• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه در تمام مراحل کاهش وزن، روحیه خود را حفظ کنیم

  • پنج شنبه، ۰۷ شهریور ۱۳۹۸ بازدید 949 مدیریت
  • شروع رژیم کاهش وزن معمولاً با انگیزه و هیجان همراه است. اما به مرور زمان ممکن است که فرد آن شور و هیجان اولیه رو نداشته باشد. کاهش وزن مانند هر موفقیت دیگری به زمان، صبر و اعتماد به نفس نیاز دارد. بنابراین حفظ روحیه از واجبات قدم گذاشتن ما در کاهش وزن است. وقتی شاد و با اعتما به نفس هستیم، تصمیم‌گیری‌های ما نیز بهتر بوده و ما رو به هدف نزدیک‌تر می‌کنند. و برعکس وقتی که احساس ناراحتی و عدم اعتماد به نفس می‌کنیم، هزاران بهانه برای دست کشیدن از رژیم به سراغ ما می‌آیند.

  • مهم نیست که چه موانعی بر سر راه کاهش وزن و بهبود سلامتی شماست، باید بدانید که همیشه راه‌هایی برای افزایش روحیه وجود دارند. در اینجا به چند نمونه از این راهکارها اشاره می‌کنیم.

    روزهای اول

    به هر دلیلی که کاهش وزن رو شروع کرده باشید، چه برای پوشیدن لباس‌هایی با سایز کوچکتر یا بهبود سلامتی،  باید به خودتان افتخار کنید. اضافه‌وزن و چاقی عوارض خطرناکی مثل پرفشاری خون، دیابت، بیماری قلبی و سکته به دنبال دارد. تصمیم برای کاهش وزن، شما رو یک قدم به پیشرفتی بزرگ در زندگی‌تان نزدیک می‌کند.

    در روزهای اول شروع رژیم به خودتان سخت نگیرید. احساس عصبی بودن و نگرانی در روزهای اول، امری طبیعی است. اهداف کوتاه‌مدت برای خود در نظر بگیرید. قرار نیست یکباره از پله اول با یک قدم بزرگ به پله دهم برسید. پله‌ها باید یکی‌یکی طی شوند.

    پایان هفته اول

    در اول هفته اشتیاق ما برای رژیم کاهش وزن، زیاد است. همچنین خویشتن‌داری ما برای اینکه مثلاً به جای شیرینی، سیب بخوریم نیز بالاست. اما در آخر هفته دیگر آن اشتیاق و انرژی اول هفته رو نداشته و احتمال بر هم زدن برنامه زیاد است.

    بسیاری از افراد در طول هفته  شاهد تغییر در وزن و نزدیک شدن به هدف هستند اما در پایان هفته دچار وسوسه غذایی می‌شوند. اگر در آخر هفته دچار لغزش شدید، بدین معنی نیست که کل زحمات شما هدر رفته است. دست از سرزنش خود بردارید و در عوض از فردای آن روز به مسیر صحیح برگردید.

    عادات صحیح به مرور به طبیعت شما تبدیل می‌شوند. یک راهکار برای پرهیز از پرخوری آخر هفته این است که در طول هفته خودتان رو از هیچ غذایی محروم نکنید و فقط اندازه  درست و مناسب پرس غذا رو رعایت کنید (یعنی همان کاری که ما در یکا انجام می‌دهیم). به این ترتیب در پایان هفته دچار وسوسه نمی‌شوید زیرا محرومیت غذایی نداشته‌اید.

    در پایان 30 روز رژیم کاهش وزن

     

    رسیدن به سی‌امین روز رژیم کاهش وزن، بسته به اینکه ترازو چه عددی رو نشان می‌دهد، احساسات متفاوتی رو در شما ایجاد می‌کند. ممکناست که شما رو به ادامه راه تشویق کرده و یا برعکس باعث دلسردی شما شود. از خودتان این سؤالات ساده رو بپرسید: "وضعیت سایز شلوار‌تان بعد از گذشت 30 روز،‌ چگونه است؟ پله‌ها رو با چه سرعتی بالا و پایین می‌کنید؟ آیا حمل وسایل برای‌تان آسان‌تر نشده است؟"

    صبر،‌ کلید موفقیت در کاهش وزن است. تغییر به زمان نیاز دارد و معمولاً زمان مورد نیاز برای تغییر، بیش از آن چیزیست که ما انتظارش رو داریم. ما موجودات عجولی هستیم. به همین دلیل هم برخی از افراد از میانه راه،‌ دست از تلاش می‌کشند. اما شما جزء آن دسته از افراد نیستید. شما اینجا هستید تا موفق شوید.

    زمان رسیده به اولین هدف

    وقتی به اولین هدف خود می‌رسید، چه هدف شما کاهش 5  درصد از وزن بدن‌تان باشد و یا پوشیدن شلوار جین با سایز کوچکتر، احساس قدرت می‌کنید و وقت آن رسیده است که موفقیت خود رو جشن بگیرید و به خود جایزه غیرخوراکی بدهید. این جایزه می‌تواند خرید یک دست لباس ورزشی نو باشد. هزینه کردن برای این موفقیت،‌ واقعاً‌ ارزشش رو دارد. باز هم تکرار می‌کنیم که جایزه شما باید غیرخوراکی باشد تا در دام تکرار عادات ناسالم گذشته، نیفتید.

    زمانی که دچار وسوسه رها کردن رژیم کاهش وزن می‌شوید

    هیچ‌کس بدون نقص و کامل نیست. حتماً برای شما هم لحظاتی پیش خواهد آمد که بخواهید دست از ادامه راه بکشید. در چنین مواقعی، خودتان رو در 10 دقیقه آینده تصور کنید. فرض کنید که پرخوری کرده‌اید و هوس غذایی خود رو فرونشانده‌اید. از خودتان بپرسید که بعد از پرخوری چه حسی دارید؟ اگر فکر می‌کنید که ارزشش رو دارد، به کار خود ادامه داده و واقعاً پرخوری کنید.

    اما اگر احساس می‌کنید که به پشیمانی و عذاب وجدان ختم خواهد شد، نفس عمیقی کشیده،‌ کمی آب بنوشید و اجازه بدهید که هوس غذایی از سر شما بپرد. به یاد داشته باشید که شما اجازه دارید که هر چه می‌خواهید بخورید (در رژیم یکا، هیچ غذایی ممنوع نیست). با خودتان بدرفتاری نکنید. شما این اجازه رو دارید که جایی هم برای غذاهای مورد علاقه خود در برنامه باز کنید تا هم جسم و هم روح شما شاد شوند.

    به این ترتیب احتمال اینکه از کاهش وزن سرخورده شده و دست بکشید، بسیار کمتر می‌شود. دو بطری تهیه کنید، در یکی که موفقیت‌های شما رو نشان می‌دهد، کاغذ رنگی و در دیگری که لغزش‌های شما رو نشان می‌دهد، کاغذ سفید بریزید. دیدن محتویات این بطری‌ها باعث می‌شود که مراقب تصمیمات خود باشید.

    وقتی که به توقف وزنی می‌رسید

    توقف وزنی نقش زیادی در تخریب روحیه و بی‌انگیزگی دارد، مخصوصاً وقتی که همه قدم‌هایی که برداشته‌اید هم درست باشد. به جای اینکه دلسرد شوید به عادات خود دقت کنید. با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. به ورزش، خواب و عادت آب خوردن خود توجه کنید. مقدار غذای مصرفی خود رو کمی بیشتر کنید تا متابولیسم شما دچار شوک شود و دوباره بالا برود.

    به یاد داشته باشید که ژنتیک، سابقه غذایی، سابقه ورزشی، نوع ترکیب بدن و روحیات شما در کاهش وزن نقش دارند. ما نباید خودمان رو با دیگران مقایسه کنیم. بدن هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و راه متفاوتی رو برای تطبیق با شرایط جدید، طی می‌کند. برای تغییرات کوچکی که در شما به وجود می‌آیند، ارزش و اهمیت قائل شوید و صبور باشید.

    برگرفته از: www.livestrong.com

    گردآورنده: شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.