• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • مقایسه کاهش وزن سریع و کاهش وزن آرام. کدام بهتر است؟

  • پنج شنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ بازدید 866 مدیریت
  • حتماً شما هم شنیده‌اید که کاهش وزن یکنواخت و آرام، روش مناسب‌تری برای کاهش وزن ماندگار است زیرا به شما کمک می‌کند تا عادات سالم را در خود ایجاد کرده و آنها را حفظ کنید. به عبارتی این نوع کاهش وزن، تغییرات و عادات دائمی در شما ایجاد می‌کند.

  •  

    منظور از کاهش وزن کُند و آرام، کاهش هفته‌ای نیم تا یک کیلوگرم از وزن است. اما باید بدانید که علیرغم آنچه که تا کنون گفته شد، گاهی نیز کاهش وزن آرام، آنقدرها هم که به نظر می‌رسد گزینه مناسبی در درازمدت نیست. حتماً تعجب کرده‌اید! در اینجا به شما می‌گوییم که چرا گاهی متخصصین معتقدند که کاهش وزن سریع، گزینه بهتری برای شماست.

     

    برای کاهش وزن باید انرژی که می‌سوزانید از انرژی که از طریق غذا خوردن وارد بدن خود می‌کنید، بیشتر باشد. هر قدر که کمبود انرژی در بدن شما بیشتر باشد، کاهش وزن شما سریع‌تر اتفاق می‌افتد. وقتی که وزن کم می‌کنیم، متابولیسم ما اُفت پیدا می‌کند. این یعنی با به پایان رسیدن دوره کاهش وزن، ما باید همچنان غذای کمی بخوریم تا در همان وزن جدید باقی بمانیم. به همین دلیل، متخصصین توصیه می‌کنند که سرعت کاهش وزن خود را کم نمایید تا بتوانید به کم غذا خوردن عادت کنید.

     

    اما در کمال تعجب، تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که کاهش وزن بیش از یک کیلوگرم در هفته نیز برای برخی از افراد می‌تواند، راهگشا و مناسب باشد. البته این راهکار برای همه افراد مناسب نیست اما برای برخی، بنا به دلایلی، مفید است. یعنی این افراد می‌توانند وزن را که با سرعت زیاد کم کرده‌اند، تا مدت‌های طولانی حفظ نمایند.

     

    محاسن و معایب کاهش وزن سریع

    کاهش وزن سریع، این خاصیت را دارد که انگیزه فرد را بیشتر می‌کند. بسیاری از افراد از دنبال کردن برنامه کاهش وزن خود دست می‌کشند زیرا نتیجه دلخواه خود را خیلی زود به چشم نمی‌بینند. اما اگر فرد ببیند که تلاش‌های او نتیجه داده است، احتمال اینکه انگیزه خود را حفظ کرده و به برنامه ادامه بدهد، بیشتر است.

     

    همچنین بر اساس برخی از تحقیقات، کاهش وزن سریع می‌تواند به بهبود وضعیت کلسترول بد خون (LDL)، حساسیت به انسولین و کنترل قند خون کمک کند و از این نظر مفیدتر از کاهش وزن کُند، عمل می‌کند. این تغییرات مثبت در سلامت عمومی بدن باعث می‌شود که فرد برنامه را بهتر دنبال کند.

     

    گاهی نیز فرد باید به صورت اورژانسی وزن خود را در مدت زمان کوتاهی کم کند زیرا زندگی او به این کاهش وزن سریع وابسته است. مثلاً برای انجام اعمال جراحی خاص. و یا وزن زیاد او زندگی او را به قدری به خاطره انداخته است که لازم است به سرعت دست به کار شده و وزن زیادی را در مدت کوتاهی کاهش بدهد. البته در چنین مواقعی باید حتماً زیر نظر مستمر یک پزشک متخصص باشد.

     

    در هر صورت حتی اگر از جمله افرادی هستید که کاهش وزن سریع برای شما مفید بوده و شما را به نتیجه رسانده است، باز هم باید بدانید که کلید موفقیت، استمرار و پایبندی به برنامه است. لازم است که برنامه کاهش وزنی داشته باشید که بتوانید در کل زندگی به آن ادامه بدهید.

     

    کاهش وزن سریع، همیشه در ابتدا بسیار موفقیت‌آمیز به نظر می‌رسد اما به مرور، روند موفقیت در آن کند می‌شود. بسیاری از افراد نیز نمی‌توانند تا همیشه خود را از خوردن برخی غذاهای خاص محروم کنند و بالاخره روزی به عادات سابق خود بازمی‌گردند.

     

    تحلیل رفتن بافت عضلانی و آب بدن نیز در کاهش وزن سریع، بیشتر از کاهش وزن آرام است. بنابراین اگر به آرامی وزن کم کنید، بافت عضلانی بدن خود را نیز بهتر می‌توانید حفظ کرده و از، از دست رفتن آن جلوگیری نمایید. ما نباید اجازه بدهیم که بافت عضلانی بدن ما از بین برود (به خصوص با بالا رفتن سن). عضلات نسبت به چربی از فعالیت متابولیکی بیشتری برخوردارند و متابولیسم را بالا نگه می‌دارند.

     

    برای کُند کردن روند کاهش وزن، چه باید کرد؟

    محدودیت غذایی خود را سبک‌تر کنید

    شاید تعداد زیادی خوراکی و گروه‌های غذایی را از برنامه خود حذف کرده‌اید. در این صورت محدودیت‌ها را کم کنید. اکثر افراد نمی‌توانند تا آخر عمر از خوردن کربوهیدرات چشمپوشی کنند. اگر رژیم کم‌کربوهیدرات می‌گیرید، به خودتان اجازه بدهید در هفته یک یا دو بار از دسر شیرین نیز استفاده کنید تا احساس محرومیت نداشته باشید و به اصطلاح از آن سوی بام نیفتید.

     

    برنامه ورزشی خود را سبک‌تر کنید

    اگر شدت ورزش شما بسیار زیاد است، بهتر است که برنامه را سبک‌تر نمایید. اگر هر روز ورزش می‌کنید، آن را به ۵ روز در هفته تقلیل بدهید یا مدت زمان هر جلسه ورزشی را کم کنید. به این ترتیب هم سرعت کاهش وزن شما یکنواخت‌تر و کُندتر می‌شود و هم احتمال آسیب‌دیدگی ورزشی را کمتر می‌کند.

     

    به دستاوردهای خود تمرکز کنید، نه به شکست‌ها و کاستی‌ها

    تغییر نگرش شما به یک نگرش مثبت نسبت به روند کاهش وزن‌تان باعث می‌شود که کاهش وزن برای شما یک روند  جانکاه نبوده و راحت‌تر به هدف وزنی خود برسید و در همان وزن باقی بمانید. مثلاً به جای اینکه به این فکر کنید که چه غذاهایی را از برنامه خود حذف کنید، این موضوع را مد نظر قرار بدهید که چه غذاهای سالمی را می‌توانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید. به وعده‌های غذایی خود، خوراکی‌های پرفیبر مثل میوه و سبزیجات اضافه کنید که خاصیت سیرکنندگی بالا دارند و دیگر جایی برای خوردن غذاهای به اصطلاح ناسالم باقی نمی‌گذارند.

     

    کلام آخر اینکه اگر می‌خواهید کاهش وزن سریع داشته باشید به این فکر کنید که در یک سال یا شش ماه آینده می‌خواهید چه وضعیتی داشته باشید. آیا می‌خواهید یا می‌توانید تا همیشه به کم غذا خوردن ادامه بدهید؟ اگر پاسخ شما به این پرسش، منفی است، بنابراین کاهش وزن آرام و کُند برای شما مناسب‌تر است.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.