• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه در خود انگیزه ورزشی ایجاد کنیم؟

  • یکشنبه، ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ بازدید 572 مدیریت
  • برای همه ما پیش آمده است که انگیزه ورزشی خود را از دست بدهیم. گاهی لازم است که بدن ما استراحت کرده و از ورزش مرخصی بگیرد اما باید برای این کار دلیل خوبی مثل ترمیم بافت‌های عضلانی داشته باشیم. اگر بدون هیچ دلیل خاصی حوصله ورزش کردن را ندارید، اولا بدانید که این بی‌حوصلگی به سراغ ورزشکاران حرفه‌ای هم می‌آید و ثانیا ادامه مطلب را بخوانید تا بتوانید با آن مقابله کرده و در خود انگیزه ورزشی ایجاد کنید.

  •  

    1 -  قانون 10 دقیقه

    وقتی صحبت از ورزش می‌شود، تحرک بدنی به هر شکل و مدت زمان که باشد، بهتر از اصلا تحرک نداشتن است. پس حتی اگر 10 دقیقه هم ورزش کنید و یا حتی فقط 5 دقیقه، می‌تواند مفید باشد. ممکن ات بعد از 5 دقیقه انگیزه ورزشی شما تقویت شود و ادامه بدهید، ممکن هم هست که همچنان بی‌انگیزه باشید. در هر صورت 5 دقیقه یا 10 دقیقه ورزش کرده‌اید و این از هیچ ورزشی نکردن، بهتر است.

     

    یک راهکار دیگر این است که ورزش طولانی روزانه خود را به ورزش‌های کوتاه 10 دقیقه‌ای تقسیم کرده و در فواصل مختلف روز انجام بدهید.

     

    2 -  به یکی از تصاویر خود نگاه کنید

    یک تصویر می‌تواند هزاران سخن با شما بگوید و انگیزه ورزشی شما را تقویت کند. تصویری که انتخاب می‌کنید باید بر اساس آن چیزی باشد که بیشترین انگیزه را در شما ایجاد می‌کند. برخی از افراد ممکن است که با تصویر دورانی که تناسب اندام داشته‌اند، انگیزه پیدا کنند. برخی دیگر با تصویری از خود و شخصی که به او علاقه دارند و برای خاطر او می‌خواهند سالم باشند. این تصویر را در جلوی دید خود، مثلا روی در یخچال یا روی مونیتور کامپیوتر خود نصب کنید.

     

    3 -  تنوع ورزشی داشته باشید

    می‌توانید انواع گزینه‌های متفاوت ورزشی را مد نظر بگیرید و یا می‌توانید همان ورزش همیشگی را با سطوح شدید، متوسط و خفیف در نظر بگیرید. به این ترتیب، ورزشی که انجام می‌دهید دیگر تکراری و خسته‌کننده نخواهد بود.

     

    4 -  در یک اتاق یا مکان متفاوت ورزش کنید

    محیط نقش مهمی در احساس شما نسبت به ورزش دارد. با ایجاد تنوع در محیطی که در آن ورزش می‌کنید، انگیزه ورزشی شما تقویت می‌شود. اتاق ورزش خود را در منزل عوض کنید و یا مسیری که در آن پیاده‌روی می‌کنید را تغییر بدهید.

     

    5 -  به درخشش خود بعد از جلسه ورزشی فکر کنید

    بعد از ورزش چه احساسی دارید؟ معمولا انسان پس از ورزش، احساس پیروزی و سرزندگی می‌کند. تصویرسازی ذهنی، قدرت زیادی در تصمیمات ما دارد. خودتان را تصور کنید که ورزش را به پایان رسانده‌اید و بدنی خوش فرم تر و روحیه‌ای شاداب‌تر پیدا کرده‌اید.

     

    6 -  به خودتان یادآوری کنید که چرا اصلا ورزش می‌کنید

    یکی از سخت‌ترین چالش‌ها، داشتن تصویر منفی از خود در ذهن است. باید با خودمان مهربان باشیم و به خودمان یادآوری کنیم که چرا ورزش می‌‌کنیم. ورزش، یکی از بهترین راهکارها برای این است که به خودمان نشان بدهیم که برای خود ارزش قائل هستیم.

     

    7 -  بعد از ورزش به خود جایزه بدهید

    بدن و ذهن ما مشتاق جایزه هستند. مثلا می‌توانید با خود قرار بگذارید که بعد از ورزش به سینما خواهید رفت و یا لباس مورد علاقه خود را خواهید خرید یا هر علاقمندی غیرخوراکی که شما را خوشحال می‌کند و برای شما حکم جایزه را دارد.

     

    8 -  خودتان را غرق فضای مجازی نکنید

    گردش در فضای مجازی هیچ ایرادی ندارد اما اگر هر دقیقه در حال اینترنت گردی باشیم دیگر فرصت و انگیزه‌ای برای کارهای دیگر، به خصوص برای ورزش، باقی نمی‌ماند. پس از این فضا فاصله بگیرید و به کارهای دیگر خود برسید و مدت زمان کوتاه‌تری را در طی روز به گردش در فضای مجازی اختصاص بدهید.

     

    9 -  کارهای عادی روزمره را به فعالیت ورزشی تبدیل کنید

    اگر فرصت اینکه یک جلسه کامل ورزشی در طول روز داشته باشید را ندارید، می‌توانید همان فعالیت‌های عادی روزمره را به تحرک بدنی و فعالیت ورزشی تبدیل کنید. به عنوان مثال، گردگیری و خانه‌تکانی، باغبانی، شستن اتومبیل. ابتکار داشته باشید و هرکاری را به یک فعالیت و جنب و جوش تبدیل کنید.

     

    10 -  فراموش نکنید که حتی ورزشکاران حرفه‌ای هم گاهی بی‌انگیزه می‌شوند

    وقتی بدانید که حتی ورزشکاران حرفه‌ای هم گاهی با بی‌انگیزگی ورزشی روبرو می‌شوند، دیگر خود را سرزنش نمی‌کنید و به خودتان انرژی منفی نمی‌دهید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.