استفاده از گلکلم به ترشی انداختن محدود نمیشود. امروزه از گلکلم در تهیه انواع غذاها، از پیتزا گرفته تا برنج گلکلم و سوشی و ... استفاده میشود. اما چقد ر از خواص گلکلم اطلاع دارید؟
گلکلم سرشار از مواد مغذی است
در یک فنجان گلکلم خام، بیش از 75 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه وجود دارد. این ویتامین، علاوه بر نقشی که در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، در ترمیم DNA و تولید کلاژن و سروتونین نیز تقش دارد. سروتونین به خواب بهتر و احساس شادی، کمک میکند.
گلکلم حاوی ویتامین K نیز هست و یک فنجان آن، 20 درصد از ویتامین K مورد نیاز روزانه را تأمین میکند. این ویتامین در تشکیل استخوانها نقش مهمی داشته و کمبود آن، خطر شکستگی استخوان را بالا میبرد. گلکلم دارای 10 درصد از کولین مورد نیاز روزانه ما نیز میباشد. کولین در خواب، حافظه و یادگیری و نیز حرکت عضلات، نقش دارد. گلکلم مقادیری هم ویتامینهای B، فسفر، منگنز، منیزیم و پتاسیم دارد.
خاصیت ضد التهاب
ترکیبات فعال موجود در گلکلم، التهاب را در بدن کاهش میدهند. آنتیاکسیدانهای این ماده غذایی، با استرس اکسیداتیو در بدن مبارزه میکنند. استرس اکسیداتیو زمانی اتفاق میافتد که تولید رادیکالهای آزاد مضر در بدن از کنترل خارج شده و زیاد میشود و بدن باید با این رادیکالها مبارزه کرده و آنها را بیاثر کند. در غیر اینصورت فرد دچار پیری زودرس و بیماریهای مزمن خطرناک میشود.
کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و سرطان
گلکلم حاوی ترکیبات طبیعی است که از رگهای خونی که بیش از هر جای دیگر در معرض التهاب قرار دارند، محافظت میکند و به این ترتیب از قلب نیز محافظت مینماید. همچنین این ترکیبات طبیعی، مانع از فعالیت ترکیبات مضر سرطانزا میشوند.
مبارزه با پیری
ترکیبات طبیعی گلکلم مثل سولفورافان، بر روی ژنها اثر گذاشته و روند پیری را کند میکنند. همچنین ترکیبات موجود در گلکلم، از مغز و سیستم عصبی نیز محافظت مینمایند و باعث کندی زوال عقل ناشی از بالا رفتن سن، میشوند.
سمزدایی از بدن
این خاصیت گلکلم ترکیبات شیمیایی که به بدن صدمه میزنند را غیرفعال کرده و به سرعت از بدن دفع میکند.
گلکلم سرشار از فیبر است
در یک گلکلم متوسط، تقریباً 12 گرم فیبر وجود دارد. وجود فیبر برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است. باکتریهای مفید روده از فیبر تغذیه میکنند و مانع از التهاب در بدن میشوند، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و خلق و خو را بهبود میبخشند.
البته مصرف گلکلم در برخی از افراد، به خصوص کسانیکه به سندرم روده تحریکپذیر (IBS) مبتلا هستند، ممکن است باعث ناراحتی گوارشی شود. در این صورت فرد دچار تجمع گاز در شکم، نفخ، درد و انقباضات شکم میشود. اگر دستگاه گوارش حساسی دارید و یا به خوردن فیبر، عادت ندارید، احتمال بروز این علائم در شما وجود دارد.
کمک به کاهش وزن سالم
فیبر موجود در گلکلم به کاهش وزن و ایجاد احساس سیری و نیز تنظیم قند خون و انسولین، کمک میکند. گلکلم دارای آب نیز هست که این هم عاملی برای ایجاد احساس سیری محسوب میشود. خوردن گلکلم به جای برنج، به شما کمک میکند که بدون اینکه حجم غذای مصرفی خود را کم کنید، کاهش وزن راحتتری داشته باشید.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]