• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چرا در ماه رمضان سردرد می‌گیریم و برای رفع این سردرد، چه کنیم؟

  • شنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازدید 429 مدیریت
  • یکی از رایج‌ترین شکایات افراد در ماه رمضان، سردرد است. افراد روزه‌دار اغلب در زمان قبل از افطار دچار سردرد می‌شوند و با توجه به اینکه به دلیل روزه‌داری نمی‌توانند قرص مسکن مصرف کنند، احساس خستگی مفرط کرده و اذیت می‌شوند.

  •  

    سردرد در زمان روزه‌ داری از چه چیز ناشی می‌شود؟

     

    1 -  افزایش یا افت فشار خون

    2 -  افت قند خون به دلیل روزه‌داری

    3 -  کم آب شدن بدن

    4 -  زیاده‌روی در مصرف کافئین قبل از شروع روزه

    5 -  ابتلا به کم‌خونی

    6 -  مشکلات سینوس

    7 -  مشکلات گوارشی

    8 -  مصرف زیاد گوشت و غذاهای فراوری‌شده

    9 -  استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی

    10 -  استرس و اضطراب

    11 -  استعمال دخانیات در فاصله بین افطار و وعده سحر

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما توصیه می‌کنیم:  چند راهکار برای رفع تشنگی در ماه رمضان

     

    چگونه از بروز سردرد در ماه رمضان جلوگیری کنیم؟

    در وعده افطار از پرخوری پرهیز کنید. پرخوری در وعده افطار، بار سنگینی را به طور ناگهانی بر معده تحمیل کرده و جریان خون را به سمت معده سوق می‌دهد. در نتیجه سردرد وحشتناکی به دنبال خواهد داشت.

     

    اگر قبل از صرف افطار دچار سردرد می‌شوید، توصیه می‌شود که برای شکستن روزه خود در افطار از خرما استفاده کنید زیرا خرما فشار سنگین به معده نیاورده و قند کافی برای تنظیم قند خون را در اختیار بدن قرار می‌دهد.

     

    نوشیدن آب کافی یکی از واجب‌ترین راهکارها از زمان افطار تا زمان سحر است. دقت داشته باشید که از نوشیدن نوشابه‌های گازدار و کافئین‌دار، پرهیز کنید.

     

    میوه و سبزیجات بیشتری در وعده‌های افطار و سحر و در بین این وعده‌ها بگنجانید. نیمی از بشقاب غذای خود را با میوه و سبزیجات پر کنید. از انواع متنوع سبزیجات استفاده کنید. این کار هم به بدن شما آّبرسانی می‌کند وهم ویتامین‌ها، مواد معدنی و الکترولیت‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌نماید.

     

    از خوردن خوراکی‌هایی مثل شکلات، پنیر ذوب شده (مثل پنیر پیتزا)، گوشت‌های فراوری شده (مثل همبرگر، سوسیس و کالباس) و شیرین کننده‌های مصنوعی (مثل نوشابه گازدار رژیمی)، پرهیز کنید.

     

    در وعده سحر از خوراکی‌های دیرهضم مثل غلا ت سبوس‌دار، حبوبات، میوه و سبزیجات استفاده کنید تا مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه دارند.

     

    به هیچ‌وجه خوردن وعده سحر را فراموش نکنید یا پشت گوش نیندازید. همچنین مراقب باشید که از آن سوی بام نیفتاده و در وعده سحر پرخوری نکنید.

     

    تا دیروقت شب بیدار نمانید. اگر خواب شما کم باشد، طبیعتا دچار سردرد می‌شوید. در زمان مناسب به خواب بروید تا در زمان بیدار شدن از خواب، احساس رفع خستگی و سرزندگی داشته باشید. همچنین در طول روز، یک چرت کوتاه بزنید.

     

     

    پاهای خود را در زمان روزه‌داری در آب گرم قرار داده و روی سرخود نیز یک دستمال خیس سرد  بگذارید و چشم‌های خود را ببندید. این کار باعث می‌شود که احساس بهتری پیدا کنید.

     

    سعی کنید تا حد امکان در محیط خنک باشید و از قرار گرفتن در زیر تابش مستقیم آفتاب و محیط‌های گرم پرهیز کنید.

     

    تا حد امکان کارهای بدنی سخت را به بعد از افطار موکول کنید تا تعریق کمتری داشته باشید و بدن شما آب و الکترولیت‌های کمتری را از دست بدهد.

     

    مدت زمانی را که صرف گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی مجازی یا سرگرم شدن با گوشی تلفن همراه و وسایل الکترونی می‌کنید را کاهش بدهید.

     

    خواندن این مطلب نیز می‌تواند به شما در زمینه رژیم غذایی در ماه رمضان، کمک کند:  چند نکته ساده رژیمی مخصوص ماه مبارک رمضان

     





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.