• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چند اشتباه در تهیه و پخت مرغ

  • سه شنبه، ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 1441 مدیریت
  • مرغ یک غذای انعطاف‌پذیر است. یعنی می‌توان با آن انواع و اقسام غذاها رو درست کرد. همچنین یک ماده غذایی سالم است. اما ما در تهیه و پخت مرغ دچار استباهاتی می‌شویم که آن رو از آن حالت خوشمزه یا سالم خارج می‌کنند.

  • خرید فیله مرغ بدون پوست

    خیلی از ما مستقیماً به سراغ فیله مرغ در فروشگاه می‌رویم زیرا همه ما شنیده‌ایم که پوست مرغ ناسالم است. اما پوست مرغ از رطوبت مرغ محافظت می‌کند و مانع از خشک شدن آن می‌شود. البته بهتر است که در زمان پخت پوست آن رو جدا کرده و مرغ رو بدون پوست بخوریم.

     

    مرغ رو در سبزیجات معطر و ادویه نمی‌خیسانید

    سینه مرغ بیش از سایر قسمت‌های آن خشک است زیرا چربی سینه مرغ از بقیه قسمت‌های آن کمتر است. برای جلوگیری از خشکی سینه مرغ بهتر است که قبل از پخت آن رو در ادویه و سبزیجات معطرو ماست بخیسانید تا مرطوب بماند.

     

    نکوبیدن گوشت مرغ

    کوبیدن و صاف کردن گوشت و آن رو به شکل شنیتسل در آوردن باعث می‌شود که تردتر شده و راحت‌تر و سریع‌تر پخته شود. این به ما کمک می‌کند که از حرارت بیش از حد به آن که باعث از بین رفتن برخی خواص آن می‌شود، جلوگیری کنیم.

     

    یک اندازه نبودن قطعات گوشت

    یک دست نبودن ضخامت گوشت باعث می‌شود که همگی همزمان با هم نپزند. در این صورت ممکن است که مجبور شوید که درجه حرارت رو افزایش بدهید تا آن بخش‌هایی که هنوز نپخته‌اند، بپزند. در نتیجه برخی قسمت‌ها خشک می‌شوند در حالی که بخش‌های دیگر هنوز نپخته‌اند.

     

    زمان پخت طولانی

    مرغ باید پخته شود تا باکتری سالمونلای موجود در آن از بین برود اما پخت زیاد آن هم باعث ناخوشایند شدن آن می‌شود. برای اطمینان از اینکه زمان کافی به پخت مرغ اختصاص داده شده است و بیش از آن نیاز به حرارت نیست می‌توان از دماسنج استفاده کرد. وقتی که دما به 160 درجه فارنهایت رسید یعنی مرغ به خوبی پخته است.

     

    به گوشت استراحت نمی‌دهید

    اگر گوشت رو بلافاصله بعد از خارج کردن از فر یا گریل، تکه کنید، مایع درون آن خارج می‌شود. برای جلوگیری از این امر بهتر است که بعد از پخت آن رو در فویل پیچیده و قبل از سرو کردن بگذارید به مدت 10 دقیقه به همین حالت بر روی کابینت باقی بماند.

     

    اضافه نکردن سس به مرغ

    خشکی مرغ رو با یک سس خوشمزه و سالم از بین ببرید.

     

    برگرفته از:  www.rd.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.