کنسرو تن ماهی یک منبع غذایی پروتئینی قابل دسترس است که در زمانهایی که کمبود وقت برای تهیه غذا داریم نیز به کار میآید. البته همه انواع کنسرو ماهی تن با یکدیگر برابر نیستند. برخی از آنها در آب کنسرو شدهاند و برخی دیگر در روغن. طعم آنها نیز میتواند متفاوت باشد. در این بخش به چند نکته در زمینه خرید کنسرو تن ماهی اشاره میکنیم.
دو نوع کنسرو تن ماهی وجود دارد: ماهی تن بالهدراز و ماهی تن اسکیپجک
کنسرو تن ماهی بالهدراز، سفید و کمچرب است و طعم ملایمی دارد. اما کنسرو تن ماهی اسکیپجک، چربی بیشتر و طعم ماهی قویتری دارد. مصرف ماهی بالهدراز، متداولتر است و تقریباً 3 برابر بیش از ماهی تن اسکیپجک، جیوه دارد. البته این موضوع برای افراد بزرگسالی که هر از گاهی از ماهی تن استفاده میکنند، نگرانکننده نیست اما کسانی که مصرف ماهی تن در آنها زیاد است بهتر است که به جای کنسرو ماهی تن بالهدراز از ماهی تن اسکیپجک استفاده کنند.
ماهی تن غیرپرورشی و ماهی تن پرورشی از نظر ارزش تغذیهای یکسان هستند اما نوع غیرپرورشی، برای محیط زیست مناسبتر است
نمیتوان گفت که ماهی تن غیرپرورشی سالمتر است یا ماهی تن پرورشی. البته ماهی تن پرورشی حاوی مقادیر بیشتری اسیدهای چرب امگا 3 است زیرا برای پرورش آن از غذاهای غنیشده استفاده میشود اما از سوی دیگر، ماهی تن غیرپرورشی، چربی اشباع مضر کمتری دارد. همچنین سازگاری بیشتری برای محیط زیست دارد زیرا برای تغذیه ماهی پرورشی مجبور میشوند که تعداد زیادی ماهی کوچک را شکار کنند و این کار به محیط زیست صدمه میزند.
هم ماهی تن کنسرو شده در آب و هم کنسرو شده در روغن میتوانند گزینههای خوبی باشند و بستگی به نیازهای هر فرد دارد
منظور از کنسرو ماهی تن در آب این است که ماهی را در آب کنسرو کردهاند و چربی کمتری دارد و در نتیجه محتوای انرژی (کالری) آن نیز کمتر است. این نوع کنسرو ماهی تن، خشکتر است و به همین دلیل بهتر است که برای مصرف، به آن روغن زیتون یا ماست یونانی اضافه شود.
اما کنسرو ماهی تن که در روغن کنسرو شده است، طبیعتاً روغن بیشتری داشته و در نتیجه طعم بهتر و رطوبت بیشتری دارد. بهتر است که از انواع کنسرو شده در روغن زیتون استفاده شود (در مقایسه با انواع کنسرو شده در روغن لوبیای سویا یا روغنهای گیاهی) زیرا چربی غیر اشباع تک زنجیره موجود در روغن زیتون، برای سلامتی قلب مفیدتر است. این نوع کنسرو ماهی تن، گزینه خوبی برای تهیه سالاد و یا ساندویچ است.
اما در هر دو مورد اگر باید مراقب میزان سدیم دریافتی خود باشید، بهتر است به برچسب آن دقت کنید که از نوع بدون نمک یا کمسدیم باشد.
کلام آخر اینکه اگر نگران محیط زیست هستید از ماهی تن غیرپرورشی استفاده کنید. اگر نگران جیوه موجود در ماهی تن هستید از ماهی تن اسکیپجک استفاده کنید. اما اگر طعم آن را دوست ندارید میتوانید ماهی تن بالهدراز مصرف کنید اما در مصرف آن زیادهروی نکنید تا جیوه زیاد وارد بدن شما نشود. در مورد ماهی تن کنسرو شده در آب یا روغن زیتون، هر دو گزینههای سالمی هستند و فقط باید مراقب میزان سدیم موجود در آنها باشید.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]