یک باور در بین کسانی که به آرتریت مبتلا هستند وجود دارد که بر اساس آن ورزش باعث افزایش التهاب و درد به خصوص در زانوها میشود. اما تحقیقات جدید نشان میدهند که این یک برداشت اشتباه از ورزش است.
تا زمانی که حرکات ورزشی را به شکل درست انجام بدهید و از انجام حرکاتی که به بخشهایی از بدن که در آنها مشکل وجود دارد، پرهیز نمایید و فشار بیش از حد وارد نکنید، ورزش کردن نه تنها ضرری ندارد بلکه باعث کاهش علائم آرتریت هم میشود و لازم به توضیح نیست که برای سلامت عمومی بدن نیز مفید است.
ورزش چگونه به کاهش التهاب در مفاصل و تسکین دردهای آرتریت کمک میکند؟
ابتدا باید از مناسب بودن ورزش برای زانوهای خود مطمئن شوید. به جای استراحت مطلق و عدم فعالیت بدنی، باید فعالیتهایی را انجام بدهید که میتوانند دردهای آرتریت را تخفیف بدهند. ورزش شاید به طور موقت باعث درد در شروع ورزش شود اما به مرور این درد از بین میرود، مخصوصاً اگر فعالیت ورزشی را به تدریج افزایش بدهید و از ورزشهایی که به مفاصل درگیر آرتریت فشار وارد میکنند، پرهیز کنید.
ورزش مناسب برای کسانی که به آرتریت مبتلا هستند
یکی از مهمترین دلایل ورزش کردن در کسانی که به آرتریت مبتلا هستند، نقش ورزش در کاهش التهاب است و جالب اینجاست که ورزش برای ایفای این نقش مفید خود نیاز به زمان طولانی ندارد و این اثر خود را زود آشکار میکند. اما باید دقت داشته باشید که فشاری که به مفاصل وارد میشود، در جهت صحیح باشد و به خصوص باید تمرکز را بر روی تقویت عضلات دربرگیرنده مفاصل بگذارید تا این عضلات با قدرت بیشتری از مفاصل شما محافظت کنند.
فعالیتهایی مثل شنا کردن و تمرینات قدرتی، مفید هستند. حتی دویدن نیز میتواند مفید باشد مشروط بر اینکه مسافتی که میدوید را نه به صورت یکباره بلکه به تدریج افزایش بدهید. جالب است که بدانید دوندههای ماراتن کمتر از سایر افراد در معرض ابتلا به آرتریت قرار دارند.
اما کاری که باید از آن پرهیز نمایید، پریدن است. حداقل تا زمانی که پاهای شما به قدر کافی تقویت نشدهاند و پرش صحیح را آموزش ندیدهاید، نباید دست به این کار بزنید. یکی از ورزشهایی که نیاز به پرش دارد، ورزش پلیمتریک است. این ورزش به نظر جالب و هیجانانگیز میآید اما برای فردی که به آرتریت مبتلا است، ورزش مناسبی نیست و اگر هم فرد میخواهد این ورزش را انجام بدهد باید ابتدا از شدت کم ورزش شروع کند.
یک نکته دیگر که باید به آن توجه کنید این است که نباید دائم یک ورزش را انجام بدهید. بلکه باید تنوع در فعالیت ورزشی خود داشته باشید. وقتی روی انجام یک ورزش کلید میکنیم، احتمال بروز جراحت در بخشهایی از بدن که آن ورزش بیشترین فشار را به آن بخشها وارد میکند، بیشتر میشود.
نکته مهم دیگر این است که اضافهوزن و عدم تناسب اندام، تغییر شکل مفاصل و بروز آرتریت را تسریع میکند. پس از همین حالا ورزش و تمرینات قدرتی را شروع کنید تا از ابتلا به آرتریت، جلوگیری کنید.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]