‌توانید با سادگی، یک عدد سیب‌زمینی شیرین را به صورت ورقه در آورده و ورقه‌ها را تا حدی بپزید که نرم شوند.

     

    سپس روی آنها را با سس گوجه، پنیر و سایر مخلفات تزیین نمایید تا یک مینی پیتزای سیب‌زمینی شیرین داشته باشید. برای افزایش دریافت فیبر می‌توانید پوست سیب‌زمینی را نکنید. همین کار را می‌توانید برای سیب‌زمینی معمولی که متأسفانه اسم آن به ناحق بد در رفته است نیز استفاده کنید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.