جوانه بروکسل از خانواده سبزیجات چلیپایی است. یعنی از اقوام گلکلم، کلمپیچ، بروکلی، کلم و بوکچوی محسوب میشود. جوانه بروکسل، هم محتوای انرژی کمی دارد (کمتر از 40 کالری در هر فنجان) و هم مقدار کربوهیدرات آن کم است (فقط 8 گرم کربوهیدرات در هر فنجان جوانه بروکسل خام). مقدار فیبر موجود در یک فنجان جوانه بروکسل نیز 3 گرم است. جوانه بروکسل سرشار از مواد مغذی ارزشمند، شامل انواع ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و کمی هم پروتئین گیاهی است. در این پست، درباره چند خاصیت جوانه بروکسل برای سلامتی، با شما صحبت می کنیم.
جوانه بروکسل سرشار از آنتیاکسیدان است
این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است و خوردن آن به طور منظم باعث کاهش صدمات سلولی به میزان تقریباً 30 درصد میشود.
جوانه بروکسل فیبر زیادی دارد
وجود فیبر در جوانه بروکسل به تنظیم قند خون، حفظ سلامتی دستگاه گوارش و تغذیه باکتریهی مفید روده کمک میکند و از این روی در بهبود خلق و خو، تقویت دستگاه ایمنی بدن و جلوگیری از بروز التهاب در بدن، نقش دارد.
جوانه بروکسل مقدار زیادی ویتامین C دارد
یک فنجان جوانه بروکسل بیش از 150 درصد حداقل نیاز روزانه به ویتامین C رو تأمین می کند. این ماده مغذی ارزشمند، مانند آنتیاکسیدان عمل کرده و از دستگاه ایمنی، قدرت بینایی و جذب آهن و نیز تولید کلاژن در بدن، پشتیبانی میکند.
جوانه بروکسل مملو از ویتامین K است
در هر فنجان جوانه بروکسل، بیش از 250 درصد از ویتامین K توصیهشده روزانه وجود دارد. این ویتامین علاوه بر اینکه به انعقاد خون کمک میکند، نقش مهمی در سلامتی استخوان داشته و از ما در برابر تحلیل رفتن استخوانها محافظت میکند.
جوانه بروکسل، التهاب رو در بدن کاهش میدهد
کاهش التهاب در بدن به کاهش خطر بیماریهای مزمن مثل بیماری قلبی و سرطان، منجرمیشود. ترکیبات ضد التهاب موجود در جوانه بروکسل که از تخریب DNA سلولی جلوگیری میکنند، روند پیری رو هم کند کرده و مشکلات ناشی از التهاب مثل دیابت نوع 2، آرتریت روماتوئید، بیماریهای التهابی روده و چاقی رو هم کنترل میکنند. شاخصهای نشاندهنده التهاب در خون و ادرار زنانی که از سبزیجات چلیپایی مثل جوانه بروکسل استفاده میکنند، کمتر است.
جوانه بروکسل از ما در برابر بیماریها محافظت میکند
ترکیبات موجود در جوانه بروکسل مانند سمزدای طبیعی عمل میکنند. یعنی ترکیبات شیمیایی که برای بدن مضر هستند رو غیرفعال کرده یا به سرعت از بدن دفع می کنند. علاوه بر این، ترکیبات سولفور در جوانه بروکسل، از طریق محدود کردن رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری، خطر بروز زخم معده رو کم کرده و از چسبیدن این باکتری به دیواره معده ممانعت میکنند.
جوانه بروکسل به تنظیم قند خون کمک میکند
مطالعات متعددی نشان میدهنند که افزایش مصرف سبزیجات چلیپایی، خطر دیابت رو کاهش میدهد. احتمالاً علت این است که این سبزیجات، خاصیت آنتیاکسیدانی و نیز محتوای فیبر زیادی دارند. وجود فیبر به تنظیم میزان قند و انسولین خون کمک میکند. در جوانه بروکسل آنتیاکسیدانی به نام اسید آلفا لیپوئیک وجود دارد که توانایی انسولین در کنترل قند خون رو بهبود میبخشد.
جوانه بروکسل رو به شیوههای مختلف میتوانید مصرف کنید. اگر آن رو آبپز کنید ممکن است که لزج و چسبناک شود. بنابراین اگر دوست ندارید چنین تجربهای با آن داشته باشید میتوانید از روش برشته کردن آن در فر استفاده کنید. کافیست که جوانه رو ورقه کرده و در روغن زیتون فرابکر یا روغن آووکادو، نمک درایی و فلفل سیاه خیسانده و به مدت 20 تا 40 دقیقه در حرارت 400 درجه فارنهایت در فر برشته کنید تا برگهای بیرونی آن به رنگ طلایی در آمده و کمی ترد شوند.
همچنین میتوانید جوانه بروکسل رو به سالاد اضافه کنید و یا آن رو گریل کنید. به عنوان دورچین غذاهای پروتئینی مثل ماهی سالمون یا عدس هم میتوان از آن استفاده کرد. افزودن آن به املت و سوپها نیز ایده مناسبی است.
برگرفته از: www.health.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]