هندوانه، خوشمزه است و حس طراوت در ما ایجاد میکند. انرژی آن کم است و ما رو چاق نمیکند و سرشار از مواد مغذی مفید و ارزشمند برای بدن است. در ادامه مطلب درباره برخی از خواص هندوانه صحبت میکنیم.
1 - آبرسانی به بدن
92 درصد از هندوانه رو آب تشکیل میدهد. به این ترتیب علاوه بر اینکه آب مورد نیاز بدن رو تأمین میکند، احساس سیری رو هم در ما افزایش میدهد. ترکیب آب و فیبر که در هندوانه وجود دارد نیز دلیل دیگریست برای اینکه هندوانه باعث به تعویق افتادن گرسنگی میشود.
یک فنجان هندوانه، 21 درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه، 18 درصد از ویتامین A مورد نیاز روزانه، 5 درصد از پتاسیم، 4 درصد از منیزیم و 3 درصد از ویتامینهای B1، B5 و B6 مورد نیاز روزانه رو تأمین می کند. هندوانه سرشار از کاروتنوئیدهایی مثل بتا کاروتن و لیکوپن است. به علاوه سیترولین دارد که یک اسید آمینه مهم است. از جمله مهمترین آنتیاکسیدانهای هندوانه، عبارتند از:
· ویتامین C _ از تخریب سلولهای توسط رادیکارهای آزاد مضر، جلوگیری میکند.
· کاروتنوئیدها _ مثل آلفا کاروتن و بتا کاروتن که بدن آنها رو به ویتامین A تبدیل میکند.
· لیکوپن _ نوعی کاروتنوئید است که به ویتامین A تبدیل نمیشود. مسئول رنگ قرمز گوجهفرنگی و هندوانه است و فواید ارزشمند زیادی دارد.
· کوکوربیتاسین E _ این ترکیب، خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهاب دارد.
لیکوپن موجود در هندوانه خطر برخی از سرطانها رو کاهش میدهد. کوکوربیتاسین E نیز از رشد تومور جلوگیری میکند.
تعداد زیادی از ترکیبات موجود در هندوانه برای سلامتی قلب مفید هستند. لیکوپن، کلسترول و فشار خون رو کاهش میدهد. همچنین از سختی و کلفتی دیواره سرخرگها جلوگیری میکند. هندوانه حاوی سیترولین نیز هست. این اسید آمینه، مقدار اکسید نیتریک رو در بدن افزایش میدهد. اکسید نیتریک به رگهای خونی کمک میکند تا گشادتر شده و لذا فشار خون پایین بیاید. ویتامینهای A، B6، C، منیزیم و پتاسیم موجود در هندوانه هم برای سلامتی قلب مفیدند.
التهاب در بدن، کلید بروز بسیاری از بیماریهای مزمن است. لیکوپن و ویتامین C موجود در هندوانه خاصیت ضد التهاب دارند. لیکوپن برای سلامتی مغز هم مفید است. مثلاً از بروز و پیشرفت آلزایمر جلوگیری میکند.
لیکوپن در بخشهای مختلفی از چشم وجود دارد و مانع از التهاب و استری اکسیداتیو در چشم میشود. همچنین از مشکلات چشمی ناشی از بالا رفتن سن نیز جلوگیری میکند.
اسید آمینه سیترولین موجود در هندوانه، کوفتگی عضلانی رو تسکین میدهد. آب هندوانه جذب سیترولین رو در بدن، بالا میبرد.
دو ویتامین A و C که در هندوانه وجود دارند، برای سلامتی پوست و مو حائز اهمیت هستند. ویتامین C به بدن کمک میکند تا کلاژن بسازد. کلاژن باعث تقویت پوست و مو میشود. ویتامین A نیز به ساخت و ترمیم سلولهای پوستی کمک میکند. بدون ویتامین A کافی، پوست خشک و فلسی میشود. هم لیکوپن و هم بتاکاروتن از پوست در برابر آفتابسوختگی هم محافظت میکنند.
هندوانه حاوی آب زیادی است و کمی هم فیبر دارد. هر دوی اینها برای سلامتی دستگاه گوارش مفید هستند. فیبر، حجم مدفوع رو افزایش میدهد و آب نیز به حرکت مواد در طول دستگاه گوارش کمک میکند.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]