دارچین نه تنها باعث بهبود طعم خوراکیها میشود بلکه از هزاران سال پیش کاربرد پزشکی داشته است. اما خواص دارویی دارچین تا چه حد صحت دارند؟
یکی از ترکیبات فعال و بسیار مهم موجود در دارچین، ترکیبی به نام سینامالدئید است که همین ترکیب میتواند مسئول اصلی بخش مهمی از خواص مفید دارچین باشد.
برخی تحقیقات حاکی از مفید بودن دارچین برای افراد مبتلا به دیابت هستند زیرا بر طبق برخی از تحقیقات، دارچین قند خون را کاهش میدهد. البته در درازمدت، اثری بر روی هموگلوبین A1C ، که یکی از شاخصهای مهم در تعیین وضعیت قند خون است، ندارد.
همچنین به نظر میرسد که دارچین، کلسترول خون را نیز در افراد مبتلا به دیابت، کاهش میدهد. یک تحقیق نیز نشاندهنده نقش دارچین در کنترل چاقی و کاهش وزن است. گاهی نیز از دارچین برای کاهش علائم سندرم روده تحریکپذیر یا سایر مشکلات معده و روده، استفاده میکنند. اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا در این زمینه مؤثر است یا خیر.
از دارچین میتوان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی، آلزایمر، سرطان، عفونت، فساد دندان و حساسیت استفاده کرد. البته باید این نکته را نیز مد نظر قرار بدهیم که بیشتر مطالعات در مورد دارچین بر روی حیوانات آزمایشگاهی یا محیطهای سلولی انجام گرفتهاند.
دارچین دارای آنتیاکسیدان، آنتیبیوتیک و ترکیبات ضد التهاب است اما هنوز مطالعات کافی در این خصوص، صورت نگرفته است.
مصرف مقادیر معمولی دارچین آنقدرها روی سلامتی اثر چشمگیر ندارد اما از سویی خوردن مقادیر زیاد آن هم ایده خوبی نیست. از آنجایی که هنوز مصارف درمانی آن به اثبات نرسیدهاند، مقدار مشخصی برای مصرف روزانه دارچین در نظر گرفته نمیشود. برخی معتقدند که روزانه نصف تا یک قاشق چایخوری پودر دارچین (معادل ۲ تا ۴ گرم)، مقدار مناسبی است. اما مقادیر زیاد آن میتواند سمی باشد.
عوارض جانبی مصرف دارچین
تحریک و آلرژی
دارچین معمولاً عوارض جانبی خاصی ایجاد نمیکند اما اگر در مقادیر زیاد مصرف شود ممکن است که باعث تحریک دهان و لبها و زخم این نواحی شود. برخی از افراد به دارچین حساسیت دارند و ممکن است که باعث سرخی و تحریک پوست آنها شود.
مسمومیت
خوردن مقدار زیادی دارچین میتواند باعث مسمومیت به خصوص در کسانی که مشکلات کبدی دارند، شود. در دارچین ترکیبی به نام کومارین وجود دارد که برای کبد مشکلساز است. اما اگر مقدار کمی دارچین مصرف کنید مشکلی ایجاد نمیکند. هنوز هیچ مدرکی دال بر ایمن بودن کامل دارچین به دست نیامده است و از این روی کودکان، زنان باردار و زنان شیرده نباید از آن به عنوان دارو استفاده کنند.
اُفت قند خون
دارچین بر قند خون اثر میگذارد. بنابراین اگر به دیابت مبتلا هستید و از مکمل دارچین هم استفاده میکنید باید داروهای خود را با آن تطبیق دهید. لذا حتماً در این زمینه با پزشک خود مشورت نموده و سرخود اقدام به مصرف دارچین برای کنترل قند خون خود نکنید.
تداخل با داروها
اگر به طور منظم از دارو استفاده میکنید، قبل از شروع استفاده از مکمل دارچین با پزشک خود مشورت نمایید. دارچین میتواند با آنتیبیوتیکها، داروهای دیابت، رقیقکنندههای خون و داروهای قلب و برخی دیگر از داروها، تداخل پیدا کند.
برگرفته از: www.webmd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]