اگرهر هفت روز هفته و بدون استراحت ورزش کنید، روح وجسم شما دچار مشکلاتی میشود. زیادهروی در هر کاری، حتی در ورزش، مضر است. با هم نگاهی به این مشکلات میاندازیم.
1 - نمیتوانید از تمام ظرفیت ورزشی خود استفاده کنید
اگر هر روز تمرین کرده و در این بین، استراحت نکنید، ظرفیت ورزشی شما کاهش پیدا میکند زیرا بدن فرصت تطبیق خود با ورزش را پیدا نمیکند. در این صورت احساس خستگی، ضعف و کوفتگی شدید و طولانیمدت خواهید کرد. وقتی هم که احساس خستگی کنید و نتوانید ورزش را به بهترین نحو انجام بدهید، احتمال اینکه به خود آسیب ورزشی بزنید، زیاد است. به علاوه، هورمونهای شما نیز دچار عدم تعادل میشوند و مشکلات هورمونی در بدن شما ایجاد میشود.
2 - کاهش وزن شما با مشکل مواجه میشود
زیادهروی در ورزش باعث کند شدن روند کاهش وزن میشود. ورزش در واقع به بدن استرس وارد میکند. اگر در آن زیادهروی کنیم این استرس از حد خارج شده و ترشح هورمونهای استرس (مثل هورمون کورتیزول) در بدن، بالا میرود. این افزایش کورتیزول اگر همچنان ادامه پیدا کند به چاقی و افزایش محیط دور کمر منجر میشود. اما بدتر اینکه، استرس مزمن، اشتها و هوسهای غذایی برای خوردن غذاهای شیرین و چرب را نیز افزایش میدهد.
3 - بر روی ضربان قلب شما تأثیر میگذارد
افت شدید یا خفیف فاصله بین ضربانهای قلب، یکی از علائمی است که نشان میدهد فرد در انجام ورزش دچار زیادهروی شده است. فاصله بین ضربانهای قلب توسط سیستم عصبی به صورت خودکار تنظیم میشود. وقتی دائم در حال ورزش باشیم، بدن نیز به طور دائم در شرایط استرس قرار میگیرد و این استرس طولانی، خطر بروز مشکلات قلبی را بالا میبرد.
4 - تغییر خلق و خو
یکی دیگر از مشکلات ورزش بیش از حد، از دست دادن انگیزه است. یعنی نه تنها ار لحاظ جسمی دچار خستگی شدید میشوید، بلکه روحیه شما نیز افت پیدا میکند. اگر دچار بیانگیزگی ورزشی شدهاید، چند روز به خود استراحت بدهید یا حداقل ورزشهای هوازی سبک مثل پیادهروی انجام بدهید.
5 - دچار مشکلات خواب میشوید
آیا صبحها با زحمت زیاد از جا بلند میشوید؟ همانطور که میدانید، خواب باکیفیت و کافی برای ترمیم، تقویت و رشد عضلانی، ضروری است. اگر شبها خواب راحت ندارید، ممکن است به زیادهروی در ورزش مربوط باشد.
پس چقدر ورزش کنیم تا زیادهروی محسوب نشود؟
این موضوع بستگی به توانایی و ظرفیت ورزشی و سلامتی شما دارد. معمولاً توصیه میشود که هفتهای حداقل 150 تا 300 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط و یا 75 تا 150 دقیقه ورزش ترکیبی هوازی و قدرتی انجام بدهید. همچنین باید 2 روز یا بیشتر را در هفته به تمرینات قدرتی اختصاص بدهید. اما حتماً باید در طول هفته روزهایی را نیز برای استراحت در نظر بگیرید. منظور از استراحت این نیست که کاملاً یکجانشین باشید. بلکه یعنی به فعالیتهای سبک مثل پیادهروی، یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفسی بپردازید.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]