خیلی از ما به پیتزا علاقه داریم. طعم اومامی سس گوجه آن، پنیر آن و انواع مخلفات متنوعی که میتوان به آن اضافه کرد، همگی باعث شدهاند که به غذای مورد علاقه بسیاری از افراد تبدیل شود. اما یکی از بخشهای مهم پیتزا، خمیر آن است که میتواند نازک یا ضخیم باشد. معمولاً خمیر پیتزا از کربوهیدراتهای تصفیه شده تهیه میشود. البته هیچ اشکالی ندارد که هر از گاهی پیتزای معمولی که از این نوع کربوهیدرات تهیه شده، سفارش بدهیم. اما اگر دوست دارید پیتزای سالمتری داشته باشید به شما توصیه میکنیم که ادامه مطلب را بخوانید.
استفاده از خمیر گلکلم به جای خمیر نان
شما میتوانید از این سبزی بدون گلوتن به عنوان خمیر پیتزا استفاده کنید. بدین منظور میبایست آن را در دستگاه مخلوط کن، خرد کرده، سپس آب اضافی آن را گرفته و بعد گلکلم خرد شده را با تخممرغ، پارمزان، سیر، آرد بادام، نمک و فلفل ترکیب کنید. در نتیجه یک پیتزای کم کربوهیدرات با سبزیجات اضافی خواهید داشت.
استفاده از نخود به عنوان خمیر پیتزا
اگر به دنبال خمیر بدون گلوتن و پرفیبر هستید میتوانید از نخود به عنوان خمیر استفاده کنید. برای تهیه خمیر نخود کافیست که ۲ فنجان (۳۰۰ گرم) آرد نخود را با یک فنجان آب (۲۴۰ میلیلیتر)، ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون و کمی نمک مخلوط کنید. سپس آن را روی سینی فر پهن کرده و بگذارید به مدت ۲۵ دقیقه در دمای ۲۰۵ سانتگراد حرارت ببیند.
بعد هم به آن مخلفات دلخواه خود را اضافه کرده و بگذارید ۸ تا ۱۰ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهد. البته کالری و یکای این نوع پیتزا کمتر از پیتزای معمولی نیست اما ترکیب کربوهیدرات، فیبر و پروتئین آن، سالمتر است.
پیتزای فریتاتا
برای تهیه این پیتزا نیازی به خمیر نیست. تخممرغ را داخل ماهیتابه شکسته و روی آن سس گوجه، پنیر و سبزیجات مورد علاقه خود را بریزید. در نتیجه یک پیتزای کمکربوهیدرات دارید که طعم خوب گوجه و پنیر پیتزای معمولی را نیز در خود دارد. تخممرغ موجود در این نوع پیتزا، دریافت پروتئین، سلنیوم و ویتامینهای B که همگی برای سلامتی از اهمیت زیادی برخوردار هستند را افزایش میدهد.
پیتزای پورتوبللو
اگر از طرفداران قارچ هستید، حتماً از پیتزای پورتوبللو بسیار لذت خواهید برد. کلاهک قارچ پورتوبللو را آنقدر حرارت بدهید تا نرم شود. سپس داخل آن را با سس و پنیر پر کرده و بگذارید تا زمانی که پنیر ذوب شود، حرارت ببیند. مقدار کالری و یکای این نوع پیتزا، بسیار کم است. علاوه بر این، قارچ سرشار از ویتامین D میباشد و برای سلامتی استخوانها بسیار مفید است.
خمیر اسپاگتیٍ کدو
کدو سرشار از پتاسیم است و از این طریق از افزایش فشار خون جلوگیری میکند. کلسیم نیز یکی دیگر از مواد مغذی موجود در کدو است که وجود آن برای سلامتی استخوانها ضروری است. بنابراین کدو را به صورت رشتههای اسپاگتی درآورده و از آن در تهیه پیتزا استفاده کنید.
بدین منظور ۲ فنجان (۳۰۰ گرم) کدوی به صورت رشته اسپاگتی درآمده را همراه با یک عدد تخممرغ بپزید و بگذارید سرد شود. سپس به آن ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج، ۱/۴ فنجان (۳۰ گرم) پارمزان رنده شده، نصف قاشق چایخوری اورگانو و کمی نمک و فلفل اضافه کرده و خمیری که از این طریق به دست میآید را روی سینی فر پخش کنید و بگذارید در دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد.
در پایان مخلفات مورد نظر خود را روی خمیر ریخته و ۵ تا ۸ دقیقه دیگر نیز به آن حرارت بدهید تا پنیر روی آن ذوب شده و مخلفات گرم شوند.
پیتزا با خمیر سیبزمینی شیرین
برای تهیه این خمیر یک عدد سیبزمینی شیرین خام متوسط را پوست گرفته و با ۲/۳ فنجان (۱۰۰ گرم) رول جو دوسر مخلوط کنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. سپس به آن یک عدد تخممرغ، کمی پودر سیر و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کرده و همه مواد را با هم ترکیب نمایید. خمیر را روی سینی فر پخش کرده و بگذارید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۲۰۵ درجه سانتیگراد حرارت ببیند. بعد هم مخلفات مورد علاقه خود را روی آن ریخته و بگذارید مدتی دیگر بپزد.
سیبزمینی شیرین این خاصیت را دارد که کربوهیدرات موجود در آن به کندی هضم میشود. در نتیجه قند خون به سرعت بالا نمیرود. همچنین سرشار از ویتامینهای A، C و نیز منگنز است. از این نوع خیر پیتزا میتوان به عنوان خمیر بدون گلوتن نیز استفاده کرد. البته مشروط بر اینکه از رول جو دوسر بدون گلوتن استفاده کنید.
پیتزای سیبزمینی شیرین
اگر از ایده خمیر پیتزای سیبزمینی شیرین خوشتان آمده اما نمیخواهد مدت زمان زیادی را در آشپزخانه و در حال پخت و پز سپری کنید، میتوانید با سادگی، یک عدد سیبزمینی شیرین را به صورت ورقه در آورده و ورقهها را تا حدی بپزید که نرم شوند.
سپس روی آنها را با سس گوجه، پنیر و سایر مخلفات تزیین نمایید تا یک مینی پیتزای سیبزمینی شیرین داشته باشید. برای افزایش دریافت فیبر میتوانید پوست سیبزمینی را نکنید. همین کار را میتوانید برای سیبزمینی معمولی که متأسفانه اسم آن به ناحق بد در رفته است نیز استفاده کنید.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]