ورزشهای هوازی (دویدن، دوچرخهسواری، طناب زدن و ... ) برای سلامتی بسیار مفید هستند. این ورزشها هم به کاهش وزن کمک میکنند و هم باعث احساس بهتر و تقویت خلق و خو میشوند. اما مانند هر چیز دیگر که زیادهروی در آن مضر است، افراط در انجام ورزشهای هوازی نیز میتواند مشکلساز شود. اما از کجا بدانیم که چه میزان ورزش هوازی، زیادهروی محسوب میشود؟
منظور از ورزش هوازی بیش از حد در فردی با فرد دیگر فرق میکند و بستگی به عوامل متعددی دارد، مثل شدت ورزش، سطح توانایی ورزشی فرد، سن و وضعیت سلامتی وی، میزان فعالیت روزانه فرد، مقدار غذای مصرفی، میزان خواب فرد، اهداف ورزشی و خیلی موارد دیگر. مقدار ورزشی که برای یک فرد مناسب است ممکن است برای فرد دیگر چنین نباشد.
بدن ما همانگونه که نسبت به استرسهای مختلف واکنش نشان میدهد، نسبت به ورزش نیز همان عکسالعمل را دارد. یعنی ورزش را یک نوع استرس بد به حساب میآورد. بنابراین، افراط در ورزش (و یا عدم استراحت کافی برای ترمیم بدن) اثرات منفی بر روی سلامت جسمی و ذهنی ما دارد.
زیادهروی در ورزش باعث تحلیل رفتن عضلات میشود و این آن نتیجهای نیست که انتظارش را از ورزش داریم. در موارد شدید، حتی قلب نیز تحت اثرات منفی ورزش قرار میگیرد. بدن ما با ما به زبان خود صحبت میکند و به ما هشدار میدهد که لازم است مدتی ورزش نکنیم یا از شدت آن کم کنیم. به این علائم در خود توجه کنید:
اکثر افرادی که به صورت دائمی ورزش میکنند معمولاً دچار افراط در ورزش نمیشوند. بیشتر، افرادی که ورزشهای رقابتی طولانی و استقامتی مثل دوی ماراتن انجام میدهند، درگیر چنین مشکلی میشوند. البته همانطور که گفته شد هر فرد با فرد دیگر تفاوت دارد و میزان ورزشی که برای یک فرد مشکلساز نیست برای فرد دیگری میتواند بسیار مضر باشد.
در حد معمول و طبیعی، ورزش کنید
افراد بزرگسال میبایست در هفته، حداقل 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط انجام دهند. گرچه مسلماً ورزش بیشتر، اثرات بیشتری نسبت به ورزش کم دارد اما برای افراد مبتدی، بهتر است که ورزش را با شدت کم و مدت زمان کمتر شروع کنند تا بدن آنها خود را با ورزش تطبیق بدهد.
هر بار که برنامه ورزشی را شروع میکنید از خود بپرسید که آیا این برنامه، برنامهای است که بتوانید آن را تا پایان عمر خود ادامه بدهید؟ اگر آن برنامه انقدر سخت است که قابل انجام برای همیشه نیست یعنی در انتخاب خود اشتباه کردهاید. کیفیت ورزش از مدت زمان آن مهمتر است.
توصیه میشود که 1 یا 2 روز در هفته را ورزش نکنید و به خود استراحت بدهید تا عضلات بدن شما به بازسازی و ترمیم خود بپردازند و بعد از این استراحت، قویتر و کارامدتر باشند. همچنین تنوع را در ورزش رعایت کنید و در طول هفته، ورزشهای شدید و ملایم را با هم ترکیب نمایید.
برگرفته از: www.sparkpeople.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]