اگر پنکیک و کیک شما دیگر مانند سابق حجیم نمیشود یعنی جوش شیرین یا بیکینگ پودری که در تهیه آن به کار بردهاید، مشکلی دارد. برای اینکه بفهمید آیا تاریخ انقضای آنها تمام شده است یا خیر، میتوانید دست به آزمایش بزنید.
قبل از هر چیز به تاریخ انقضای قید شده بر روی بستهبندی، دقت کنید. طول عمر جوش شیرین و بیکینگ پودر در حدود 6 ماه است اما شما میتوانید خودتان نیز این موضوع را آزمایش کنید. به این ترتیب که:
یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر را با یکسوم فنجان آب داغ ترکیب کنید. اگر حباب در آن تشکیل شد یعنی هنوز تاریخ انقضای آن نگذشته و قابل استفاده است. اما اگر حباب تشکیل نشد یعنی دیگر نباید از آن استفاده کنید.
برای آزمایش جوش شیرین، یکچهارم قاشق چایخوری از آن را با 2 قاشق چایخوری سرکه در یک فنجان مخلوط کنید. اگر حباب تشکیل نشد، یعنی تاریخ انقضای جوش شیرین گذشته است.
چند نکته درباره تمیزکاری با جوش شیرین
از جوش شیرین برای تمیزکاری نیز استفاده میشود اما گاهی این کار باعث صدمه به ابزار و وسایل خانه میشود. در اینجا به چند نمونه از این اقلام، اشاره میکنیم:
شیشه
استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن شیشه و آینه میتواند باعث خراش برداشتن آنها شود. توصیه میشود که به جای آن از سرکه برای تمیز کردن شیشه استفاده کنید.
آلومینیوم
البته میتوانید ظروف آلومینیومی را با جوش شیرین تمیز کنید اما لازم است که بلافاصله آن را آب بکشید زیرا جوش شیرین باعث زنگ زدن آلومینیوم میشود و هر چه مدت تماس آن با آلومینیوم بیشتر باشد، احتمال قهوهای رنگ شدن آلومینیوم هم بیشتر میشود.
روکش سرامیکی اجاق گاز
اگر اجاق گاز شما دارای روکش شیشهای سرامیکی است از تمیز کردن آن با جوش شیرین، خودداری کنید زیرا باعث خراشیدگی سطح آن شده و خراشهای سفیدی بر جای میگذارد که به راحتی قابل اصلاح نیستند. اگر هم تصادفاً برای تمیز کردن آن از جوش شیرین استفاده کردید، با کمک سرکه، این خراشهای سفید را از بین ببرید.
سنگ مرمر
تمیز کردن سنگ مرمر با جوش شیرین به مرور زمان باعث صدمه به لایه بیرون آن شده و روی سنگ خش میاندازد.
اسبابی که از جنس چوب هستند
این کار نیز باعث صدمه لایه خارجی چوب میشود. به جای جوش شیرین از مخلوط آب و صابون استفاده کنید.
نقرهجات عتیقه
گرچه قرار دادن نقره در مخلوط جوش شیرین و آب به نظر روش خوبی میآید اما به مرور باعث میشود که نقرهجات شما زودتر سیاه شده و لایه پتینه خود را از دست بدهند. نقرهجات را همیشه نزد افراد متخصص ببرید تا به شیوه صحیح تمیز و براق شوند.
هر چیزی که دارای شیار و ترک باشد
هماطور که گفتیم، جوش شیرین بعد از خشک شدن از خود رد و خطوط سفید برجای میگذارد. بنابراین هرگز نباید از آن برای تمیز کردن سطوحی که شیار و ترک دارند استفاده شود.
پوست
جوش شیرین دارای PH پایه است در حالی که PH پوست، کمی اسیدی است. استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن پوست باعث خنثی شدن خاصیت طبیعی اسیدی پوست میشود. در نتیجه پوست خشک و ترکدار میشود.
مو
مانند آنچه برای پوست ذکر شد، استفاده از جوش شیرین، چربی طبیعی مو را از بین برده و باعث خشکی و شکنندگی مو میشود.
برگرفته از: www.rd.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]