مانند سایر مواد غذایی تخمیری مثل کیمچی و کمبوچا، کفیر نیز یک منبع بزرگ باکتریهای مفید برای روده است. در ادامه مطلب نگاهی به فواید کفیر برای سلامتی میاندازیم.
کفیر چیست؟
کفیر از شیر گاو و دانه کفیر تهیه میشود و حاوی ترکیبی از باکتریهای زنده و مخمر میباشد. امروزه کارخانجات برای تهیه کفیر به جای استفاده از دانه کفیر از استارتر استفاده میکنند. علاوه بر کفیری که از شیر گاو تهیه میشود، انواع دیگری از کفیر نیز وجو دارند که از شیر بز یا گوسفند یا حتی شیر بادام، نارگیل یا سویا به دست میآیند.
فواید کفیر برای سلامتی
بسیار مفید برای هضم مواد غذایی
مهمترین دلیل برای مفید بودن کفیر، پروبیوتیکهای موجود در آن هستند که به خصوص برای کسانی که با مشکل نفخ یا حرکات نامنظم روده مواجه هستند، بسیار مفید میباشند. پروبیوتیکها هضم رو بهبود بخشیده و ایمنی بدن رو تقویت میکنند زیرا تعداد باکتریهای مفید روده رو نسبت به باکتریهای مضر، افزایش میدهند. کفیر، باکتریهای مفید بیشتری نسبت به ماست دارد. در حقیقت، ماست معمولی، پروبیوتیک کمی دارد.
کفیر سرشار از کلسیم است
مردان و زنان بین 19 تا 50 سال باید روزانه 1000 میلیگرم کلسیم مصرف کنند. این در حالیست که اکثر افراد به میزان کافی کلسیم دریافت نمیکنند. در هر فنجام کفیر معمولاً بین 300 تا 400 میلیگرم کلسیم وجود دارد و لذا منبع بسیار خوب کلسیم است.
مقدار پروتئین موجود در کفیر از پروتئین تخممرغ هم بیشتر است
ما به پروتئین برای اسخوانسازی، عضلهسازی و تولید سلولهای پوستی جدید نیاز داریم. به علاوه پروتئین باعث میشود که مدت بیشتری سیر بمانیم و راحتتر وزن کم کنیم. مقدار پروتئین موجود در کفیر از پروتئین ماست معمولی بیشتر است اما ماست یونانی پروتئین بیشتری نسبت به کفیر دارد. همچنین پروتئین بیشتری نسبت به تخممرغ دارد.
کفیر سرشار از پتاسیم است
علیرغم فواید متعدد پتاسیم برای سلامتی، مثل کاهش فشار خون و از بین بردن گرفتگی عضلانی، بسیاری از خانمها به قدر کافی پتاسیم مصرف نمیکنند. یکی از مهمترین دلایل این است که پتاسیم به وفور در میوهها و سبزیجات و لبنیات یافت میشود ولی اکثر افراد به قدر کافی از این مواد استفاده نمیکنند. اگر میخواهید پتاسیم کافی مصرف کنید، از کفیر استفاده کنید.
حتی اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا باشید، میتوانید کفیر بخورید
برخی از افراد با هضم لاکتوز موجود در شیر و لبنیات مشکل دارند. این افراد میتوانند از کفیر استفاده کنند. گرچه کفیر کمی لاکتوز دارد اما باکتریهایی نیز دارد که لاکتوز رو میخورند و مقدار لاکتوز آن رو به میزان قابل توجهی کاهش میدهند. البته اگر فرد کلا به شیر آلرژی داشته باشد بهتر است از کفیری استفاده کند که از شیر گیاهی به دست آمده است.
برگرفته از: www.prevention.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]