هر قدر که سرعت کاهش وزن بیشتر باشد و هر قدر که مدت زمانی که در طول زندگی خود چاق بودهاید طولانی بوده باشد، به همان نسبت نیز احتمال اینکه عوارض جانبی کاهش وزن مثل شلشدگی و افتادگی پوست رو بعد از کاهش وزن خود تجربه کنید، بیشتر است. شلشدگی پوست معمولاً در بازوها، پاها، گردن و پهلو و شکم دیده میشود. خیلی از افراد دوست دارند که بدانند با این پوست اضافه چه باید کرد و چگونه میتوان آن رو از بین برد؟
چرا بعد از کاهش وزن فرد دچار افتادگی و شلشدگی پوست میشود؟
پوست تا حدودی خاصیت کشسانی دارد و با بزرگ شدن سایز بدن، پوست هم کش آمده و بزرگ میشود. اما این خاصیت کشسانی پوست در افراد مختلف، بسته به سلامت عمومی و سلامتی پوست فرد، متفاوت است. همچنین به وزنی که فرد کم میکند و سرعت کاهش وزن وی نیز بستگی دارد.
کسانی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار میگیرند و مقدار زیادی از وزن خود رو یکباره در اثر عمل جراحی از دست میدهند، بیشتر از سایرین دچار افتادگی پوست میشوند. این مشکل برای خانمهای باردار و به خصوص کسانی که چند قلو باردار هستند نیز اتفاق میافتد.
اما این افتادگی پوست میتواند در کسانی هم که عمل جراحی نکردهاند و با رژیم و ورزش وزن کم کردهاند نیز اتفاق بیفتد. متخصصان معتقدند که کاهش وزن اگر آهسته باشد، احتمال افتادگی پوست رو کمتر میکند زیرا به پوست این فرصت داده میشود که خود رو با کاهش وزن تطبیق دهد. اما گاهی در برخی از افرادی هم که کاهش وزن سریع نداشتهاند، شلشدگی پوست دیده میشود. پس هیچ تضمینی نیست که پوست فرد بعد از کاهش وزن، چه کاهش وزن سریع و چه آهسته، دچار افتادگی نشود.
آیا راهی به غیر از عمل جراحی برای از بین بردن افتادگی پوست وجود دارد؟
خیر. اگر میخواهید از شر پوست اضافی خلاص شوید، نمیتوانید تنها با تکیه بر ورزش و بدون جراحی آن رو از بین ببرید. برای حفظ سلامتی پوست باید آب کافی بنوشید. همیشه به بدن خود آبرسانی کنید تا پوستتان سالم بماند، سیگار نکشید، از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید، رطوبت پوست نیز در سلامتی و کشسانی آن حائز اهمیت است و باعث میشود که ظاهر پوست بهتر شده و چروکهای آن کمتر دیده شوند.
اما هیچیک از این کارها نمیتوانند شما رو از شر پوست اضافی بعد از کاهش وزن خلاص کنند. نه کرمها، نه مکملها، نه ورزش، هیچیک نمیتوانند بخش خاصی از بدن رو هدف قرار داده و پوست کش آمده آن رو به اندازه سابق بازگردانند. تمرینات قدرتی باعث عضلهسازی در زیر پوست میشوند اما نمیتوانند پوست اضافی رو که کش آمده است، ترمیم کنند.
نکاتی که باید قبل از جراحی برداشت پوست اضافی بدانید
اگر هنوز در حال کاهش وزن هستید یا اگر این احتمال رو میدهید که وزنتان دوباره افزایش پیدا کند، نباید اقدام به جراحی برداشتن پوست اضافی کنید. ابتدا بگذارید وزنتان به یک حد ثابت برسد و در حدود شش ماه در همین وزن ثابت بمانید. همچنین سلامت عمومی بدن نیز مهم است.
زنانی که تصمیم به بارداری دارند نباید در ناحیه شکم و پهلوی خود جراحی برداشتن پوست اضافی انجام بدهند زیرا ممکن است وقتی که وزن آنها مجدداً زیاد میشود، دچار عوارض ناخواسته شوند. از جمله این عوارض ناخواسته میتوان به ترک پوست و پخش شدن چربی زیر پوستی در نواحی غیرمعمول اشاره کرد.
مانند همه انواع جراحی، جراحی برداشتن پوست اضافی نیز ممکن است که با مخاطراتی همراه باشد و باید حتماً قبل از عمل با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید تا بتوانید تصمیم درست بگیرید. این جراحی میتواند منجر به ورم و درد شود و در برخی از افراد، ترمیم پوست آنطور که انتظار دارند به سرعت انجام نمیشود.
برگرفته از: www.health.com
گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]