انار یکی از مفیدترین میوههای روی زمین است که از خاصیت ضد ویروس و ضد تومور گرفته تا وجود انواع و اقسام ویتامینها مهم را در برمیگیرد. شاید ندانید که مقدار آنتیاکسیدان موجود در انار، 3 برابر بیشتر از مقدار آنتیاکسیدان چای سبز است. درادامه به برخی از فواید مهم انار اشاره میکنیم:
1 - محافظت از ما در برابر رادیکالهای آزاد خطرناک
از آنجایی که انار سرشار از آنتیاکسیدان است از ما در برابر رادیکالهای آزاد که منجر به پیری زودرس و انواع بیماریهای خطرناک میشوند، محافظت میکند. رادیکالهای آزاد در اثر قرار گرفتن در معرض تابش آفتاب و سموم محیطی در بدن ایجاد میشوند.
2 - رقیق کردن خون
آنتیاکسیدانهای موجود در انار، خون را رقیق می کنند و از لخته شدن خون جلوگیری مینمایند. لخته شدن خون اگر باعث قطع خونریزی ناشی از جراحت شود، برای بدن مفید است. اما اگر در رگهای منتهی به قلب و سرخرگهای بدن اتفاق بیفتد، میتواند کشنده باشد.
3 - جلوگیری از آترواسکلروزیس
با بالا رفتن سن و نیز نحوه زندگی امروزه، افزایش کلسترول خون باعث سفت شدن دیوارههای سرخرگها میشود و در نتیجه گاهی سرخرگها را مسدود میکند. ترکیبات آنتیاکسیدان موجود در انار از اکسید شدن کلسترول بد خون جلوگیری میکنند. خوردن انار مانع از بسته شدن سرخرگها و سفت شدن دیواره آنها میشود.
4 - افزایش اکسیژن رسانی به بدن
انار به دلیل داشتن آنتیاکسیدان، باعث پمپاژ بهتر اکسیژن در خون میشود. مبارزه با رادیکالهای آزاد، کاهش کلسترول بد خون و جلوگیری از لخته شدن خون، همگی دست به دست هم میدهند تا گردش خون به شکل بهتری انجام شده و اکسیژن نیز به شکل مؤثرتری به بدن برسد.
5 - جلوگیری از ابتلا به آرتریت
انار با مبارزه با آنزیمی که منجر به تخریب غضروف میشود، از آسیب رسیدن به غضروف جلوگیری میکند. همچنین انار خاصیت ضد التهاب دارد.
6 - مبارزه با بیماری قلبی و سرطان پروستات
تحقیقات نشان میدهند که آب انار رشد سلولهای سرطانی پروستات را کاهش داده و حتی سلولهای سرطانی را از بین میبرد. همچنین با توجه به خاصیت رقیقکنندگی خون که دارد، از بیماریهای قلبی – عروقی نیز جلوگیری میکند.
7 - انار سرشار از مواد مغذی مفید است
یک فنجان دانه انار حاوی 24 گرم قند است. همچنین دارای:
فیبر: 7 گرم
پروتئین: 3 گرم
فولات: 16 درصد توصیه شده روزانه
پتاسیم: 12 درصد توصیه شده روزانه
ویتامین C: 30 درصد توصیه شده روزانه
ویتامین K: 36 درصد توصیه شده روزانه
8 - تقویت حافظه
تحقیقات بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان میدهد که آب انار باعث تقویت حافظه شده و از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری مینماید. البته باید این تحقیقات بر روی نمونههای انسانی نیز انجام شوند.
9 کاهش فشار خون
یکی از ترکیبات اصلی موجود در انار، ترکیبی به نام اسید پانیسیک است که به کاهش کلسترول، تریگلیسرید و نیز کاهش فشار خون، کمک میکند.
10 - کمک به هضم غذا
همه میدانیم که فیبر برای هضم غذا مفید است اما متأسفانه علیرغم این اطلاعاتی که داریم باز هم در مصرف فیبر کوتاهی میکنیم زیرا به جای خوردن سبزیجات و میوه، از غذاها و تنقلات ناسالم استفاده میکنیم. اضافه کردن انار به برنامه غذایی روزانه یکی از بهترین راهکارها برای دریافت فیبر بیشتر است. یک انار حاوی 45 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه است.
11 - تقویت دستگاه ایمنی بدن
انار به دلیل داشتن مقادیر زیاد ترکیبات ضد التهاب، برای کسانی که دچار مشکلات دستگاه ایمنی هستند، مثل ارتریت روماتوئید و اوستئو آرتریت، بسیار مفید است. همچنین با توجه به اینکه مملو از ویتامین C است، نیز دستگاه ایمنی بدن را تقویت مینماید. در نتیجه از شما در برابر بیماریها و عفونتهای عمومی محافظت میکند.
12 - کاهش استرس
جالب است که بدانید انار از استرس روحی نیز جلوگیری میکند. کسانی که آب انار مینوشند، هورمون کورتیزول (هورمون استرس) کمتری دارند.
13 - ممانعت از تشکیل پلاک در دندانها
آب انار مانند یک دهانشویه قوی عمل میکند با این تفاوت که کاملاً طبیعی است و برخلاف دهانشویهها الکل در خود نداشته و خیلی بهتر هم عمل میکند.
هشدار
آب انار برای سلامتی قلبی – عروقی مفید است اما در موارد استثنایی ممکن است با داروهایی که فرد بیمار مصرف میکند، تداخل ایجاد نماید.
برگرفته از: timesofindia.indiatimes.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]