• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • فواید آجیل‌های خام و برشته برای سلامتی

  • شنبه، ۰۷ فروردین ۱۴۰۰ بازدید 384 مدیریت
  • در گذشته از خوردن آجیل به دلیل محتوای بالای چربی در آن پرهیز می‌شد در حالی که امروزه مشخص شده است که آجیل از نظر تغذیه‌ای مفید است. البته فرایند‌هایی که بر روی آجیل صورت می‌گیرد بر روی فواید تغذیه ای آن تاثیر می گذارد به گونه‌ای که برخی از متخصصان معتقدند که بهتر است آجیل بیشتر به صورت خام خورده شود ) نه به صورت برشته). هم آجیل برشته و هم آجیل خام دارای مزایا و مضراتی هستند. البته بیشتر آجیل‌هایی که به صورت خام فروخته می‌شوند، به صورت خشک شده یا خیس شده عرضه می‌شوند و بدین ترتیب مواد مضر موجود در آنها جدا شده است.

  •  

    مواد مغذی

    آجیل‌ها اغلب در روغن، برشته می‌شود. آنها به طور طبیعی حاوی مقادیر کم سدیم هستند اما انواع تجاری آنها دارای نمک افزوده می‌باشند. بنابراین اگر مراقب مقدار سدیم دریافتی خود هستید، آجیل‌های بدون نمک را تهیه نمایید.

     

    آجیل‌هایی که در روغن برشته شده‌اند نسبت به آجیل‌های خام، چربی بیشتری دارند اما تفاوتشان چندان چشمگیر نیست. حتی محتوای ویتامین و مواد معدنی آنها نیز زیاد تفاوتی ندارد به استثنای اینکه در آجیل برشته شده با روغن، چربی غیر اشباع مونوی بیشتری یافت می‌شود که این چربی برای قلب مضر نبوده و سطح کلسترول را پایین می‌آورد.

     

    اسید فیتیک در آجیل‌های خام

    آجیل‌های خامی که خیسانده و یا خشک نشد‌ه‌اند دارای ترکیبات مضری هستند. به طور کلی در گیاهان و به تبع آن در گیاهانی که آجیل از آنها تهیه می‌شود، آنزیم‌ها یا ترکیباتی وجود دارد که مانع از جوانه زدن زود هنگام گیاه و نیز مانع از خورده شدن آن توسط حشرات می‌شود. اسید فیتیک موجود در آجیل‌های خام گرچه از خود گیاه محافظت می‌کند اما مانع از جذب مواد مغذی مثل کلسیم، آهن، منیزیم و روی توسط بدن شما می‌شود.

     

    خشک کردن و یا خیساندن آجیل خام، اسید فیتیک آن را از بین می‌برد. دریافت بیش از حد اسید فیتیک از طریق غذا می‌تواند به کمبودهای تغذیه‌ای در بدن شما منجر شود.

     

    باکتری در آجیل‌های خام

    آجیل‌های خام همچنین می‌توانند مامنی برای باکتری‌های مضر باشند. برشته کردن، رنگ زدایی، بخارپز کردن به میزان کم و گرم کردن ، باکتری سالمونلا را از بین می‌برد. بادام زمینی می‌تواند حاوی نوعی قارچ به نام آفلاتوکسین باشد. این قارچ همانند سالمونلا می‌تواند منجر به بروز بیماری شدید شود. برشته کردن، 50 % آفلاتوکسین موجود در آجیل‌ها را از بین می‌برد.

     

    آکریلامید

    البته برشته کردن آجیل ها با ریسک‌هایی نیز همراه است. آکریلامیدها که ترکیبات شیمیایی هستند و در طی فرآیند برشته کردن تولید می‌شوند، اثر سرطان‌زایی بر روی حیوانات دارند و ممکن است که بر روی انسان نیز اثرات سوئی داشته باشند. بر اساس تحقیقاتی که در سوئیس در سال 2005 انجام شد، مشخص شد که هر قدر آجیل حاوی مقدار بیشتری آسپاراژین باشد، پس از برشته شدن دارای آکریلامید بیشتری نیز خواهد شد.

     

    برگرفته از:   healthyeating.sfgate.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.