• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • نقاط مشترک بهترین رژیم های کاهش وزن

  • پنج شنبه، ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ بازدید 659 مدیریت
  • روشهای متعددی برای کاهش وزن وجود دارد، از حذف کربوهیدرات و وزن کردن همه اقلام خوراکی گرفته تا یادداشت برداشتن از نوع و مقدار خوراکی‌ها و رژیم روزه‌داری. همه ما دوستانی داریم که انواع و اقسام رژیم‌های کاهش وزن را به ما پیشنهاد می‌دهند. هیچ روش مشترکی برای همه افراد وجود ندارد. از رژیم مدیترانه‌ای گرفته تا رژیم ‌Dash زیرا اهداف رژیمی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. اما همه رژیم‌‌های سالم، یکسری نقاط مشترک با هم دارند.

  •  

    ۱ -  جنبه‌های مختلف زندگی شما را بر هم نمی‌زنند

    اگر مجبور هستید به خاطر رژیمی که می‌گیرید کل زندگی خود را بر هم زده و تغییر بدهید احتمالاً بعد از مدتی دچار دلزدگی از رژیم شده و آن را رها می‌کنید. به جای این کار بهتر است که غذاهای مورد نظر خود را مشخص کرده و سپس سالم‌تریم شکل یا ورژن آنها را استفاده کنید. مثلاً اگر به ساندویچ علاقه دارید، یکی از ورقه‌های نان آن را کم کرده و آن را با یک لایه نان بخورید. این تغییرات کوچک اما مؤثر به شما کمک می‌کنند که مرور سالم‌تر غذا بخورید و به شما فشار نیاید و کاهش وزن موفق‌تری داشته باشید.

     

    ۲ -  رژیم کاهش وزن موفق، انعطاف دارد

    برای خود برنامه غذایی درست کنید اما برنامه شما به گونه‌ای باشد که قابلیت انعطاف و تغییر نیز داشته باشد و بتوانید غذاهای مختلف را جایگزین هم کنید. به این ترتیب اجبار و زور بالای سر شما نیست و لذت بیشتری از برنامه خود می‌برید.

     

    ۳ -  تشویق به فعالیت بدنی، بخشی از رژیم‌های موفق است

    کاهش وزن تنها متکی به غذا نیست. بهترین برنامه‌های کاهش وزن آنهایی هستند که به فعالیت بدنی فرد نیز اهمیت می‌دهند. می‌بایست در هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی و ورزشی داشته باشید. از ترکیب رژیم غذایی و ورزش است که معجزه کاهش وزن به بهترین شکل اتفاق می‌افتد. همانطور که می‌دانید، فعالیت بدنی باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود و به انرژی‌سوزی بیشتر، کمک می‌کند. به تدریج و به آرامی شروع کنید. قرار نیست یک شبه تمام عادات سابق خود را تغییر بدهید. به مرور اصلاحات را در نحوه زندگی خود ایجاد کنید.

     

    ۴ -  در رژیم‌های موفق، تغییرات شیوه زندگی، نقش پررنگی دارند

    در برخی از برنامه‌های رژیمی، لازم است که به صورت موقتی، تغییرات چشمگیری در عادات زندگی خود ایجاد کنید. این روش به کاهش وزن در کوتاه‌مدت منجر می‌شود. اما وقتی که به عادات سابق خود بازمی‌گردید، وزن شما نیز مجدداً افزایش پیدا می‌کند.

     

    بهترین برنامه‌های کاهش وزن آنهایی هستند که شما را به ایجاد تغییرات سالم همیشگی تشویق می‌کنند. قبل از شروع هر رژیم کاهش وزن از خودتان بپرسید که آیا قادر خواهید بود این برنامه را تا آخر عمر اجرا کنید؟ اگر پاسخ شما به این پرسش منفی است، یعنی رژیمی که انتخاب کرده‌اید فقط پاسخگوی کاهش وزن در کوتاه‌مدت است و وزن شما پس از مدتی به وزن اولیه بازخواهد گشت.

     

    ۵ -  تشویق به خوردن غذاهای کامل و طبیعی

    به جای محدود یا حذف کردن درشت‌مغذی‌های خاص از رژیم، باید برنامه‌ای داشته باشید که به شما اجازه مصرف ترکیبی از پروتئین، چربی و کربوهیدرات را بدهد. پروتئین باکیفیت شامل مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات و توفو است. مثال برای چربی‌های سالم عبارت است از مغزها، دانه‌ها، آووکادو و روغن زیتون. کربوهیدرات‌های مغذی شامل نشاسته پُرفیبر مثل سیب‌زمینی شیرین، برنج قهوه‌ای، جو دوسر، پاستای سبوس‌دار و برنج سبوس‌دار است.

     

    قرار دادن انواع خوراکی‌های سالم در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند تا لذت بیشتری برده و احساس سیری بیشتری نیز داشته باشید و احتمال هوس‌های غذایی و پرخوری را در شما کاهش می‌دهد.

     

    ۶ -   تاکید بر کنترل اندازه پرس غذا

    دانستن اینکه اندازه غذایی که مجاز به مصرف آن هستید، چه میزان است، کمک بزرگی به کنترل وزن شما می‌کند، به خصوص در اوایل شروع رژیم کاهش وزن تا چشم شما به اینکه مقدار غذایی که باید داخل بشقاب باشد، چه مقدار است، عادت کند. لازم نیست که همه غذاها را وزن کنید. کافیست که به صورت چشمی بدانید که مقدار درست، چه میزان است. به این ترتیب اگر در منزل خود نباشید یا به ابزار اندازه‌گیری دسترسی نداشته باشید، یا در جای مهمان باشید و یا حتی در رستوران، قادر خواهید بود مقدار غذای مناسب برای خود را تخمین بزنید.

     

    ۷ -  رژیم خوب، رژیمی است که به شما اجازه اشتباه کردن هم می‌دهد

    از آنجاییکه هیچ‌کس بدون نقص و عالی نیست، برنامه کاهش وزن باید به گونه‌ای باشد که به شما اجازه اشتباه کردن هم بدهد. این تفکر که باید کاملاً عالی و بی‌نقص باشم باعث می‌شود که اگر به هر دلیلی نتوانید طبق برنامه پیش بروید، دلسرد شده و برنامه را به کلی رها کنید و زحمات خود را بر باد بدهید. به جای سرزنش کردن خود، کافیست که مجدداً به برنامه بازگردید. شما باید با برنامه خود احساس راحتی کنید. به این ترتیب، خیلی راحت‌تر دوباره به مسیر صحیح بازمی‌گردید. فراموش نکنید که برای پیشرفت، تداوم و پشتکار، بیش از ایده‌ال بودن، اهمیت دارد و شما را به نتیجه مطلوب می‌رساند.

     

    ۸ -  رژیم خوب، اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار داده و آگاهی شما را بالا می‌برد

    کاهش وزن یک مسیر مستقیم نیست، مخصوصاً اگر دچار توقف وزن (استپ وزن) شوید. برنامه نباید به گونه‌ای باشد که شکست را به شما القاء کند. تاکید بیش از حد به خط پایان باعث می‌شود که شما دلزده شوید. برنامه‌های کاهش وزنی که تاکید زیاد بر اعداد و وزن دارند، تلاش‌های شما برای اصلاح شیوه زندگی را دست کم گرفته و آنها را بی‌اهمیت نشان می‌دهند.

     

    یک برنامه خوب شما را تشویق می‌کند تا به جای اینکه به خط پایان فکر کنید، به موفقیت‌هایی که در مسیر به دست آورده‌اید، اهمیت بیشتری بدهید، مثل یاد گرفتن تهیه غذاهای سالم‌تر، تغییراتی که در انرژی و سرزندگی خود احساس می‌کنید، اینکه لباس‌ها بهتر به تن شما می‌نشینند و در نهایت اینکه شاهد کاهش وزن خود خواهید بود.

     

    برگرفته از:   mblog.myfitnesspal.co





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.