بیجهت نیست که ورزش اینتروال شدید یا HIIT یکی از مهمترین ورزشهای سال 2019 معرفی شده است. این ورزش سطح ورزشی شما رو بالا برده و مقدار زیادی انرژی رو در مدت زمان کوتاهی میسوزاند. در نتیجه یکی از روشهای ورزشی مورد علاقه کسانی است که میخواهند وزن کم کنند. اما این ورزش برای برخی از افراد یا به عنوان ورزشی که هر روز انجام شود، مفید نیست. در ادامه مطلب، نگاهی به مواقعی که نباید ورزش اینتروال شدید انجام داد، میاندازیم.
1 - اگر مشکل قلبی دارید
ورزش بر روی قلب فشار وارد میکند که گاهی خوب اما گاهی بد است. ورزش کار قلب و سیستم قلبی – عروقی رو برای انتقال اکسیژن به عضلات، بیشتر میکند. ورزش اینتروال شدید یا HIIT به اکسیژن بیشتری هم نیاز دارد. عموماً استرس ورزشی باعث تقویت قلب میشود اما در موارد نادر، ورزش میتواند بر روی قلب فشاری بیش از حد توان قلب وارد کند که منجر به مشکلات قلبی و حتی حمله قلبی میشود.
اگر سیگار استعمال میکنید، فشار خونتان بالا است، بیماری قلبی دارید، کلسترل خونتان بالاست، قند خونتان زیاد است یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید، خطر مشکل قلبی در ورزش هم بیشتر میشود. گرچه تحقیقات نشان میدهند که وقوع مشکل قلبی در ورزش اینتروال شدید یا HIIT حتی در کسانی که مشکل قلبی دارند، زیاد نیست اما نباید جانب احتیاط رو از دست داد و قبل از انجام این ورزش باید حتماً با پزشک مشورت کرد.
2 - اگر در ورزش، تازهکار هستید
اگر تازه ورزش رو شروع کردهاید نباید مستقیم به سراغ ورزش اینتروال شدید بروید زیرا احتمال صدمات ورزشی و فشار بیش از حد به عضلات در شما بیشتر میشود. نه تنها عضلات و سایر بافتهای یک فرد مبتدی آنقدر قوی نیستند که بتوانند این شدت ورزش رو تحمل کنند بلکه فرد مبتدی آنقدر بدن خود رو نمیشناسد که بفهمد چه زمان باید دست از ورزش بکشد. این کار رو فقط ورزشکاران حرفهای میتوانند انجام بدهند و تشخیص بدهند که چه زمان باید ورزش رو متوقف کنند.
پس اول باید حداقل دو ماه وقت برای ساختن پایه عضلات خود گذاشته و ظرفیت هوازی خود رو تقویت کنید و بعد به سراغ ورزش اینتروال شدید بروید و یا با شدت کم ورزش شروع کنید.
3 - اگر دچار آسیب بدنی شدهاید
بر حسب طبیعت شدید برخی از ورزشها استرس زیادی به عضلات، مفاصل، تاندونها و رباطها وارد میشود و ممکن است که خطر آسیب ورزشی رو بیشتر میکند. اگر بدن شما از قبل هم دچار جراحت بوده باشد وضعیت بدتر میشود زیرا بدن فرصت برای ترمیم خود پیدا نمیکند.
4 - اگر در روز قبل ورزش اینتروال شدید انجام دادهاید
ورزش اینتروال شدید همانطور که از نامش پیداست شدید است. پس نباید هر روز پشت سر هم به آن پرداخت. نباید هر روز به ورزش اینتروال شدید اقدام کرد. اگر بتوانید ورزش اینتروال شدید رو هر روز انجام بدهید بدین معنی است که آن رو درست انجام ندادهاید. ورزش شدید رو باید با ورزش سبک همراه کرد. یعنی مثلاً سه روز در هفته ورزش اینتروال شدید انجام داده و در روزهای فیمابین ورزش سبک مثل دویدن تفریحی یا پیادهروی انجام بدهید.
این کار باعث میشود که مفاصل، عضلات و تاندونها فرصت ترمیم خود رو داشته باشند و در جلسه بعدی ورزش اینتروال شدید، با قدرت بیشتری ظاهر شوند.
5 - اگر از ورزش اینتروال شدید متنفر هستید
البته انجام دادن ورزش اینتروال شدید در صورتی که از آن متنفر باشید، خطرناک نیست اما این احتمال رو دارد که شما رو نه تنها از این ورزش که به کلی از ورزش منزجر کند و عطای ورزش رو به لقایش ببخشید. در این صورت نباید به سراغ این ورزش بروید و بهتر است که ورزشهای دیگری رو انتخاب کنید.
برگرفته از: www.livestrong.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]