• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • مهمترین منابع گیاهی پروتئین

  • سه شنبه، ۲۲ تیر ۱۴۰۰ بازدید 737 مدیریت
  • اگر رژیم گیاهخواری دارید یا تصمیم دارید که گوشت کمتری بخورید، لازم است که پروتئین مورد نیاز بدن خود را از منابع گیاهی تأمین کنید. در ادامه مطلب،‌ فهرستی از برخی از بهترین منابع گیاهی پروتئین را به شما ارائه می‌کنیم.

  •  

    عدس

     

    پروتئین: 9 گرم در نصف فنجان

     

    عدس، فیبر و پروتئین بالایی دارد. این ماده غذایی، کلسترول خون و خط بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

     

    لوبیای سیاه

     

    پروتئین: 7/6 گرم در نصف فنجان (پخته)

     

    لوبیای سیاه نیز سرشار از فیبر، پتاسیم، فولات، ویتامین B6 و انواع فیتونوترینت‌ها است.

     

    باقالا

     

    پروتئین: 7/3 گرم در نصف فنجان (پخته)

     

    باقالا، نه تنها پروتئین زیادی دارد بلکه حاوی اسیدآمینه لوسین است که نقش بسیار مهمی در سلامتی عضله و عضله‌سازی در افراد بزرگسال مسن دارد.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می کنیم: باورهای غلط درباره رژیم گیاهخواری

     

    بادام زمینی یا کره بادام زمینی

     

    پروتئین: 7 گرم در یک‌چهارم فنجان (یا دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی)

     

    بادام زمینی و کره بادام زمینی به دلیل مقدار پروتئین زیادی که در خود جای داده‌اند، در صورتی که در وعده صبحانه مصرف شوند از پرخوری در وعده ناهار جلوگیری می‌کنند. البته باید مراقب باشید که از کره بادام زمینی که صد در صد از بادام تهیه شده و شکر به آن اضافه‌ نشده است، استفاده کنید.

     

    برنج وحشی

     

    پروتئین: 6/5 گرم در هر فنجان (پخته)

     

    برنج وحشی خاصیت سیرکنندگی زیادی دارد زیرا پروتئین زیادی را در خود جای داده است.

     

    نخود

     

    پروتئین: 6 گرم در نصف فنجان

     

    نخود، ترکیبی از پروتئین و فیبر است.

     

    بادام

     

    پروتئین: 6 گرم در یک‌چهارم فنجان

     

    علاوه بر پروتئین، بادام دارای مقادیر زیادی ویتامین E نیز می‌باشد که برای سلامتی پوست و مو بسیار مفید است. همچنین، 61٪ از منیزیم مورد نیاز روزانه را هم تأمین می‌نماید و بدین‌ترتیب، هوس خوردن شیرینی‌جات را فروکش کرده، انقباضات قبل از قاعدگی را کاهش داده، سلامت استخوان‌ها را بهبود بخشیده و دردها و انقباضات عضلانی را کم می‌کند.

     

    دانه چیا

     

    پروتئین: 6 گرم در 2 قاشق غذاخوری

     

    چیا سرشار از پروتئین است و منبع بسیارخوب اسید آلفا لینولنیک (ALA) نیز که نوعی اسید چرب امگا 3 گیاهی است،‌ محسوب می‌شود. امگا 3، ترشح هورمون لپتین را تحریک می‌کند و لذا به جای ذخیره چربی، چربی را می‌سوزاند.

     

    بادام هندی

     

    پروتئین: 5 گرم در یک‌چهارم فنجان

     

    بادام هندی حاوی 20٪ از منیزیم مورد نیاز روزانه است. همچنین، 12٪ از ویتامین K مورد نیاز روزانه را تأمین می‌کند. هر دوی این مواد مغذی در ساخت استخوان نقش دارند.

     

    تخم کدو

     

    پروتئین: 5 گرم در یک‌چهارم فنجان

     

    تخم کدو نیمی از منیزیم مورد نیاز روزانه را تأمین می‌کند. همچنین حاوی عنصر روی است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. به علاوه دارای تریپتوفان است که به خواب راحت،‌ کمک می‌کند.

     

    سیب‌زمینی

     

    پروتئین: 4 گرم در یک سیب‌زمینی متوسط سفید

     

    علاوه بر پروتئین، در حدود 20٪ از پتاسیم مورد نیاز روزانه را که برای قلب مفید است،‌ تأمین می‌کند.

     

    اسفناج

     

    پروتئین: 3 گرم در نصف فنجان (پخته)

     

    شاید 3 گرم پروتئین به نظرتان زیاد نرسد اما برای یک سبزی برگدار، وجود این مقدار پروتئین در آن، خیلی چشمگیر است. جالب اینجاست که با پخت اسفناج، محتوای پروتئین آن بیشتر می‌شود.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنها می کنیم: آیا پروتئین کافی دریافت می کنید؟

     

    برگرفته از: www.prevention.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.