غذاهای مانده را معمولاً میتوان تا 4 روز در یخچال نگهداری کرد، البته مشروط بر اینکه در ظرف دربدار قرار داده شوند. برخی از افراد از فویل آلومینیومی برای پوشاندن باقیمانده غذا و نگهداری آن در یخچال استفاده میکنند. اما این کار باعث میشود که شما در معرض سموم قرار گرفته و سلامتی شما به خطر بیفتد.
همانطور که ما برای تنفس به هوا نیاز داریم، باکتریها نیز به هوا نیاز دارند. برخی از باکتریها مثل باکتری استف و باکتری باسیلوس سرئوس، که مولد مسمومیتهای غذایی هستند، سمومی تولید میکنند که با پخت غذا در درجه حرارتهای بالا از بین نمیروند. وقتی که باقیمانده غذا را بیش از دو ساعت در دمای محیط میگذاریم، این باکتریها به سرعت در غذا رشد می کنند.
قرار دادن غذا در فویل آلومینیومی نیز همین خطر را به وجود میآورد زیرا غذا را به طور کامل نپوشانده و در معرض هوا قرار میدهد. در حضور هوا، باکتریها با سرعت بیشتری رشد میکنند. بنابراین اگر نمیخواهید دچار مشکل شوید باید غذای باقیمانده را به خوبی بپوشانید تا در معرض هوا قرار نگیرد.
همیشه باقیمانده غذا را در ظروف دربدار قرار بدهید تا باکتریها فرصت رشد در آن پیدا نکنند. همچنین غذا را به فاصله دو ساعت بعد از سرو کردن در یخچال بگذارید زیرا باکتریها در فاصله آمادهسازی و پخت غذا به قدر کافی فرصت برای رشد داشتهاند و با گذاشتن غذا به مدت بیش از دو ساعت در دمای محیط، این فرصت بیشتر هم خواهد شد.
محصولات لبنی و گوشتی، بیش از سایر خوراکیها در معرض رشد باکتریها قرار دارند و باید دقت بیشتری در نگهداری آنها در ظروف دربدار داشته باشید. هر غذایی هم که مدت طولانی در دمای محیط مانده است را دور بریزید. اگر نمیخواهید اسراف کنید، ازهمان ابتدا، مقدار غذایی را که میخواهید بخورید سرو کرده و بقیه را سرو نکرده و داخل یخچال و در ظروف دربدار نگهداری کنید.
کلام آخر اینکه فویل آلومینیومی برای پخت غذا کاربرد دارد و نه برای نگهداری باقیمانده غذا.
برگرفته از: www.rd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]