حتماً شنیدهاید که خانمهای باردار باید فولات مصرف کنند زیرا این ویتامین به جلوگیری از نقصهای کانال عصبی، مغز و کانال نخاعی در نوزاد، کمک میکند. اما فولات نه تنها برای خانمهای باردار، بلکه برای همه اهمیت دارد. نام دیگر فولات، ویتامین B9 است که در منابع غذایی طبیعی مثل سبزیجات برگ سبزدار تیره، مارچوبه و جوانه بروکسل یافت میشود.
وجود فولات برای رشد طبیعی سلولها، عملکرد آنها و تشکیل گلوبولهای قرمز خون، ضروری است. کمبود فولات باعث میشود که سلولها نتوانند DNA جدید بسازند، تقسیم و تکثیر شوند. به همین دلیل فولات به خصوص برای زنان باردار و به ویژه در سه ماهه اول بارداری اهمین بسیار زیادی دارد زیرا سلولها در این زمان شروع به تقسیم و DNAسازی میکنند.
اما مشکل اینجاست که بدن ما خود قادر به ساختن فولات نیست و باید حتماً از طریق غذا یا مکمل وارد بدن شود. در اینجا میخواهیم چند نمونه از علائم کمبود فولات رو با شما در میان بگذاریم:
کمخونی مگالوبلاستیک
بزرگترین علامت کمبود فولات، کمخونی مگالوبلاستیک است. در این بیماری، سایز گلوبولهای قرمز خون به شکل غیرطبیعی بزرگ و تعداد آنها کم است. در نتیجه بدن با کمبود اکسیژن در بافتهای خود مواجه میشود و علائم زیر بروز پیدا میکنند:
سلولها در دهان و نیز سلولهای پوست باید به سرعت تجدید شوند بنابراین در صورت کمبود فولات، علائم زیر نیز در فرد دیده میشوند:
اگر چندین مورد از علائمی که تا اینجا ذکر شد رو دارید باید به پزشک مراجعه کنید. البته سردرد و خستگی میتواند ناشی از مشکلات دیگر سلامتی باشد.
کمبود فولات، بیماری رایجی نیست. مخصوصاً اگر از انواع متنوعی از مواد غذایی استفاده میکنید، احتمال بروز این بیماری به کمتر از 1 درصد در جمعیت میرسد. اما برخی از افراد بیش از سایرین در معرض کمبود این ماده مغذی قرار دارند. مثلاً کسانی که الکلی هستند، کسانی که بیماری سلیاک یا بیماری سندرم روده تحریکپذیر دارند و خانمهایی که در مراحل اولیه بارداری هستند.
ما به طور متوسط به روزانه 400 میکروگرم فولات نیاز داریم. معمولاً برای دریافت این میزان فولات، نیازی به مصرف مکمل نیست زیرا فولات در مواد غذایی مثل اسفناج، مارچوبه، بادامزمینی، بروکلی، آووکادو، پرتقال و جوانه بروکسل یافت میشود. برخی از خوراکیها مثل نان، پاستا و برنج نیز ممکن است که توسط کارخانهها غنیسازی شده باشند.
خانمهای باردار یا خانمهایی که تصمیم به بارداری دارند باید روزانه 600 میکروگرم فولات مصرف کنند تا جنین با مشکلات عصبی، مغزی و نخاعی مواجه نشود. با توجه به اینکه دریافت این میزان فولات از طریق مواد غذایی مشکل است لازم است که این افراد از مکمل فولات استفاده کنند. اما حتماً قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت نمایید.
در مصرف فولات زیادهروی هم نکنید.
برگرفته از: www.prevention.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]