اگر رژیم گیاهخواری دارید یا تصمیم دارید که گوشت کمتری بخورید، لازم است که پروتئین مورد نیاز بدن خود را از منابع گیاهی تأمین کنید. در ادامه مطلب، فهرستی از برخی از بهترین منابع گیاهی پروتئین را به شما ارائه میکنیم.
پروتئین: 9 گرم در نصف فنجان
عدس، فیبر و پروتئین بالایی دارد. این ماده غذایی، کلسترول خون و خط بیماری قلبی را کاهش میدهد.
پروتئین: 7/6 گرم در نصف فنجان (پخته)
لوبیای سیاه نیز سرشار از فیبر، پتاسیم، فولات، ویتامین B6 و انواع فیتونوترینتها است.
پروتئین: 7/3 گرم در نصف فنجان (پخته)
باقالا، نه تنها پروتئین زیادی دارد بلکه حاوی اسیدآمینه لوسین است که نقش بسیار مهمی در سلامتی عضله و عضلهسازی در افراد بزرگسال مسن دارد.
پروتئین: 7 گرم در یکچهارم فنجان (یا دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی)
بادام زمینی و کره بادام زمینی به دلیل مقدار پروتئین زیادی که در خود جای دادهاند، در صورتی که در وعده صبحانه مصرف شوند از پرخوری در وعده ناهار جلوگیری میکنند. البته باید مراقب باشید که از کره بادام زمینی که صد در صد از بادام تهیه شده و شکر به آن اضافه نشده است، استفاده کنید.
پروتئین: 6/5 گرم در هر فنجان (پخته)
برنج وحشی خاصیت سیرکنندگی زیادی دارد زیرا پروتئین زیادی را در خود جای داده است.
پروتئین: 6 گرم در نصف فنجان
نخود، ترکیبی از پروتئین و فیبر است.
پروتئین: 6 گرم در یکچهارم فنجان
علاوه بر پروتئین، بادام دارای مقادیر زیادی ویتامین E نیز میباشد که برای سلامتی پوست و مو بسیار مفید است. همچنین، 61٪ از منیزیم مورد نیاز روزانه را هم تأمین مینماید و بدینترتیب، هوس خوردن شیرینیجات را فروکش کرده، انقباضات قبل از قاعدگی را کاهش داده، سلامت استخوانها را بهبود بخشیده و دردها و انقباضات عضلانی را کم میکند.
پروتئین: 6 گرم در 2 قاشق غذاخوری
چیا سرشار از پروتئین است و منبع بسیارخوب اسید آلفا لینولنیک (ALA) نیز که نوعی اسید چرب امگا 3 گیاهی است، محسوب میشود. امگا 3، ترشح هورمون لپتین را تحریک میکند و لذا به جای ذخیره چربی، چربی را میسوزاند.
پروتئین: 5 گرم در یکچهارم فنجان
بادام هندی حاوی 20٪ از منیزیم مورد نیاز روزانه است. همچنین، 12٪ از ویتامین K مورد نیاز روزانه را تأمین میکند. هر دوی این مواد مغذی در ساخت استخوان نقش دارند.
پروتئین: 5 گرم در یکچهارم فنجان
تخم کدو نیمی از منیزیم مورد نیاز روزانه را تأمین میکند. همچنین حاوی عنصر روی است که سیستم ایمنی را تقویت میکند. به علاوه دارای تریپتوفان است که به خواب راحت، کمک میکند.
پروتئین: 4 گرم در یک سیبزمینی متوسط سفید
علاوه بر پروتئین، در حدود 20٪ از پتاسیم مورد نیاز روزانه را که برای قلب مفید است، تأمین میکند.
پروتئین: 3 گرم در نصف فنجان (پخته)
شاید 3 گرم پروتئین به نظرتان زیاد نرسد اما برای یک سبزی برگدار، وجود این مقدار پروتئین در آن، خیلی چشمگیر است. جالب اینجاست که با پخت اسفناج، محتوای پروتئین آن بیشتر میشود.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]