• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چرا رژیم غذایی مدیترانه‌ای، بهترین رژیم سال 2019 لقب گرفته است؟

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 725 مدیریت
  • امسال دومین سال پیاپی است که رژیم مدیترانه‌ای، بهترین رژیم غذایی جهان معرفی شده است. این رژیم نه‌ تنها بهترین بلکه راحت‌ترین رژیم و مناسب‌ترین رژیم برای بیماران دیابتی و سلامتی قلب، شناخته شده است. تأکید رژیم مدیترانه‌ای بر مصرف سبزیجات، حبوبات، میوه‌ها، غلات و دانه‌ها، پروتئین خالص، مغزها، پینر و روغن‌های سالم است که با کمک انواع ادویه،‌ طعم‌دار می‌شوند.

  • در رژیم مدیترانه‌ای توصیه می‌شود که غذا به صورت خانگی و با مواد غذایی غیرفراوری و سالم و تازه تهیه شود. همچنین باید اندازه پرس غذا کوچک‌تر از آن باشد که قبلاً به خوردن آن عادت داشتید. رژیم مدیترانه‌ای از آن نوع رژیم‌های غذایی که مدتی مد می‌شوند و نام‌شان بر سر زبان‌ها می‌افتد نیست. رژیم‌های مد روز معمولاً مدعی کاهش وزن زیاد در مدت کوتاه هستند. اما رژیم مدیترانه‌ای وعده کاهش وزن شدید در یک بازه زمانی کوتاه نمی‌دهد.

    دو مورد از اجزای کلیدی رژیم مدیترانه‌ای، روغن زیتون و مغزها هستند. کسانی که این خوراکی‌ها رو جایگزین خوراکی‌های فراوری‌شده و ناسالم می‌کنند، موفقیت بیشتری در کاهش وزن دارند. اما مهمترین اصل رژیم مدیترانه‌ای این است که این رژیم یک رژیم مادام‌العمر است و البته آنقدر ساده است که پیروی از آن به صورت همیشگی،‌ اصلاً کار سختی نیست.

    فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای سلامتی

    بیایید برای بررسی فواید این رژیم، اجزای آن رو با هم بررسی کنیم:

    میوه و سبزیجات

    رژیم مدیترانه‌ای، رژیمی بر پایه منابع غذایی گیاهی است. سبزیجات، دانه و غلات،‌ حبوبات و میوه‌ها، اصلی‌ترین بخش این رژیم هستند. همین امر باعث می‌شود که خطر ابتلا به بیماری قلبی و پرفشاری خون و نیز افزایش شاخص توده بدن (BMI) و چاقی رو کاهش دهد.

    کاهش انرژی دریافتی، محتوای ویتامین رژیم مدیترانه‌ای و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات، همگی باعث می‌شوند که این رژیم برای سلامتی مفید باشد. پلی‌فنول‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدهای میوه و سبزیجات، التهاب رو نیز در بدن کاهش می‌دهند.

    چربی‌ها

    رژیم مدیترانه‌ای یک رژیم کم‌چربی نیست. بلکه چربی اشباع آن کم است و در عوض مقدار چربی غیراشباع مونو و اسیدهای چرب امگا 3 آن زیاد است. این رژیم سرشار از چربی‌های گیاهی مثل روغن زیتون و مغزهاست. همچنین حاوی ماهی‌هایی مثل سالمون، ساردین و ماهی تن است که همگی اسید چرب امگا 3 دارند. اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در فعالیت شناختی مغز ایفا کرده و به کاهش التهاباتی که با بروز آرتریت روماتوئید در ارتباطند، کمک می‌کند.

    در رژیم غذایی مدیترانه‌ای مجاز به خوردن چه خوراکی‌هایی هستیم؟

    افراد مبتدی باید به این نکته توجه کنند که حتماً از غذاهایی استفاده کنند که هسته اصلی رژیم مدیترانه‌ای هستند. بدین منظور به نکات زیر توجه کنید:

    مقادیر فراوانی از خوراکی‌های زیر رو مصرف کنید

    • میوه‌هایی مثل سیب، پرتقال، گلابی، آلو، توت‌ها، انجیر، انار، انگور
    • سبزیجاتی مثل سیب‌زمینی، نخود، کدو، فلفل دلمه، هویج، پیاز، بادنجان
    • مغزها و دانه‌ها
    • روغن زیتون فرابکر
    • لوبیا و عدس

     مقادیر متوسطی از خوراکی‌های زیر رو مصرف کنید

    • پنیر و لبنیات
    • پروتئین باکیفیت مثل مرغ، ماهی و تخم‌مرغ

     مقادیر کمی از خوراکی‌های زیر رو مصرف کنید

    • شیرینی‌جات
    • گوشت قرمز
    • مواد غذایی فراوری‌شده و کارخانه‌ای

    پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای خیلی آسان‌تر از آن است که فکرش رو می‌کنید. همین الان هم بسیاری از مواد غذایی این رژیم در آشپزخانه شما وجود دارند ولی شاید خودتان از آن بی‌خبرید. در یک آشپزخانه مدیترانه‌ای، روغن زیتون،‌لوبیا، گوجه‌فرنگی، مغزها و دانه‌ها، پاستا، برنج قهوه‌ای و ماهی تن وجود دارد. با مخلوط کردن اینها با هم می‌توانید یک وعده غذایی مدیترانه‌ای سریع و آسان تهیه کنید.این رژیم یک رژیم غذایی گران نیست و می‌توانید به راحتی مواد آن رو تهیه کنید.

    پس منتظر منتظر چه هستید؟ از همین امروز شروع کنید و شاهد بهبود سلامتی خود و نیز کاهش وزن سالم باشید.

     

    برگرفته از:  www.livestrong.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.