کلید کاهش وزن، افزایش متابولیسم است و غذاها نقش مهمی در این امر دارند. بهترین و سالمترین خوراکیها برای کاهش وزن، به طور طبیعی سرشار از فیبر و آب هستند و محتوای انرژی کمی دارند. هر قدر که غذا تحت فراوری و دستکاری کمتری قرار گرفته باشد، خاصیت چربیسوزی بیشتری دارد.
کینوآ و برنج قهوهای
این مواد غذایی، فیبر و پروتئین زیادی دارند و کمک میکنند که ساعتها احساس سیری کنید.
پروتئین باکیفیت مثل مرغ، بوقلمون، سالمون و گوشت گاو کمچرب
پروتئین هم به عضلهسازی کمک میکند و هم در چربیسوزی نقش دارد. بدن ما در مقایسه با کربوهیدرات و چربی، انرژی بیشتری برای سوزاندن پروتئین صرف میکند. پروتئین خاصیت سیرکنندگی نیز دارد. همچنین جذب قند رو نیز کند میکند و به این ترتیب مانع هوسهای غذایی میشود و از نوسانات قند خون جلوگیری میکند.
دارچین
دارچین مانند انسولین عمل میکند و به قند خون اجازه نمیدهد که بالا رفتن و باعث ذخیره چربی در بدن شود. دارچین متابولیسم رو نیز بالا میبرد.
جینسنگ
متابولیسم رو افزایش داده، چربی بیشتری سوزانده و باعث میشود که در کل روز احساس سرزندگی و انرژی داشته باشید. راحتترین راه برای مصرف این ماده غذایی، استفاده از چای جینسنگ است.
زنجبیل
از خواص آن می توان به آرامش لولههای گوارشی، کاهش التهاب و کاهش کلسترول، بهبود هضم غذا، آرامش مومی بدن و چربیسوزی اشاره کرد. البته اینها تنها چند نمونه از بیشمار فواید زنجبیل هستند.
زردچوبه
زردچوبه هم متابولیسم و هم چربیسوزی رو افزایش میدهد. همچنین کلسترول رو کاهش میدهد. زردچوبه حاوی ترکیبات ضد التهاب، مثل کورکومین است که از التهاب در بسیاری از سلولها، از جمله سلولهای چربی، سلولهای لوزالمعده و سلولهای عضلانی، جلوگیری میکند. بدین ترتیب مانع از مقاومت به انسولین شده، از بالا رفتن قند و کلسترول خون و افزایش وزن، جلوگیری میکند.
کلمپیچ
سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. حاوی منگنز است که عنصر ضروری برای تبدیل به غذا به انرژی میباشد. همچنین مقدار زیادی پروتئین دارد. کلمپیچ سرشار از آنتیاکسیدان است که در ما در برابر پیری و بیماریهایی مثل سرطان، محافظت میکنند.
خیار
خیار حاوی فیبر زیادی است و محتوای انرژی بسیار پایینی دارد. درنتیجه هم برای سلامت دستگاه گوارش و هم برای کاهش وزن بسیار مفید است. خیار حاوی نوعی آنتیاکسیدان به نام کوئرستین است که ضد التهاب بوده به سمزدایی از کبد، لولههای گوارشی و خون، کمک میکند. این ماده غذایی، سرشار از منیزیم است و دانههای آن با آبرسانی به بدن از یبوست جلوگیری میکنند.
شکلات
شکلات حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان و نیز چربیهای سیرکننده است. چربی باید در رژیم غذایی ما باشد و فقط نباید در مصرف چربی زیادهروی کنیم. همچنین باید از انواع چربی سالم به جای ناسالم استفاده کنیم.
لوبیا و حبوبات
این مواد غذایی شما رو ساعتها سیر نگه میدارند زیرا حاوی مقادیر زیادی فیبر نامحلول هستند. فیبر نامحلول در لولههای دستگاه گوارش با مایعات مخلوط شده و منبسط میشود. این اتفاق باعث میشود که احساس سیری و البته نفخ کنید اما اگر همراه با فیبر از مایعات استفاده کنید، باعث حجیم شدن مدفوع و دفع آن میشود و در نتیجه دیگر احساس نفخ نخواهید کرد.
قارچ
قارچ دکمهای حاوی اسید گلوتامیک است. این اسید مزه شور دارد. پس میتوانید از قارچ دکمهای به جای چیپس سیبزمینی یا آجیل شور استفاده کنید و نگران چاق شدن نباشید. قارچ رو میتوان به همه انواع غذاها اضافه کرد، از املت گرفته تا سالاد و سوپ.
هوموس
کافیست که یکسوم فنجان هوموس بخورید تا هم پروتئین گیاهی و هم چربی غیراشباع مونو مصرف کرده باشید و احساس سیری کنید.
آب
آب گرم یک محرک بسیار خوب برای دستگاه گوارش است که از یبوست (مخصوصاً در صورت افزایش فیبر مصرفی)، جلوگیری میکند. هر گاه احساس گرسنگی کردید ابتدا یک لیوان آب گرم بنوشید. میتوانید به آن نعناع یا اسطوخدوس یا آب لیموی تازه اضافه کنید. این کار باعث میشود که اگر گرسنگی شما کاذب است، برطرف شود.
سیب
حتماً هر روز یک سیب بخورید زیرا منبع بسیار خوب پکتین است. پکتین خاصیت سیرکنندگی دارد.
آووکادو
این میوه سرشار از چربی غیراشباع مونو که چربی سالم است، میباشد. مصرف آووکادو باعث سیری میشود و از ریزهخواری بین وعدههای غذایی جلوگیری میکند. در نصف آووکادو، 6 گرم فیبر وجود دارد. همچنین پتاسیم آووکادو از پتاسیم موز بیشتر است.
اسفناج
اسفناج منبع بسیار خوب فولات و فیبر است. این سبزی حاوی آب فراوان است.
تخممرغ کامل
به جای اینکه فقط از سفیده تخممرغ استفاده کنید، تخممرغ کامل مصرف کنید زیرا تخممرغ کامل حاوی چربی، ویتامینهای محلول در چربی و پروتئین است. ترکیب چربی و پروتئین باعث میشود که مدت بیشتری سیر بمانید تا بدن فرصت کافی برای هضم چربی و پروتئین داشته باشد.
سیبزمینی شیرین
این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین C و بتا کاروتن است.
موز
موز نیز فیبر فراوانی دارد و منبع خوب پتاسیم و منیزیم است.
ماست یونانی
ماست یونانی پروتئین بیشتر و کربوهیدرات کمتری نسبت به ماست معمولی دارد. توصیه میشود که از ماست یونانی اورگانیک استفاده کنید تا فاقد هورمون و آنتیبیوتیک باشد. همچنین به جای ماست یونانی 0% از ماست یونانی 1% یا 2% چرب استفاده کنید تا گرسنگی به تعویق بیفتد.
جو دوسر
جو دوسر هم فیبر محلول دارد و هم پروتئین آن بیشتر از سایر غلات است. روز خود رو با خوردن جو دوسر شروع کنید و به آن بادام و توت آبی اضافه کنید تا هم فیبر و هم پروتئین بیشتری مصرف کرده باشید.
برگرفته از: www.prevention.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]