• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • مسمومیت غذایی : روش‌های نگهداری از مواد غذایی مختلف

  • سه شنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ بازدید 715 مدیریت
  • هر ساله افراد زیادی دچار مسمومیت غذایی می‌شوند زیرا خوراکی‌ها را درست و به شکل مناسب ذخیره نمی‌کنند. جالب اینجاست که برخی از افراد تصور می‌کنند که بعضی از اقلام خوراکی بسیار مقاوم هستند و نیازی به نگهداری در محیط مناسب ندارند. در ادامه نگاهی به تعدادی از این اقلام خوراکی و نگهداری از مواد غذایی مختلف می‌اندازیم.

  •  

    1 - ذخیره سیر در روغن

     

    ترکیب سیر و روغن بسیار خوشمزه است اما اگر به درستی نگهداری نشود منجر به بیماری می‌شود. از آنجایی که سیر در واقع ریشه گیاه است بسیار در معرض رشد هاگ‌ها باکتری کلسترودیوم بوتولونیوم قرار دارد که عموما در خاک یافت می‌شود.

     

    برای نگهداری این مواد غذایی تا زمانی که اکسیژن در محیط وجود داشته باشد این هاگ‌ها بی‌خطر هستند اما اگر سیر در جایی قرار بگیرد که اکسیژن به آن نرسد، مثل قرار گرفتن در داخل بطری روغن، هاگ‌ها فعال می‌شوند و سم خطرناکی تولید کرده و فرد را به بیماری بوتولیسم مبتلا می‌کنند که عارضه خطرناک اشکال در تنفس، فلج عضلانی و مشکلات جدی عصبی و در نهایت مرگ را به دنبال دارد. برای جلوگیری از مسمویت غذایی و کاهش خطر ابتلا به بوتولیسم بهتر است که سیر در روغن را داخل یخچال نگه داشته و طی 2 تا 3 روز مصرف کنید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: غذای مانده را در فویل نپیچید

     

    2 - کنسرو سبزیجات خانگی

     

    مانند آنچه درباره سیر گفته شد، خوراکی‌های تخمیری یا کنسروی با خطر بالای آلودگی به سم بوتولیسم همراه هستند. نگهداری مواد غذایی که محتوای اسیدی پایینی دارند بسیار مهم است. خوراکی‌هایی مثل مارچوبه، لوبیای سبز، چغندر، ذرت، سیب‌زمینی، برخی از گوجه‌فرنگی‌ها و انجیر، بیش از هر خوراکی دیگر می‌توانند به بوتولیسم آلوده شوند و مسمویت غذایی ایجاد کنند.

     

    اگر سبزیجات را کنسرو می‌کنید باید آنها را در جای خنک و تاریک و در دمای بین 10 تا 21 درجه سانتیگراد نگهداری کنید و بعد از باز کردن آنها هم باید حتما در یخچال نگهداری شوند.

     

    3 - برنج

     

    یکی از پرخطرترین اقلام خوراکی در مسمومیت غذایی است زیرا می‌تواند حاوی هاگ باسیلوس آرئوس باشد. کافیست که محیط نگهداری برنج کمی مرطوب باشد تا این باکتری شروع به تکثیر کرده و تولید بیماری و مسمویت غذایی کند. به همین دلیل است که باید حتما برنج خام را در محیط خنک و خشک نگهداری کنید. توصیه می‌شود که برنج خام را در ظروف در بسته بدون هوا نگه دارید.

     

    اما مشکل برنج، به برنج خام محدود نمی‌شود. برنج پخته نیز محیط مرطوب بسیار مناسبی برای میکروب‌های بیماری‌زا فراهم می‌کند. اگر هم برنج با سایر اقلام خوراکی مثل غذاهای دریایی، تخم‌مرغ و امثال اینها ترکیب شده باشد، باز هم احتمال آلودگی میکروبی و تولید بیماری از طریق آن بیشتر می‌شود.

     

    برای نگهداری مواد غذایی مثل برنج پخته ابتدا باید به سرعت آن را سرد کنید تا فرصتی برای رشد باکتری‌ها در آن فراهم نشود. بهترین دما برای نگهداری برنج پخته در یخچال، دمای 4 درجه سانتیگراد و پایین‌تر است. شما می‌تواند برنج پخته را داخل ظروف بدون هوا و درب‌دار به مدت 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید. وقتی هم که برنج را مجددا گرم می‌کنید باید تا 74 درجه سانتیگراد حرارت ببیند تا هر گونه باکتری مضر در درون آن از بین برود.

     

    4 - میوه‌ها

     

    باور کنید یا نکنید، حتی میوه تازه هم می‌تواند مسمومیت غذایی ایجاد کند. به عنوان مثال توت‌ها و ملون می‌توانند در محیط‌های گرم و مرطوب که محل پرورش آنها است، به باکتری‌هایی مثل لیستریا و سالمونلا آلوده باشند. بنابراین هرگز میوه را نشسته نخورید و حتما پس از شستشو آنها را خشک کرده و در یخچال با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید تا رشد باکتری‌ها در آنها کُند شود.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: این خوراکی‌ها را در یخچال نگذارید

     

    Button Project - yeka.ir غذاهات رو در یکا وارد کن و لاغر شو

     

     

    برگرفته از: www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.