بعضی از ما با این تصور که ماه رمضان، زمان مناسبی برای ورزش نیست، این بخش مهم زندگی را تعطیل میکنیم. اثرات مخرب دوری از ورزش به مدت یک ماه، صرفا به یک ماه محدود نمیشود و این بیتحرکی، مانند این است که ما را ماهها از ورزش دور کرده باشد. اگر ورزش در ماه رمضان برای شما مشکل است به این دلیل است که نکات کلیدی را که مخصوص فعالیت بدنی در این ماه است، رعایت نمیکنید. در ادامه به برخی از این نکات، اشاره میکنیم.
ورزش در ماه رمضان، عطش و تشنگی را افزایش میدهد. بنابراین بهترین راه این است که در محیطی ورزش کنید که دارای دستگاه تهویه مطبوع باشد و مانع از تعریق بیش از حد و از دست رفتن آب بدن شما شود.
اگر تنفس خود را در حین ورزش تنظیم کنید، از دست رفتن آب در شما به حالت تعادل رسیده و حرارت بدن را تنظیم میکند. نکته مهم این است که حتماً از طریق بینی هوا را وارد ریهها کنید و سپس از طریق دهان هوا را از ریهها خارج نمایید.
نوع ورزشی هم که انجام میدهید در مقدار آبی که از دست می دهید، تأثیر دارد. اگر به ورزش عادت چندانی ندارید، بهتر است که از انجام ورزشهای شدید که نیاز به عملکرد قلبی بیشتری دارند، مثل دویدن و ورزشهای هوازی شدید، پرهیز کنید و به جای آن به پیادهروی، یوگا یا ورزشهای هوازی خفیف بپردازید.
با کلیک بر روی این قسمت میتوانید با راهکارهایی برای کاهش تشنگی در ماه رمضان آشنا شوید:
چند راهکار برای رفع تشنگی در ماه رمضان
فراموش نکنید که قرار نیست ورزشهای شدید و طاقتفرسا انجام دهید و بار سنگینی را به بدن خود تحمیل کنید. فقط کافیست که در ماه رمضان تحرک و فعالیت بدنی داشته باشید، حتی اگر این فعالیت بدنی در حد پیادهروی سبک باشد. پس در این ماه ورزش را به کلی ترک نکنید. شاید این فعالیت بدنی چشمگیر نباشد اما همین مقدار هم اهمیت زیادی دارد.
اگر ورزش سبک انجام دهید بدون اینکه ذخیره انرژی شما بیش از حد مصرف شود و یا از ورزش کردن خسته شوید، می توانید به صورت دائم و هر روز به ورزش کردن ادامه دهید. به قول معروف، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود. اگر به طور معمول روزانه 10 کیلوگرم وزنه بلند میکردید، در ماه رمضان، 8 کیلوگرم وزنه بزنید یا اگر قبلاً روزانه یک ساعت ورزش میکردید، مقدار آن را به 30 تا 45 دقیقه کاهش دهید. سعی کنید که از سه تا چهار حرکت برای بخشهای عمده بدن استفاده کنید و این حرکات را تکرار کنید.
هر زمان که در حین ورزش احساس خستگی کردید، از شدت ورزش خود کم کرده و دقایقی به استراحت بپردازید تا وقتی که خستگیتان رفع شده و احساس بهتری داشته باشید.
پیشنهاد میکنیم که این مطلب را نیز بخوانید: ورزش در ماه رمضان، مجاز یا ممنوع؟
اهداف ورزشی خود را بر اساس این ماه، تعدیل کنید. به عنوان مثال، هدف خود را این قرار دهید که وزن فعلی خود را حفظ کنید و فقط در ماه رمضان اضافه وزن پیدا نکنید.
میتوانید در ماه رمضان به ورزش گروهی بپردازید. بدین ترتیب، هم انگیزه بیشتری برای ورزش خواهید داشت و هم یک برنامه ورزشی منظم در اختیارتان گذاشته میشود. به عنوان مثال میتوانید در کلاسهای یوگا شرکت کنید. یوگا، هم ورزش سنگینی نیست و هم سطح انرژی شما را افزایش میدهد.
در ورزش کردن ثابت قدم باشید. ثابت قدم بودن، کلید موفقیت شما است و اثرات چشمگیری در حفظ تناسب اندام شما در ماه رمضان دارد. بر روی ورزش کم و منظم به جای ورزش همیشگی خود، تمرکز کنید. ورزشی را انجام بدهید که در این ماه توانایی انجام آن را دارید. نکته اصلی این است که سلامتی و تناسب اندام شما حفظ شده و به بدنتان توجه کنید.
اگر دچار احساس سرگیجه یا تهوع شدید، ورزش را خاتمه دهید.
برای زمان خواب و بیداری خود برنامه ریزی داشته باشید.
برای استراحت در طول روز طوری برنامه ریزی کنید که در زمانهایی که بیشتر از هر زمان احساس خستگی دارید، استراحت نمایید.
اگر شاغل هستید، با مدیر خود مذاکره نمایید تا در ازای ساعت نهار که شما در ماه رمضان در آن ساعت به جای نهار خوردن، کار میکنید، به شما یک ساعت اجازه زودتر پایان دادن به کار را بدهد. این موضوع به شما کمک می کند تا زمان کافی برای ورزش قبل از افطار داشته باشید.
ماه رمضان، ماه صبر است و ورزش در این ماه نیز میتواند صبر شما را به محک بگذارد.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]