بیتحرکی و استرس و تنهایی که منجر به پرخوری احساسی میشوند، دو عامل مهم در افزایش وزن در دوران قرنطینه هستند. اکثر ما وقتی که استرس داریم، به غذا خوردن روی میآوریم. استرس باعث بالا رفتن هورمون کورتیزول در بدن نیز میشود و به این ترتیب اشتها را بالا برده و تجمع چربی، به خصوص در ناحیه شکم را افزایش میدهد. وقتی که دچار استرس هستیم، مصرف غذاهایی که ارزش تغذیهای بالاتری دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است، مخصوصا وقتی که میخواهیم وزن خود را نیز کنترل کنیم.
اگر در مدت قرنطینه وزن شما اضافه شده است، خود را نبازید و شکستخورده فرض نکنید. کافیست که با اصلاحات کوچک شروع کنیم و عادات سالم را به صورت تدریجی وارد برنامه روزانه خود کنیم. به بدن و مغز خود زمان بدهید تا خود را از نو برنامهریزی کند.
افزایش وزن رابطه تنگاتنگی با افزایش التهاب در بدن دارد. التهاب نیز به نوبه خود باعث افزایش استرس شده و پرخوری را به دنبال دارد. وقتی که غذاهای التهابزا را حذف میکنید، دستگاه ایمنی بدن شما شروع به تقویت خود کرده و فرصت ترمیم خود را پیدا میکند. بنابراین برای خودتان یک بازه دو هفتهای در نظر بگیرید و در این مدت، اولویت شما استفاده بیشتر از غذاهای طبیعی رنگارنگ، یعنی انواع میوهها و سبزیجات باشد. همچنین در این دو هفته، مصرف غذاهای التهابزا را کاهش بدهید.
حال ببینیم که منظور از غذاها و خوراکیهای التهابزا، کدام دسته از غذاهاست:
خوراکیهای سرشار از قند و شکر
قند و شکر، سوخت بافت عضلانی و اندامهای بدن است. اما زیادهروی در مصرف آن باعث میشود که در بدن به صورت چربی ذخیره شود. همچنین التهاب را در کل بدن بالا میبرد. قند اضافی، خوراک باکتریهای روده نیز میباشد و لذا روده را در معرض التهاب بیشتر قرار میدهد.
برخلاف قند طبیعی که در میوه و لبنیات وجود دارد و با فیبر و سایر مواد مغذی ضروری در اختیار بدن قرار میگیرد، قند و شکر افزوده باعث بالا رفتن قند خون شده و متابولیسم را برهم میزند.
غذاها و خوراکیهای حاوی گلوتن
اکثر منابع طبیعی گلوتن مثل گندم، جو و چاودار، خوراکیهای بسیار سالمی هستند. اما سایر منابع رایج گلوتن، مثل انواع کلوچه، غلات صبحانه و خوراکیهای کارخانهای که فراوری شدید روی آنها صورت گرفته است، خوراکیهای سالمی محسوب نمیشوند زیرا فیبر آنها حذف شده است.
اگر گلوتن را از طریق این خوراکیهای ناسالم مصرف میکنید، بهتر است که آن را به مدت چند هفته از برنامه غذایی خود حاف کنید. در طول مدت قرنطینه، خوردن میانوعده بسیار شایعتر از زمان قبل از قرنطینه شده است. بنابراین حذف خوراکیهای حاوی گلوتن میتواند به شما در کاهش وزن کمک شایانی کند. از جمله خوراکیهای فاقد گلوتن میتوان به برنج قهوهای، کینوآ و اوتمیل اشاره کرد. همچنین میتوانید از اقلام زیر به عنوان میانوعده بدون گلوتن و سرشار از پروتین استفاده کنید:
هویج یا فلفل دلمهای همراه با هوموس
کره بادام همراه با سیب یا موز
مغزها
پاپکورن همراه با مخمر خوراکی
تخممرغ آبپز
زمان مناسب برای مصرف غذا در دوران قرنطینه
بین آخرین وعده روز قبل و وعده روز بعد، 12 ساعت فاصله بگذارید زیرا بدن به 8 ساعت کامل برای هضم غذا و 4 ساعت اضافه برای ترمیم خود نیاز دارد. همچنین قبل از خوردن صبحانه، کمی ورزش کنید تا ظرفیت چربیسوزی بدن شما بالا برود.
کلام آخر
پس از دو هفته محدود کردن و یا حذف غذاهای سرشار از قند اضافی و گلوتن، بدن شما آماده میشود برای قدم گذاشتن در مراحل بعدی کاهش وزن. شما میتوانید به صورت تدریجی، خوراکیهای حاوی شکر افزوده و گلوتن را به برنامه غذایی روزانه خود بازگردانید. اما این کار باید به صورت تدریجی و در حد معقول و متعادل انجام شود. به این ترتیب، عادات ناسالمی که در طی مدت قرنطینه به آنها خو گرفته بودید، کمرنگ شده و در عوض، عادات سالم در شما تقویت میشوند و کنترل وزن برای شما آسانتر خواهد شد.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]