یکی از رایجترین شکایات افراد در ماه رمضان، سردرد است. افراد روزهدار اغلب در زمان قبل از افطار دچار سردرد میشوند و با توجه به اینکه به دلیل روزهداری نمیتوانند قرص مسکن مصرف کنند، احساس خستگی مفرط کرده و اذیت میشوند.
سردرد در زمان روزه داری از چه چیز ناشی میشود؟
1 - افزایش یا افت فشار خون
2 - افت قند خون به دلیل روزهداری
3 - کم آب شدن بدن
4 - زیادهروی در مصرف کافئین قبل از شروع روزه
5 - ابتلا به کمخونی
6 - مشکلات سینوس
7 - مشکلات گوارشی
8 - مصرف زیاد گوشت و غذاهای فراوریشده
9 - استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی
10 - استرس و اضطراب
11 - استعمال دخانیات در فاصله بین افطار و وعده سحر
خواندن این مطلب را نیز به شما توصیه میکنیم: چند راهکار برای رفع تشنگی در ماه رمضان
چگونه از بروز سردرد در ماه رمضان جلوگیری کنیم؟
در وعده افطار از پرخوری پرهیز کنید. پرخوری در وعده افطار، بار سنگینی را به طور ناگهانی بر معده تحمیل کرده و جریان خون را به سمت معده سوق میدهد. در نتیجه سردرد وحشتناکی به دنبال خواهد داشت.
اگر قبل از صرف افطار دچار سردرد میشوید، توصیه میشود که برای شکستن روزه خود در افطار از خرما استفاده کنید زیرا خرما فشار سنگین به معده نیاورده و قند کافی برای تنظیم قند خون را در اختیار بدن قرار میدهد.
نوشیدن آب کافی یکی از واجبترین راهکارها از زمان افطار تا زمان سحر است. دقت داشته باشید که از نوشیدن نوشابههای گازدار و کافئیندار، پرهیز کنید.
میوه و سبزیجات بیشتری در وعدههای افطار و سحر و در بین این وعدهها بگنجانید. نیمی از بشقاب غذای خود را با میوه و سبزیجات پر کنید. از انواع متنوع سبزیجات استفاده کنید. این کار هم به بدن شما آّبرسانی میکند وهم ویتامینها، مواد معدنی و الکترولیتهای مورد نیاز بدن را تأمین مینماید.
از خوردن خوراکیهایی مثل شکلات، پنیر ذوب شده (مثل پنیر پیتزا)، گوشتهای فراوری شده (مثل همبرگر، سوسیس و کالباس) و شیرین کنندههای مصنوعی (مثل نوشابه گازدار رژیمی)، پرهیز کنید.
در وعده سحر از خوراکیهای دیرهضم مثل غلا ت سبوسدار، حبوبات، میوه و سبزیجات استفاده کنید تا مدت طولانیتری شما را سیر نگه دارند.
به هیچوجه خوردن وعده سحر را فراموش نکنید یا پشت گوش نیندازید. همچنین مراقب باشید که از آن سوی بام نیفتاده و در وعده سحر پرخوری نکنید.
تا دیروقت شب بیدار نمانید. اگر خواب شما کم باشد، طبیعتا دچار سردرد میشوید. در زمان مناسب به خواب بروید تا در زمان بیدار شدن از خواب، احساس رفع خستگی و سرزندگی داشته باشید. همچنین در طول روز، یک چرت کوتاه بزنید.
پاهای خود را در زمان روزهداری در آب گرم قرار داده و روی سرخود نیز یک دستمال خیس سرد بگذارید و چشمهای خود را ببندید. این کار باعث میشود که احساس بهتری پیدا کنید.
سعی کنید تا حد امکان در محیط خنک باشید و از قرار گرفتن در زیر تابش مستقیم آفتاب و محیطهای گرم پرهیز کنید.
تا حد امکان کارهای بدنی سخت را به بعد از افطار موکول کنید تا تعریق کمتری داشته باشید و بدن شما آب و الکترولیتهای کمتری را از دست بدهد.
مدت زمانی را که صرف گشت و گذار در شبکههای اجتماعی مجازی یا سرگرم شدن با گوشی تلفن همراه و وسایل الکترونی میکنید را کاهش بدهید.
خواندن این مطلب نیز میتواند به شما در زمینه رژیم غذایی در ماه رمضان، کمک کند: چند نکته ساده رژیمی مخصوص ماه مبارک رمضان
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]