کرفس نه تنها حاوی آنزیمها و آنتیاکسیدانهای فراوانی است، بلکه مواد معدنی ضروری و ویتامینهای زیادی مثل فولات، پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C و ویتامین K نیز دارد. همچنین یک آبرسان خوب برای بدن است زیرا بیشتر کرفس از آب تشکیل شده است.
برخی از افراد خود کرفس رو استفاده میکنند اما برخی دیگر ترجیح میدهند که از آب کرفس استفاده کنند. اما گرفتن آب کرفس باعث میشود که بخشی از ارزش غذایی کرفس کاهش پیدا کند. مثلاً آب کرفس فاقد فیبر ارزشمندی است که در کرفس وجود دارد. با این وجود، آب کرفس، خالی از فایده نیست.
از سلامت قلب گرفته تا کبد، آب کرفس فواید بسیاری برای سلامتی دارد. کرفس حاوی نوعی ماده به نام پتالید است که باعث آرامش دیواره سرخرگها میشود. به این ترتیب، جریان خون رو افزایش داده و فشار خون رو کاهش میدهد. همچنین به علت وجود منیزیم در آن، انرژی رو افزایش داده و بعد از ورزشهای سخت به ترمیم عضلات کمک میکند.
کرفس به علت دارا بودن ویتامین C، B، A و آهن، از کلیهها و کبد مراقبت میکند. این سبزی خاصیت مدر دارد و لذا سموم رو از بدن دفع مینماید. سدیم، پتاسیم و آب موجود در کرفس باعث درخشش پوست میشوند. تمام این مواد در حفظ رطوبت پوست نقش دارند و از خشکی و پوستهپوسته شدن و چروک پوست جلوگیری میکنند. البته همانطور که گفته شد، آب کرفس، بخشی از خواص خود کرفس رو از دست میدهد.
آیا آب کرفس دارای عوارض جانبی هم هست؟
آب کرفس گرچه مفید است اما برای کسانی که داروهایی مثل وارفالین یا رقیقکننده خون مصرف میکنند ممکن است مضر باشد. بنابراین اگر از این داروها استفاده میکنید، در مورد مصرف کرفس و آب کرفس با پزشک خود مشورت کنید.
کرفس حاوی ترکیبات طبیعی مثل روغنهای فرار، فلاونوئیدها، کومارین و اسید لینولئیک است. کومارین نوعی آنزیم است که در صورتی که فرد از داروی وارفارین و کومارین به طور همزمان استفاده کند، خطر خونریزی در وی افزایش پیدا میکند.
برخی از افراد هم ممکن است که به کرفس حساسیت داشته باشند. البته این مشکل بسیار به ندرت پیش میآید. برخلاف بسیاری دیگر از سبزیجات، آب کرفس میتواند باعث تورم زبان، لبها و گلو شود. با توجه به اینکه آب کرفس از آبگیری تعداد زیادی ساقه کرفس به دست میآید، میتواند واکنش آلرژیک شدیدتری نسبت به خود کرفس در فرد ایجاد کند.
طرز تهیه آب کرفس
برای تهیه آب کرفس دو تا سه ساقه کرفس رو تمیز کرده و برگهای آن رو جدا کنید. سپس دو سوم فنجان آب رو با یک فنجان کرفس خردشده مخلوط کنید تا یک و نیم فنجان آب کرفس از آن به دست بیاید. آب کرفس رو تازه بنوشید تا مواد مغذی آن بهتر حفظ شوند. برای کاهش تلخی طبیعی کرفس میتوانید به آن آبلیموی تازه یا زنجبیل اضافه کنید.
برای جلوگیری از از دست رفتن فیبر کرفس میتوانید کرفس رو در اسموتی بریزید یا در سالاد به صورت خام مصرف کنید و یا به عنوان میانوعده همراه با هوموس میل کنید. کرفس یک ماده غذایی بسیار مفید برای کاهش وزن است.
برگرفته از: www.prevention.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]