• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • نقش مدیتیشن در کاهش وزن

  • پنج شنبه، ۲۲ آبان ۱۳۹۹ بازدید 506 مدیریت
  • مدیتیشن تمرین ایجاد ارتباط بین ذهن و بدن برای به دست آوردن آرامش است. این روزها بسیاری از افراد از مدیتیشن برای کاهش استرس و افزایش خودآگاهی استفاده می‌کنند. مدیتیشن انواع مختلف دارد. برخی از آنها بر اساس مانترا بنا شده‌اند. برخی دیگر بر اساس تمرکز بر روی تنفس و نگه داشتن ذهن در زمان حال، انجام می‌شوند. تمام این شیوه‌ها برای فهم بهتر شما از خودتان است. این خودآگاهی، مدیتیشن را به یک ابزار مفید جهت درک بهتر ما از عادات غذایی‌‌مان تبدیل می‌کند. در نتیجه بهتر می‌توانیم بر کاهش وزن خود نظارت و کنترل داشته باشیم. بیایید با هم نگاهی به اثرات مدیتیشن بر کاهش وزن بیندازیم.

  •  

    مدیتیشن باعث نمی‌‌شود که در عرض یک شب وزن کم کنید. اما می‌توانید از آن به عنوان یک روش کمکی در کنار سایر روش‌های کاهش وزن استفاده کنید.

     

    مدیتیشن به شما کمک می‌کند تا با تمرکز و دقت بیشتری غذا بخورید. در نتیجه سرعت غذا خوردن شما را کاهش می‌دهد. خودآگاهی این حسن را نیز دارد که وقتی به وزن دلخواه خود رسیدید، بتوانید وزن را در همان میزان نگه دارید و اجازه بالا رفتن مجدد را به آن ندهید.

     

    مدیتیشن احساس گناه و شرم از وزن و ظاهر بدن را در شما از بین می‌برد. در نتیجه شما در دام پرخوری احساسی و پرخوری در اثر استرس نمی‌افتید. وقتی که خودآگاه باشید متوجه تفاوت گرسنگی واقعی با گرسنگی ناشی از احساسات خواهید شد و فقط زمانی غذا می‌خورید که بدن شما واقعاً به آن غذا نیاز داشته باشد، نه زمان‌هایی که صرفاً از روی احساسات به غذا پناه می‌برید.

     

    چگونه مدیتیشن برای کاهش وزن را آغاز کنیم؟

    برای انجام مدیتیشن نیازی به هیچ وسیله خاص یا ثبت نام در کلاس‌های گرانقیمت نیست. برای اکثر افراد، بزرگترین مانع در مدیتیشن، نداشتن وقت مناسب است. بنابراین از یک مدت زمان قابل دسترس شروع کنید. یعنی از ۱۰ دقیقه در روز یا حتی به صورت یک روز در میان.

     

    همچنین باید به یک مکان آرام و ساکت برای گذراندن این ۱۰ دقیقه در آن، دسترسی داشته باشید. اگر دارای فرزند هستید، می‌توانید قبل از بیدار شدن فرزندتان از خواب یا بعد از به خواب رفتن فرزندتان اقدام به مدیتیشن کنید تا حواسپرتی را به حداقل برسانید. حتی می‌توانید در حمام و زمان دوش گرفتن، مدیتیشن کنید.

     

    برای انجام مدیتیشن می‌توانید در حالت آرامش نشسته یا دراز بکشید. با تمرکز بر روی تنفس خود شروع کنید. به بالا و پایین رفتن سینه یا شکم خود در اثر تنفس دقت کنید. حرکت هوا را در ورود و خروج از بینی و دهان خود احساس کنید. به صدای عبور هوا گوش کنید. این کار را به مدت یک تا دو دقیقه انجام بدهید تا بدن شما شروع به احساس آرامش کند.

     

    سپس در حالی که چشم‌های شما باز یا بسته هستند، مراحل زیر را طی کنید:

     

    ۱ -  یک نفس عمیق کشیده و هوا را وارد ریه‌های خود کنید و به مدت چند ثانیه نفس خود را نگه دارید.

     

    ۲ -  هوا را به آرامی خارج کرده و سپس همین حرکت را مجدداً تکرار کنید.

     

    ۳ -  به صورت طبیعی نفس بکشید.

     

    ۴ -  حرکت هوا به داخل مجاری بینی، بالا رفتن قفسه سینه و حرکت شکم خود تمرکز کنید.

     

    ۵ -  این تمرکز بر تنفس را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ادامه بدهید.

     

    ۶ -  ممکن است در این بین ذهن شما منحرف شده و افکار دیگری وارد ذهن شما شوند که طبیعی است. سعی کنید که توجه ذهن خود را به تنفس خود بازگردانید.

     

    ۷ -  با تمرین متوجه خواهید شد که به همان آسانی که ذهن منحرف می‌شود، می‌توان ذهن را مجدداً به تمرکز بر روی تنفس بازگرداند.  

     

    این تمرین را در اکثر روزهای هفته انجام بدهید. به یاد داشته باشید که ممکن است در جلسات اول، تغییر چندانی در خود احساس نکنید. اما با تمرین منظم، احساس شما بهتر خواهد شد.

     

    سایر روش‌های خودآگاهی

     

    سرعت غذا خوردن خود را کم کنید و غذا را به آرامی بجوید و مزه و طعم و بافت آن را کاملاً حس کنید.

     

    زمان مناسب برای خوردن غذا را تشخیص بدهید. وقتی که حواستان مشغول کارهای دیگر است، غذا نخورید.

     

    فرق بین گرسنگی واقعی و کاذب را یاد بگیرید. به علائم بدن خود توجه کنید. بدن با ما سخن می‌گوید و نیازهای خود را به ما نشان می‌دهد. به شرطی که ما با دقت به آن گوش کنیم.

     

    احساسی که هر غذا در شما ایجاد می‌کند را درک کنید. کدام غذاها باعث احساس خستگی و سنگینی در شما می‌شوند؟ کدام غذاها باعث سرزندگی بیشتر و انرژی در شما می‌شوند؟

     

    خودتان را مورد بخشایش قرار بدهید. به خاطر خوردن یک بستنی یا زیاده‌روی در یک وعده غذایی، خودتان را محکوم به شکست ندانید. یاد بگیرید که دوباره به مسیر برگردید و دست از سرزنش خود بردارید.

     

    در زمان خرید خوراکی‌ها، حضور ذهن داشته باشید تا انتخاب‌های بهتری نیز داشته باشید.

     

    هوس‌های غذایی خود را بشناسید. دانستن اینکه چه زمان‌هایی دچار هوس غذایی می‌شوید یا این هوس‌ها از چه نوع هستند، به شما در پیشگیری از آنها کمک می‌کند.

     

    کلام آخر

    مدیتیشن و خودآگاهی می‌تواند بخش مفیدی از برنامه کاهش وزن شما باشد. مدیتیشن به مرور زمان باعث شکل‌گیری و تثبیت عادات سالم غذایی در شما می‌شود و احساس شما را نسبت به وزن و ظاهر بدن‌تان بهتر می‌کند. پس از همین امروز با ۱۰ دقیقه مدیتیشن روزانه شروع کنید.

     

    برگرفته از:  www.healthline.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.