• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه از شر پوست اضافی بعد از کاهش وزن، خلاص شویم؟

  • چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 1219 مدیریت
  • هر قدر که سرعت کاهش وزن بیشتر باشد و هر قدر که مدت زمانی که در طول زندگی خود چاق بوده‌اید طولانی بوده باشد، به همان نسبت نیز احتمال اینکه عوارض جانبی کاهش وزن مثل شل‌شدگی و افتادگی پوست رو بعد از کاهش وزن خود تجربه کنید، بیشتر است. شل‌شدگی پوست معمولاً در بازوها، پاها، گردن و پهلو و شکم دیده می‌شود. خیلی از افراد دوست دارند که بدانند با این پوست اضافه چه باید کرد و چگونه می‌توان آن رو از بین برد؟

  • چرا بعد از کاهش وزن فرد دچار افتادگی و شل‌شدگی پوست می‌شود؟

    پوست تا حدودی خاصیت کشسانی دارد و با بزرگ شدن سایز بدن، پوست هم کش آمده و بزرگ می‌شود. اما این خاصیت کشسانی پوست در افراد مختلف، بسته به سلامت عمومی و سلامتی پوست فرد، متفاوت است. همچنین به وزنی که فرد کم می‌کند و سرعت کاهش وزن وی نیز بستگی دارد.

    کسانی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار می‌گیرند و مقدار زیادی از وزن خود رو یکباره در اثر عمل جراحی از دست می‌دهند، بیشتر از سایرین دچار افتادگی پوست می‌شوند. این مشکل برای خانم‌های باردار و به خصوص کسانی که چند قلو باردار هستند نیز اتفاق می‌افتد.

    اما این افتادگی پوست می‌تواند در کسانی هم که عمل جراحی نکرده‌اند و با رژیم و ورزش وزن کم کرده‌اند نیز اتفاق بیفتد. متخصصان معتقدند که کاهش وزن اگر آهسته باشد، احتمال افتادگی پوست رو کمتر می‌کند زیرا به پوست این فرصت داده می‌شود که خود رو با کاهش وزن تطبیق دهد. اما گاهی در برخی از افرادی هم که کاهش وزن سریع نداشته‌اند، شل‌شدگی پوست دیده می‌شود. پس هیچ تضمینی نیست که پوست فرد بعد از کاهش وزن، چه کاهش وزن سریع و چه آهسته، دچار افتادگی نشود.

    آیا راهی به غیر از عمل جراحی برای از بین بردن افتادگی پوست وجود دارد؟

    خیر. اگر می‌خواهید از شر پوست اضافی خلاص شوید، نمی‌توانید تنها با تکیه بر ورزش و بدون  جراحی آن رو از بین ببرید. برای حفظ سلامتی پوست باید آب کافی بنوشید. همیشه به بدن خود آبرسانی کنید تا پوست‌تان سالم بماند، سیگار نکشید، از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید، رطوبت پوست نیز در سلامتی و کشسانی آن حائز اهمیت است و باعث می‌شود که ظاهر پوست بهتر شده و چروک‌های آن کمتر دیده شوند.

    اما هیچ‌یک از این کارها نمی‌توانند شما رو از شر پوست اضافی بعد از کاهش وزن خلاص کنند. نه کرم‌ها، نه مکمل‌ها، نه ورزش، هیچ‌یک نمی‌توانند بخش خاصی از بدن رو هدف قرار داده و پوست کش آمده آن رو به اندازه سابق بازگردانند. تمرینات قدرتی باعث عضله‌سازی در زیر پوست می‌شوند اما نمی‌توانند پوست اضافی رو که کش آمده است، ترمیم کنند.

    نکاتی که باید قبل از جراحی برداشت پوست اضافی بدانید

    اگر هنوز در حال کاهش وزن هستید یا اگر این احتمال رو می‌دهید که وزن‌تان دوباره افزایش پیدا کند، نباید اقدام به جراحی برداشتن پوست اضافی کنید. ابتدا بگذارید وزن‌تان به یک حد ثابت برسد و در حدود شش ماه در همین وزن ثابت بمانید. همچنین سلامت عمومی بدن نیز مهم است.

    زنانی که تصمیم به بارداری دارند نباید در ناحیه شکم و پهلوی خود جراحی برداشتن پوست اضافی انجام بدهند زیرا ممکن است وقتی که وزن آنها مجدداً زیاد می‌شود، دچار عوارض ناخواسته شوند. از جمله این عوارض ناخواسته می‌توان به ترک پوست و پخش شدن چربی زیر پوستی در نواحی غیرمعمول اشاره کرد.

    مانند همه انواع جراحی، جراحی برداشتن پوست اضافی نیز ممکن است که با مخاطراتی همراه باشد و باید حتماً قبل از عمل با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید تا بتوانید تصمیم درست بگیرید. این جراحی می‌تواند منجر به ورم و درد شود و در برخی از افراد، ترمیم پوست آنطور که انتظار دارند به سرعت انجام نمی‌شود.

     

    برگرفته از:  www.health.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی
     





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.