برای همه ما پیش میآید که عصرها هوس خوردن چیپس یا شیرینی به سرمان بزند. هوس غذایی، علامتی است که بدن از طریق آن به ما میگوید که به چیزی نیاز دارد. برای از بین بردن هوس غذایی شما دو راه در پیش رو دارید: یا باید آن خوراکی را بخورید و یا اینکه یک جایگزین برای آن پیدا کنید. این جایگزین میتواند تماس با یک دوست و یا حتی پیادهروی باشد. در اینجا به چند نمونه از شایعترین هوسهای غذایی و معنی آنها، میپردازیم.
هوس خوردن چیپس یا خوراکیهای شور
وجود سدیم در بدن، ضروری است زیرا نقشهای مهمی دارد، از جمله اینکه در تنظیم ضربان قلب نقش دارد. بدن ما هوس غذای شور میکند زیرا پیدا کردن منابع غذایی طبیعی که به طور طبیعی و بدون دستکاری کارخانهای، حاوی سدیم باشند، کار سادهای نیست. وقتی بدن با غذای شور مواجه میشود، به شما این پیام را میدهد که مقدار بیشتری از آن غذا بخورید زیرا وجود سدیم برای اعمال حیاتی بدن، لازم است.
البته زیادهروی در مصرف سدیم هم خطرناک است و میتواند به پرفشاری خون و سایر مشکلات قلبی منجر شود. بنابراین میزان مصرف روزانه سدیم خود را به کمتر از 2300 میلیگرم در روز، محدود کنید. برای پرهیز از مصرف مقادیر زیاد سدیم، غذاهای فراوریشده را از برنامه غذایی خود حذف کنید زیرا از یک سو مقدار زیادی سدیم دارند و از سوی دیگر مقدار مواد مغذی ارزشمند آنها کم است.
در عوض برای تأمین سدیم مورد نیاز بدن، از غذاهای طبیعی و کامل مثل چغندر (که سرشار از آنتیاکسیدان نیز است) و سبزیجات برگدار مثل اسفناج (که سرشار از آهن و ویتامین K هستند) استفاده کنید.
هوس خوردن بستنی
نوعی اسید آمینه به نام تریپتوفان وجود دارد که در گوشت بوقلمون یافت میشود. این اسید آمینه، ترکیباتی به نام ملاتونین و سروتونین در بدن تولید میکند که به احساس آرامش و خواب کمک میکنند. به همین دلیل کسانی که بوقلمون میخورند، دچار احساس خوابآلودگی میشوند. اما تریپتوفان صرفاً به بوقلمون محدود نمیشود بلکه در محصولات لبنی پرچرب نیز وجود دارد.
سعی کنید به جای کمک گرفتن از بستنی برای خواب، یک ساعت زودتر به تختخواب بروید تا به تدریج به خواب بروید. این کار به کاهش وزن شما و حفظ سلامتی عمومی شما هم کمک میکند. همچنین میتوانید عصرها یک چرت کوتاه 20 تا 30 دقیقهای بزنید تا هم استرس شما کاهش پیدا کند و هم هوس غذایی در شما فروکش کند. تحقیقات نشان میدهند که چرت کوتاه، باعث افزایش هوشیاری، تقویت دستگاه ایمنی و بهبود خلق و خو میشود.
هوس خوردن کره بادام زمینی
چربیهای سالم برای زنده ماندن ضروری هستند زیرا مثل سوخت برای مغز عمل میکنند. اگر در رژیم غذایی شما کمبود درشتمغذیهایی مثل کربوهیدرات، وجود داشته باشد، بدن شما از چربی به عنوان جایگزین و انرژی استفاده میکند. گرچه همه انواع چربی میتوانند باعث افزایش وزن شوند اما برخی از چربیها برای سلامتی مفید بوده و از آنجایی که چربی خاصیت سیرکنندگی دارد، مصرف آن به کاهش وزن کمک میکند. اما باید میزان مصرف را در حد متعادل نگه دارید.
هوس خوردن انواع نان
نانهای شیرین مثل مافین و کلوچه نوعی احساس موقت آرامش در فرد ایجاد میکنند زیرا قند باعث تحریک ترشح هورمون سرخوشی (دوپامین) میشود. اما این احساس موقتی بوده و خیلی زود به دلیل افت مجدد قند خون، فرد دچار هوس خوردن شیرینی بیشتر میشود.
شیرینی را به طور کامل از برنامه خود حذف نکنید اما در حد معقول مصرف نمایید. سعی کنید از خوراکیهای شیرینی استفاده کنید که هم حاوی مواد مغذی ارزشمند باشند و هم هوس خوردن شیرینی را برطرف نمایند. یعنی مثلاً از سیب، توتها، هویج و چغندر که شیرینی طبیعی داشته و بسیار مفید نیز هستند، استفاده کنید. این نوع خوراکیها حاوی فیبر نیز هستند که باعث کاهش سرعت جذب قند شده و از بالا رفتن ناگهانی قند خون و افزایش هوس خوردن شیرینی، جلوگیری میکند.
از آنجایی که هوس خوردن شیرینی با استرس و اضطراب نیز در ارتباط است، بهتر است از راهکارهای کاهش استرس کمک بگیرید. پیادهروی کنید، حمام آب گرم بگیرید یا یک کار تفریحی انجام بدهید. همچنین کیفیت خواب خود را بالا ببرید. تنظیم ساعت زیستی بدن به شما کمک میکند تا بهتر در برابر هوس خوردن شیرینیجات از خود واکنش نشان بدهید.
هوس خوردن غذاهای تند و ادویه دار
این موضوع ناشی از این است که غذاهای ما بسیار تکراری و دارای مزه یکنواخت هستند. بدن با هوس غذاهای تند میخواهد به شما علامت بدهد که در غذاهای خود تنوع ایجاد کنید.
هوس خوردن هر غذایی، چه شیرین، چه شور، چه تند
گرسنگی و تشنگی هر دو از یک نقطه از مغز منشأ می گیرند و همین امر باعث میشود که گاهی گرسنگی و تشنگی را با هم اشتباه بگیریم. گرسنگی معمولاً اولین علامت این است که بدن شما دچار کمآبی شده است. عوامل متعددی بر روی میزان آب بدن اثر میگذارند، از تعریق زیاد و خوردن غذاهای شور گرفته تا خشکی پوست و آبی که از طریق تنفس از دست میدهیم. عرق نکردن، نشانه کافی و خوبی برای اینکه فکر کنید بدن شما آب کافی دارد، نیست.
برای رفع این مشکل، بهتر است که همیشه آب کافی به بدن خود برسانید. توصیه میشود که مردان بزرگسال، روزانه 3/7 لیتر آب و زنان بزرگسال، روزانه 2/7 لیتر آب بنوشند. در طول روز مرتب آب بنوشید تا اگر احساس گرسنگی کردید، دیگر آن را با تشنگی اشتباه نگرفته و مطمئن شوید که گرسنگی واقعی است.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]