• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه با کمترین هزینه وزن کم کنم؟

  • دوشنبه، ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ بازدید 672 مدیریت
  • انتخاب یک زندگی سالم، انتخاب گران و پرهزینه‌ای نیست. کافیست که عضو یکا باشید و از برنامه بسیار مقرون به صرفه یکا که در مقایسه با سایر برنامه‌های کاهش وزن، هزینه ناچیزی دارد، استفاده کنید. در کنار آن، با رعایت یکسری نکات که در ادامه به آنها می‌پردازیم، قادر خواهید بود، بدون صرف هزینه زیاد، وزن خود را با موفقیت، مدیریت کنید.

  •  

    1 -  غذاهای طبیعی بخورید

    بسیاری از افراد، پول زیادی را صرف خرید قرص‌های لاغریی می‌‌کنند که یا اثربخش نیستند و یا ضرر آنها خیلی بیش از منفعت آنهاست. اگر در برنامه‌ کاهش وزنی که دنبال می‌کنید به مصرف مکمل و پودر و دمنوش تاکید شده است و آنها را جایگزین وعده‌های غذایی نموده است، شک نکنید که نیم‌کاسه‌ای زیر کاسه است.

     

    پس به جای صرف پول برای این اقلام، کافیست که غذای طبیعی بخورید. یعنی در وعده‌های غذایی خود از منابع پروتئین طبیعی، غلات کامل و سبوس‌دار و چربی سالم و مقدار زیادی سبزیجات استفاده کنید.

     

    2 -  غذای خانگی بخورید

    غذا خوردن در رستوران، هم برای سلامتی و وزن شما و هم برای جیب شما مضر است. چرا باید غذای رستورانی بخورید که هم گران است و هم حجم زیادی دارد و هم مقدار زیادی روغن و نمک و شکر به آن اضافه شده است تا ذائقه شما را تحریک کرده و اشتهای شما را برای بازگشت به آن رستوران افزایش بدهد و در پایان جیب شما را هم خالی کند؟

     

    3 -  برنامه‌ریزی غذایی داشته باشید

    وقتی که از قبل و به صورت فکر شده، غذاهای مصرفی خود را انتخاب کنید، خواهید توانست آنها را با بودجه خود تطبیق بدهید. انتخاب‌های بدون برنامه و دقیقه 90، معمولا با ناآگاهی همراه بوده و هم هزینه بیشتری در پی دارند و هم برای اهداف وزنی شما مناسب نیستند. این کار را نه تنها برای غذاهای اصلی، بلکه برای میان‌وعده‌های خود نیز انجام بدهید.

     

    4 -  تعداد دفعات مراجعه به سوپرمارکت را کاهش بدهید

    اگر هر روز در سوپرمارکت باشید، هم پول بیشتری خرج می‌کنید و هم خوراکی‌های غیرضروری بیشتری می‌خرید. سعی کنید رفت و آمد به سوپرمارکت را به دو تا سه مرتبه در هفته محدود کنید و هر بار هم فقط آنچه که واقعا ضروری است را خریداری نمایید.

     

    5 -  با معده خالی اقدام به خرید از سوپرمارکت نکنید

    معده خالی عقل و قوه تشخیص را زایل می‌کند. قبل از خرید اقلام خوراکی، یک میان‌وعده سالم بخورید تا با شکم خالی وارد سوپرمارکت نشوید.

     

    6 -  از خدمات ارسال اقلام خوراکی استفاده کنید

    به جای رفتن به سوپرمارکت، از خدمات رایگان ارسال اقلام خوراکی که به صورت اینترنتی یا تلفنی خریداری کرده‌اید، استفاده کنید تا بدین ترتیب در سوپرمارکت با آن همه خوراکی‌های هوس‌انگیز روبرو نشده و فقط آنچه را که واقعا نیاز هست خریداری نمایید.

     

    7 -  به جای کارت از پول نقد برای پرداخت استفاده کنید

    کارت بانک باعث می‌شود که متوجه پول زیادی که برای اقلام خوراکی غیرضروری هدر  داده‌اید، نشوید. اما وقتی که پول نقد می‌پردازید، متوجه حجم و بزرگی رقمی که پرداخت می‌کنید، می‌شوید.

     

    8 -  "نه" گفتن را یاد بگیرید

    یکی از چالش‌های کاهش وزن بدون صرف هزینه زیاد این است که در روابط اجتماعی خود هوشمندانه عمل کنیم. افتادن در دام پرخوری در دورهمی‌های دوستان و خانوادگی، همیشه در کمین ماست. گاهی لازم است که بدون رودربایستی به پیشنهادات غذایی دوستان، پاسخ منفی بدهیم.

     

    می‌توان قرارهای تفریحی دیگری را جایگزین قرارهای خوراکی و رستورانی کرد. مثلا می‌توان برنامه پیاده‌روی با دوستان گذاشت. به این ترتیب، روابط اجتماعی شما نیز خدشه‌دار نخواهد شد.

     

    10 -  فعالیت بدنی خود را بیشتر کنید

    لازم نیست که برای افزایش فعالیت بدنی خود لزوما به باشگاه رفته و هزینه‌های گزاف صرف کنید. کافیست که در طول روز به بهانه‌های مختلف تحرک بیشتر داشته باشید، قدم‌های بیشتری بردارید و بیشتر پیاده‌روی کنید، از مسیرهای سربالایی عبور و مرور کنید، به جای آسانسور از پله استفاده کنید، هر چند دقیقه از جای خود بلند شده و حرکات کششی انجام بدهید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.