• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه از خوردن میان‌وعده بعد از شام پرهیز کنیم

  • دوشنبه، ۰۳ آذر ۱۳۹۹ بازدید 434 مدیریت
  • اگر همیشه در ساعات آخر شب در آشپزخانه سیر می‌کنید باید ابتدا از خودتان بپرسید که چرا اینگونه است و بعد نسبت به اصلاح این مشکل اقدام کنید. بسته به اینکه نوع و مقدار میان‌وعده‌ای که بعد از شام می‌خورید به چه صورت است، این عادت می‌تواند به افزایش وزن یا مشکلات گوارشی مثل سوزش سر دل منجر شود که آن نیز به نوبه خود بر روی کیفیت خواب شما اثر سوء می‌گذارد.

  •  

    دو عامل اصلی بر روی تحریک خوردن غذا در دیر وقت شب اثر می‌گذارند:

     

    ۱ -  پرخوری احساسی

    آیا موقع تماشای تلویزیون هوس خوردن میان‌وعده می‌کنید؟ ما به خوردن خوراکی در شب تمایل پیدا می‌کنیم زیرا احساس بی‌حوصلگی، استرس یا خستگی داریم. پرخوری احساسی می‌تواند باعث بالا رفتن وزن شود زیرا شما در واقع گرسنه نیستید و بدن شما نیاز به آن غذا ندارد و به جای سوزاندن آن را در خود ذخیره می‌کند.

     

    ۲ -  گرسنگی واقعی

    اگر در طول روز غذای کافی به بدن نرسد بالاخره در شب مقاومت ما در هم شکسته و به خوردن غذا روی می‌آوریم اما با توجه به خستگی و گرسنگی، معمولاً انتخاب‌های غذایی ما در شب، انتخاب‌های عاقلانه‌ای نیستند.

     

    بیایید با هم نگاهی به راهکارهایی که به ما کمک می‌کنند تا از پرخوری شبانه پرهیز کنیم، بیندازیم:

     

    ۱ -  استرس خود را کاهش بدهید

    استرس دائم با ترشح هورمون کورتیزول در بدن همراه است. این هورمون اشتها را زیاد می‌کند. از یوگا، مدیتیشن یا ورزش و یا تماس با دوستان خود برای کاهش استرس کمک بگیرید.

     

    ۲ -  پیاده‌روی کنید

    اگر علت روی آوردن شما به آشپزخانه، بی‌حوصلگی است به شما پیشنهاد می‌کنیم که از منزل خارج شده و پیاده‌روی کنید. به این ترتیب هم ورزش کرده‌اید و هم هوای تازه به سر شما می‌خورد و فکر غذا از سر شما خارج می‌شود.

     

    ۳ -  شام کافی بخورید

    دقت داشته باشید که اگر در وعده شام به قدر کافی غذا نخورید گرسنگی به شما فشار خواهد آورد و سرانجام به خوردن میان‌وعده شبانه ختم می‌شود. کیفیت شام مصرفی هم مهم است. اولویت ترکیب شام را به پروتئین اختصاص بدهید تا مدت طولانی‌ شما را سیر نگه دارد.

     

    ۴ -  خواب کافی داشته باشید

    کمبود خواب بر روی سلامتی و نیز وزن ما اثر سوء دارد. در واقع کمبود خواب باعث افزایش اشتها و بر هم خوردن تعادل هورمون‌های سیری و گرسنگی می‌شود.

     

    ۵ – با خوردن میان‌وعده شب احساس گناه نکنید

    اگر پس از صرف شام دچار گرسنگی واقعی شدید یا هوس غذایی شما با هیچ ترفندی فروکش نکرد، به خودتان اجازه بدهید که میان‌وعده بخورید و خودتان را شماتت نکنید. فقط مراقب میزان مصرف خود باشید. فراموش نکنید که پرس‌های بزرگ غذایی قبل از خواب باعث برهم خوردن خواب و بروز مشکلات گوارشی می‌شوند. از همه مهمتر اینکه دقت کنید که این امر به عادت هر شب شما تبدیل نشود.

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.