• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چرا باید در ماه‌های سرد سال، قند و شکر کمتری مصرف کنیم؟

  • سه شنبه، ۱۸ آذر ۱۳۹۹ بازدید 450 مدیریت
  • زیاده‌روی در مصرف شکر، عواقبی مثل چاقی، بیماری قلبی – عروقی و دیابت نوع ۲ همراه دارد. اما مشکل به همینجا ختم نمی‌شود. قند و شکر زیاد که به صورت عیان و مخفی در انواع خوراکی‌های مصرفی ما وجود دارند، بر روی خلق و خوی ما نیز اثر منفی به جای می‌گذارند.

  •  

    رابطه بین افسردگی فصلی و قند و شکر

    کسانی که دچار مشکل افسردگی فصلی هستند ممکن است برای رفع این حالت روحی به خوردن شیرینی‌جات پناه ببرند که خود باعث بدتر شدن وضعیت روحی آنها می‌‌شود و علائم افسردگی مثل خستگی مفرط، تغییرات اشتها، بی‌انگیزگی و عدم سرزندگی را تشدید می‌کند.

     

    در حالی که شکر می‌تواند به طور موقت و مختصر، خلق و خو را بهبود بخشد اما خیلی زود این اثر فروکش می‌کند و از آنجایی که شکر اعتیادآور است، فرد برای سرکوب افسردگی فصلی خود، مجبور به مصرف شکر بیشتر خواهد شد. هر قدر مصرف شکر بیشتر شود، اثربخشی آن در کاهش افسردگی، کمتر می‌شود و باید مصرف خود را بالا و بالاتر ببرید.

     

    شکر افزوده باعث تحریک التهاب در مغز می‌شود که با افسردگی در ارتباط است. همچنین بر روی میکروب‌های روده نیز اثر منفی دارد که این مورد نیز به نوبه خود باعث اُفت روحیه می‌شود.

     

    روش‌هایی برای کاهش شکر مصرفی

     

    ۱ -  شیرینی بخورید اما تعادل را حفظ کنید

    خوراکی‌های شیرین را به سهم‌های کوچکتر تقسیم کرده و هر بار فقط یک سهم را مصرف کنید.

     

    ۲ -  میوه را جایگزین شیرینی‌جات کنید

    قند طبیعی موجود در میوه‌ها می‌تواند هوس خوردن شیرینی را فروکش کند و مانند شکر افزوده، عوارض ندارد. از این گذشته، میوه دارای فواید زیادی است، مثل داشتن ویتامین‌ها و فیبر.

     

    ۳ -  مراقب شکر مخفی خوراکی‌ها باشید

    بسیاری از خوراکی‌های فراوری‌شده که در ظاهر شیرین نیستند ممکن است حاوی مقادیر قابل توجهی شکر باشند، مثل نان ساندویچ و حتی سس اسپاگتی. به همین دلیل باید نحوه بررسی و خواندن برچسب‌های غذایی که روی بسته‌بندی غذاها زده می‌‌شود را یاد بگیرید تا اگر آن خوراکی دارای شکر مخفی است، مطلع شوید.

     

    ۴ -  به نوشیدنی‌ها با جایگزین‌های شکر، طعم بدهید

    یعنی به جای شکر از دارچین، وانیل و نعناع برای طعم دادن به نوشیدنی استفاده کنید.

     

    ۵ -  عوامل محرک که باعث هوس شیرینی در شما می‌شوند را شناسایی کنید

    چه اتفاقات و یا مکان‌هایی هوس خوردن شیرینی را در شما بیشتر می‌کنند؟ محرک‌ها را شناسایی کنید و هر زمان که خود را در معرض آن محرک‌ها دیدید، یک لیوان آب بنوشید تا حواس شما از آن هوس دور شود.

     

    ۶ -  شیرینی‌جات را جلوی چشم خود نگذارید

    خوراکی‌هایی که ظاهر و بوی آنها باعث برانگیختن هوس خوردن آنها در شما می‌شوند را در جلوی دید خود دور نگه دارید و آنها را در کابینت و جایی که دسترسی به آن آسان نیست جای بدهید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.