• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چند نکته درباره خرید کنسرو ماهی تن

  • سه شنبه، ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ بازدید 657 مدیریت
  • کنسرو تن ماهی یک منبع غذایی پروتئینی قابل دسترس است که در زمان‌هایی که کمبود وقت برای تهیه غذا داریم نیز به کار می‌آید. البته همه انواع کنسرو ماهی تن با یکدیگر برابر نیستند. برخی از آنها در آب کنسرو شده‌اند و برخی دیگر در روغن. طعم آنها نیز می‌تواند متفاوت باشد. در این بخش به چند نکته در زمینه خرید کنسرو تن ماهی اشاره می‌کنیم.

  •  

    دو نوع کنسرو تن ماهی وجود دارد: ماهی تن باله‌دراز و ماهی تن اسکیپ‌جک

    کنسرو تن ماهی باله‌دراز، سفید و کم‌چرب است و طعم ملایمی دارد. اما کنسرو تن ماهی اسکیپ‌جک، چربی بیشتر و طعم ماهی قوی‌تری دارد. مصرف ماهی باله‌دراز، متداول‌تر است و تقریباً 3 برابر بیش از ماهی تن اسکیپ‌جک، جیوه دارد. البته این موضوع برای افراد بزرگسالی که هر از گاهی از ماهی تن استفاده می‌کنند، نگران‌کننده نیست اما کسانی که مصرف ماهی تن در آنها زیاد است بهتر است که به جای کنسرو ماهی تن باله‌دراز از ماهی تن اسکیپ‌جک استفاده کنند.

     

    ماهی تن غیرپرورشی و ماهی تن پرورشی از نظر ارزش تغذیه‌ای یکسان هستند اما نوع غیرپرورشی، برای محیط زیست مناسب‌تر است

    نمی‌توان گفت که ماهی تن غیرپرورشی سالم‌تر است یا ماهی تن پرورشی. البته ماهی تن پرورشی حاوی مقادیر بیشتری اسیدهای چرب امگا 3 است زیرا برای پرورش آن از غذاهای غنی‌شده استفاده می‌شود اما از سوی دیگر، ماهی تن غیرپرورشی، چربی اشباع مضر کمتری دارد. همچنین سازگاری بیشتری برای محیط زیست دارد زیرا برای تغذیه ماهی پرورشی مجبور می‌شوند که تعداد زیادی ماهی کوچک را شکار کنند و این کار به محیط زیست صدمه می‌زند.

     

    هم ماهی تن کنسرو شده در آب و هم کنسرو شده در روغن می‌توانند گزینه‌های خوبی باشند و بستگی به نیازهای هر فرد دارد

    منظور از کنسرو ماهی تن در آب این است که ماهی را در آب کنسرو کرده‌اند و چربی کمتری دارد و در نتیجه محتوای انرژی (کالری) آن نیز کمتر است. این نوع کنسرو ماهی تن، خشک‌تر است و به همین دلیل بهتر است که برای مصرف، به آن روغن زیتون یا ماست یونانی اضافه شود.

     

    اما کنسرو ماهی تن که در روغن کنسرو شده است، طبیعتاً روغن بیشتری داشته و در نتیجه طعم بهتر و رطوبت بیشتری دارد. بهتر است که از انواع کنسرو شده در روغن زیتون استفاده شود (در مقایسه با انواع کنسرو شده در روغن لوبیای سویا یا روغن‌های گیاهی) زیرا چربی غیر اشباع تک زنجیره موجود در روغن زیتون، برای سلامتی قلب مفیدتر است. این نوع کنسرو ماهی تن، گزینه خوبی برای تهیه سالاد و یا ساندویچ است.

     

    اما در هر دو مورد اگر باید مراقب میزان سدیم دریافتی خود باشید،‌ بهتر است به برچسب آن دقت کنید که از نوع بدون نمک یا کم‌سدیم باشد.

     

    کلام آخر اینکه اگر نگران محیط زیست هستید از ماهی تن غیرپرورشی استفاده کنید. اگر نگران جیوه موجود در ماهی تن هستید از ماهی تن اسکیپ‌جک استفاده کنید. اما اگر طعم آن را دوست ندارید می‌توانید ماهی تن باله‌دراز مصرف کنید اما در مصرف آن زیاده‌روی نکنید تا جیوه زیاد وارد بدن شما نشود. در مورد ماهی تن کنسرو شده در آب یا روغن زیتون، هر دو گزینه‌های سالمی هستند و فقط باید مراقب میزان سدیم موجود در آنها باشید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.