• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چای سمزدا کاهش وزن به ارمغان نمی‌آورد و حتی می‌تواند مضر باشد

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 695 مدیریت
  • چقدر خوب می‌شد که وزن کم کردن به راحتی نوشیدن یک فنجان چای بود. حتماً شما هم با حجم وسیعی از تبلیغات دمنوش‌های لاغری برخورد کرده‌اید. شاید برای‌تان این سؤال پیش آمده باشد که آیا ادعاهای این تبلیغات حقیقی هستند و آیا برای شما نیز همانقدر مفید خواهد بود؟ در ادامه مطلب درباره آنچه که باید درباره دمنوش‌های معجزه‌گر لاغری بدانید، صحبت می‌کنیم.

  • دمنوش‌ها، چای مخلوط با گیاهان هستند که مدعی پاکسازی بدن و از بین بردن چربی اضافی بدن می‌باشند. ترکیبات دمنوش‌های برندهای مختلف با یکدیگرمتفاوت است ولی معمولاً شامل برگ‌های چای سبز یا سیاه یا اولانگ به اضافه سایر گیاهان هستند که گفته می‌شود خاصیت لاغرکنندگی دارند، مثل ریشه گل قاصدک، زنجبیل، عصاره برگ لیمو و برگ سنا.

    آیا دمنوش به کاهش وزن کمک می‌کند؟

    پاسخ مختصر و مفید به این پرسش این است که خیر. در واقع هیچ مدرک علمی دال بر مؤثر بودن این دمنوش‌ها در کاهش وزن و سمزدایی از بدن وجود ندارد. گرچه این نوع دمنوش‌ها حاوی ترکیباتی هستند که طبق مطالعات علمی با کاهش وزن در ارتباط هستند. اما این مطالعات نه بر روی دمنوش‌ها بلکه بر روی آن ترکیبات و در شرایط کنترل‌شده آزمایشگاهی انجام شده‌اند و در ضمن نمونه‌های مورد آزمایش مقادیر زیادی از این ترکیبات بوده‌اند نه آن مقادیر کمی که در یک فنجان دمنوش وجود دارد. مثل تفاوت یک تانکر بنزین با یک لیتر بنزین. گرچه هر دو بنزین هستند اما یک تانکر کجا و یک لیتر کجا!

    آیا دمنوش‌ها به اجابت مزاج کمک می‌کنند؟

    دمنوش‌ها مورد تأیید سازمان خواربار و کشاورزی (FDA) قرار نگرفته‌اند. به همین دلیل کارخانجات هر برچسبی که دوست داشته باشند رو بر روی محصول خود می‌چسبانند و هر ادعایی می‌کنند. در اکثر موارد به دلیل به کار انداختن شکم و حتی بروز اسهال باعث می‌شوند که احساس سبکی کرده و شکم‌تان به دلیل دفع مدفوع، صاف‌تر به نظر برسد اما این اثرات،‌ موقتی هستند و می‌توانند به مرور به بروز مشکلات دیگری در بدن منجر شوند زیرا علاوه بر اینکه در برنامه طبیعی اجابت مزاج اختلال و نامنظمی ایجاد می‌کنند، ممکن است که همانطور که گفته شد اسهال به دنبال داشته باشند که باعث از دست رفتن آب بدن و اختلال در عملکرد طبیعی روده و دفع باکتری‌های مفید روده شوند.

    هیچ تضمینی برای ایمن بودن دمنوش‌ها وجود ندارد

    کارخانجات، تک‌تک ترکیبات دمنوش‌‌ها رو روی برچسب آنها ذکر نمی‌کنند و نمی‌توان مطمئن بود که حقیقتاً چه ترکیباتی در آنها وجود دارد. قید شدن کلمات “گیاهی” یا “طبیعی” ضامن سالم بودن محصولات نیست. مکمل‌های رژیمی و لاغری معمولاً با جعلیات زیادی عرضه می‌شوند.

    کافیست بدانید که فقط در آمریکا در بین سال‌های 2007 تا 2016، سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، در حدود 750 مکمل جعلی رو شناسایی کرد که مدعی کاهش اشتها بوده و خاصیت مسهل داشتند و حتی حاوی استروئید بودند. این در حالیست که این میزان تنها نصف مکمل‌های جعلی موجود در بازار بودند.

    یک مسأله مهم دیگه که باید به خاطر داشته باشید این است که حتی اگر چای کاملاً طبیعی و گیاهی باشد باز هم دلیل نمی‌شود که بی‌ضرر باشد. حتی ترکیبات کاملاً طبیعی هم می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند. مثلاً بسیاری از انواع چای حاوی کافئین هستند که در مقدار کم ایمن است اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند به سردرد، گیجی، اضطراب و حتی نامنظمی ضربان قلب منجر شود.

    کلام آخر

    دمنوش‌های لاغری و سمزدا به کاهش وزن شما کمک نمی‌کنند و ممکن است حاوی افزودنی‌ها یا ترکیباتی باشند که برای سلامتی مضرند. در بهترین حالت اگر ضرر هم نداشته باشند، باعث هدر رفتن پول شما می‌شوند. و در بدترین حالت، باعث بیماری شما می‌شوند. هیچ قرص جادویی یا راه حل میان‌بر و جادویی برای کاهش وزن وجود ندارد. حتی مخلوط توت و برگ چای باعث کاهش وزن می‌شد، چرا این همه افراد چاق در جهان وجود دارد و برخی از سلبریتی‌ها نیز هنوز درگیر کاهش وزن هستند و چرا پزشکان در سراسر جهان از این ترکیبات برای کاهش وزن استفاده نمی‌کنند؟

     

    برگرفته از:  www.prevention.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.