نمک هیمالیایی، صورتی خوشرنگ، زیبا و گران است. اما آیا همه فوایدی که برای این نمک شمرده میشود، حقیقت دارند؟ همه ما میدانیم که زیادهروی در مصرف نمک، سلامتی ما را به مخاطره میاندازد. سؤال این است که آیا این مورد درباره نمک صورتی هیمالیایی هم صدق میکند؟
نمک صورتی هیمالیایی چیست؟
این نمک از بقایای اقیانوسهای نمکی در میلیونها سال قبل باقی مانده است و حاوی بیش از 80 ماده معدنی و عناصر جزئی است که برخی از آنها باعث صورتی شدن این نمک شدهاند.
آیا این نمک هم مانند نمک عادی دارای ید اضافیشده است؟
خیر. به این نمک، هیچ ید یا ماده دیگری اضافه نشده است. البته وجود ید در نمک برای جلوگیری از کمبود ید لازم است. بنابراین، باید به این نکته توجه داشته باشیم که نمک صورتی هیمالیایی، فاقد ید است.
فواید مورد ادعا برای نمک صورتی هیمالیایی چه هستند؟
اینطور گفته میشود که مواد معدنی و عناصر جزئی که در نمک هیمالیایی وجود دارند، برای ما مفیدند و نمک معمولی این عناصر و مواد معدنی را ندارد. همچنین، دوستداران این نمک، مدعی هستند که مشکلات تنفسی را کاهش داده، به سلامت عروق کمک کرده و اختلالات هضم را هم کاهش میدهد. به علاوه، جذب مواد مغذی را بیشتر کرده و PH بدن را متعادل میکند. اینها تنها چند نمونه از فواید متعددی هستند که برای این نمک برشمرده میشود.
آیا ما واقعاً به این مواد معدنی اضافی نیاز داریم؟
واقعیت این است که بدن ما لزوماً به این مواد موجود در نمک هیمالیایی نیاز ندارد. عناصر جزئی مورد نیاز بدن، همانطور که از نامشان پیداست، جزئی هستند و از طرق دیگری به بدن ما میرسند و نیازی نیست که با کمک این نمک، مقدار بیشتری از آنها را به بدن برسانیم.
آیا فواید نمک هیمالیایی بر روی سلامتی را میتوان اثبات کرد؟
برخی از مطالعات علمی، حاکی از فایده این نمک هستند اما مطالعات چندان گستردهای نیستند و نمیتوان به آنها استناد کرد.
بنابراین، آیا باید از این نمک استفاده کنیم یا نکنیم؟
اگر میخواهید از این نمک استفاده کنید، تعادل را حفظ نمایید. نمک بخش مهمی از رژیم غذایی ما است اما نباید در مصرف آن زیادهروی کرد. برخی از مواد غذایی، نمک نهفته و مخفی در خود دارند که ما اصلاً از وجود آن اطلاع نداریم. پس باید مراقب نمک مخفی هم باشیم تا مصرف ما از حد مجاز فراتر نرود. هر هشدار یا توصیههایی که در مورد نمک معمولی به افراد داده میشود، باید در مورد نمک هیمالیایی نیز مورد توجه قرار بگیرد و رعایت شود.
به طور کلی توصیه میشود که از همان نمک معمولی یددار استفاده شود که هم به طعم آن عادت داریم و هم این مزیت را دارد که به آن ید اضافه شده است.
برگرفته از: www.rd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]