همه انواع پیاز، سفید و زرد و قرمز و سبز، همگی دارای فواید بسیار ارزشمندی برای سلامتی هستند و قدمت آن به 5000 سال پیش بازمیگردد. با هم در ادامه مطلب به 6 مورد از مهمترین فواید پیاز نگاهی میاندازیم.
سرشار از آنتیاکسیدان
یک پیاز متوسط در حدود 20 درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه و بین 5 تا 10 درصد از نیاز روزانه به ویتامین B6 ، فولات، پتاسیم و منگنز رو فراهم میکند. اما از مهمترین خواص پیاز این است که مدقار زیادی آنتیاکسیدان از انواع مختلف رو در خود جای داده است. از جمله این آنتیاکسیدانها کوئرستین است که خاصیت ضد التهاب دارد. لایههای بیرونیتر پیاز بیشترین میزان آنتیاکسیدان رو در خود دارند.
محافظت در برابر سرطان
کسانی که مقدار بیشتری پیاز و سیر مصرف میکنند، کمتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان قرار میگیرند.
بهبود تراکم استخوان
زنانی که به طور مرتب از پیاز استفاده میکنند، تراکم استخوان بهتری نسبت به سایر زنان داشته و خطر شکستگی استخوان در آنها تا 20 درصد کاهش پیدا میکند.
کمک به دستگاه گوارش
علت این است که پیاز سرشار از اینولین است. اینولین نوعی فیبر است که مانند پریبیوتیک عمل میکند. همچنین مانع از یبوست میشود، قند خون رو تنظیم میکند، جذب مواد مغذی رو افزایش میدهد و تراکم استخوان رو در محدوده سالم نگه میدارد. به نظر میرسد که با سرکوب اشتها به کاهش وزن نیز کمک مینماید.
کاهش کلسترول خون
مصرف پیاز خام به کاهش کلسترول خون کمک میکند. نوشیدن آب پیاز هم منجر به کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و نیز محیط دور کمر میشود.
ترکیب پیاز با گوجهفرنگی، فواید گوجهفرنگی رو هم افزایش میدهد
ترکیب برخی از مواد غذایی با یکدیگر باعث میشود که ارزش غذایی و فواید آنها بیش از زمانی باشد که هریک به تنهایی مصرف میشوند. پیاز و گوجهفرنگی نیز همین خاصیت رو دارند. ترکیبات سولفور موجود در پیاز، جذب لیکوپن موجود در گوجهفرنگی رو افزایش میدهند. همانطور که میدانیم لیکوپن که در گوجهفرنگی وجود دارد از سرطان و بیماری قلبی جلوگیری میکند و برای سلامتی مغز، استخوانها و چشمها مفید است. میتوانید از ترکیب پیاز و گوجهفرنگی در تهیه املت، سالاد و سوپ استفاده کنید.
سایر فواید پیاز
تحقیقات بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان میدهند که پیاز ممکن است که به تنظیم قند خون و افزایش قدرت باروری هم کمک کند. البته باید تحقیقات در این زمینه بر روی انسان نیز انجام شود. آنچه مسلم است اینکه پیاز برای ما، چه به صورت خام و چه به صورت پخته، مفید است.
اگر از آبریزش چشم و بینی در مواجهه با پیاز فراری هستید توصیه میکنیم که پیاز رو در زیر آب روان پوست بکنید تا گازهای متصاعد شده از آن با چشم شما تماس پیدا نکنند و با دستی که با پیاز تماس داشته است، چشمهای خود رو نمالید.
برگرفته از: www.health.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]