عجیب نیست که با تغییر رژیم برای کاهش وزن، وضعیت اجابت مزاج نیز تغییر کند. در این بخش به بررسی این موضوع میپردازیم.
حرکات روده در افراد مختلف، متفاوت است اما در مجموع، مدفوع باید نرم بوده و بدون ایجاد درد دفع شود. همانطور که گفته شد تغییرات غذایی ما که به منظور کاهش وزن اعمال میکنیم، بر روی وضعیت دفع اثر میگذارد. این اثر شامل موارد زیر است:
۱ - حرکات روده افزایش پیدا میکنند
با افزایش حرکات روده، نیاز به اجابت مزاج نیز بیشتر میشود. رژیمهای کاهش وزن معمولاً حاوی مقادیر بیشتری میوه و سبزیجات هستند. در نتیجه فیبر محلول بیشتری در اختیار بدن قرار گرفته و لذا حجم مدفوع افزایش پیدا میکند، نرمتر میشود و دفع آن آسانتر میگردد. همچنین، افزایش دفعات اجابت مزاج با ورزش و تحرک بدنی نیز در ارتباط است.
۲ - بروز یبوست
کسانی که میخواهند عضلهسازی کنند یا گرسنگی را به تعویق بیندازند، از پروتئین بیشتری در وعدههای غذایی خود استفاده میکنند. زیادهروی در مصرف پروتئین ممکن است باعث یبوست شود. پروتئین برای تخلیه معده به مدت زمان بیشتری نیاز دارد و در نتیجه باعث میشود که فرد دیرتر به دفع نیاز پیدا کند. هر قدر که زمان دفع به تعویق بیفتد، مدفوع سفتتر شده و دفع آن سختتر میشود.
عدم مصرف کربوهیدرات که در برخی از رژیمهای کاهش وزن صورت میگیرد نیز میتواند به بروز یبوست منجر شود زیرا با عدم مصرف کربوهیدرات، فیبر از برنامه غذایی شما حذف شده و این کار احتمال بروز یبوست را بیشتر میکند.
برای پرهیز از این مشکل باید رژيم غذایی متعادل داشته باشید، آب زیاد بنوشید و بشقاب خود را با خوراکیهای پُرفیبر پُر کنید. اگر رژیم شما به گونهای است که باید مصرف کربوهیدرات را کم کنید (مثل رژیم غذایی کتو)، میتوانید با مصرف سبزیجات غیرنشاستهای (مثل سبزیجات برگدار، هویج یا کدو) و نیز میوههای کمکربوهیدرات (مثل آووکادو و تمشک)، فیبر مورد نیاز بدن را تأمین نمایید. زنان تا سن ۵۰ سالگی به روزانه در حدود ۲۵ گرم فیبر و مردان به روزانه در حدود ۳۸ گرم فیبر نیاز دارند.
۳ - ابتلا به اسهال
از سوی دیگر، رژیمهای کم کربوهیدرات میتوانند منجر به اسهال نیز بشوند. به عنوان مثال در رژیم کتو، با توجه به اینکه فرد ممکن است به مصرف شیرینکنندههای مصنوعی و قندهای الکلی روی بیاورد و هضم این نوع شیرینکنندهها برای بدن مشکل است، به اسهال منجر میشود.
به علاوه در رژيم کتو میبایست مقادیر زیادی چربی مصرف کنید که این نیز در بروز اسهال نقش دارد. حال اگر فرد به عدم تحمل لاکتوز نیز مبتلا باشد، مشکل تشدید میشود.
۴ - تغییر رنگ مدفوع
رنگ مدفوع تحت تأثیر غذایی که میخورید قرار میگیرد. اگر ترکیب رنگارنگی از میوه و سبزیجات مصرف کنید، نتیجه آن را در رنگ مدفوع خواهید دید. مثلاً سبزیجات برگدار تیره باعث سبز شدن مدفوع میشوند در حالی که چغندر و گیلاس، ته رنگ قرمز در مدفوع ایجاد میکنند.
دقت داشته باشید که اگر تغییر رنگ مدفوع همچنان ادامه پیدا کرد و یا این تغییر رنگ ارتباطی به غذای مصرفی شما نداشت، دیگر یک امر عادی نبوده و لازم است به پزشک مراجعه کنید زیرا به عنوان مثال اگر رنگ مدفوع خاکستری باشد به معنی مشکل در لوزالمعده یا مجاری صفرا است.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]