• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • کارهایی که نباید بعد از ورزش انجام بدهید

  • یکشنبه، ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ بازدید 920 مدیریت
  • اهمیت آنچه بعد از ورزش انجام می‌دهید کمتر از خود ورزش نیست زیرا بدن در این زمان به ترمیم خود پرداخته و نتیجه فعالیت ورزشی از همین ترمیم عضلانی خود رو نشان خواهد داد و اینگونه نیست که با تمام شدن جلسه نیم ساعته ورزش، وظایف ورزشی ما هم به اتمام رسیده باشد. بنابراین توصیه می‌کنیم که حتماً بعد از پایان ورزش، نکات ‌نه گانه زیر رو مد نظر قرار بدهید.

  •  

    1 -  دائم با تلفن همراه خود بازی نکنید

     

    مشغول شدن با تلفن همراه باعث می‌شود که ساعت‌ها از وقت شما، بدون اینکه خودتان متوجه باشید، صرف این کار شده و تمام آن اندروفینی که در اثر ورزش در بدن شما تولید شده است نیز فروکش می‌کند. بعد از ورزش به جای اینکه مستقیم به سراغ تلفن خود بروید، به مغز و بدن خود استراحت داده و کمی از دنیای مجازی فاصله بگیرید.

     

    2 -  ذهن خود رو رها کنید

     

    به خودتان فرصت بدهید. از خودتان انتظار زیاد و توقعات نابه‌جا نداشته باشید. برخی از افراد کلی در طی جلسه ورزشی خود زحمت می‌کشند اما به محض اینکه ورزش تمام می‌شود دچار احساس نارضایتی از خود می‌شوند و فکر می‌کنند که می‌توانستند بهتر ورزش کنند. مطمئن باشید که کم نگذاشته‌اید و بدن شما از هر آنچه انجام داده‌اید بهرمند خواهد شد. باید بعد از ورزش احساس بهتری کنید نه اینکه خود رو شماتت نمایید.

     

    تغییراتی که درون بدن شما در حال اتفاق افتادن هستند، لزوماً به این زودی‌ها در ظاهر شما خودشان رو نشان نمی‌دهند و مدتی زمان می‌برد. بعد از جلسه ورزشی خود رو در آینه نگاه نکنید. در عوض از اینکه ورزش کرده‌اید خوشحال باشید. این کاریست که خیلی از افراد انجام نمی‌دهند و اصلاً ورزش نمی‌کنند.

     

    3 -  حتماً بعد از ورزش، حرکات کششی انجام بدهید

     

    از زیر این کار فرار نکنید. انجام حرکات کششی بعد از ورزش، یکی از مهمترین مراحل محسوب می‌شود. عضلات ما در طول ورزش دچار پاره‌شدگی‌های ریز می‌شوند که البته طبیعی است. این پارگی‌ها باید ترمیم شوند و حرکات کششی به این ترمیم کمک می‌کنند. اگر حرکات کششی بعد از ورزش رو انجام ندهید هم احتمال آسیب‌دیدگی ورزشی در شما زیاد می‌شود و هم نتیجه مورد انتظار رو از ورزش نگرفته و دچار احساس خستگی و کوفتگی می‌شوید.

     

    توصیه می‌شود که پس از پایان ورزش اصلی، حداقل به مدت 30 ثانیه حرکات کششی انجام بدهید و هر حرکت کششی رو دو تا سه مرتبه تکرار کنید. فراموش نکنید که انجام صحیح حرکات کششی، کلید ترمیم عضلانی بعد از ورزش است.

     

    4 -  لباس ورزشی خود رو بعد از ورزش تعویض کنید

     

    برخی افراد پس از پایان ورزش تا ساعت‌ها همچنان لباس ورزشی خود رو به تن دارند. لباس خیس از عرق، دستگاه ایمنی شما رو ضعیف می‌کند. بدن ما بعد از ورزش نیاز به این دارد که دمای خود و به خصوص دمای هسته بدن رو پایین بیاورد. وقتی که لباس رو تعویض نمی‌کنیم، خنک کردن بدن کار مشکلی می‌شود. همچنین پوشیدن لباس مرطوب از عرق، خطر عفونت قارچی پوست رو بیشتر می‌کند، مخصوصاً اگر در باشگاه ورزش کنید و از وسایلی استفاده کنید که دیگران هم استفاده می‌کنند.

     

    5 -  بعد از ورزش پرخوری نکنید

     

    بعضی از افراد به تصور اینکه با ورزش انرژی کافی سوزانده‌اند، به پرخوری بعد از ورزش روی می‌آورند. درست است که بدن نیاز به سوخت‌رسانی بعد از ورزش دارد و باید در فاصله نیم ساعت بعد از پایان ورزش، یک میان‌وعده مناسب میل شود اما این بدین معنی نیست که اجازه پرخوری داشته باشیم. دستگاه گوارش در طول یک جلسه شدید ورزشی، به خود استراحت می‌دهد و بعد از ورزش هم تا مدتی نیاز به استراحت دارد و نباید بار زیاد به آن تحمیل شود.

     

    دقت کنید که استراحت دستگاه گوارش این معنی رو نمی‌دهد که اصلاً نباید بعد از ورزش میان‌وعده بخورید بلکه باید حتماً یک میان‌وعده سبک میل کنید. سعی کنید که از مواد غذایی غیرفراوری و طبیعی مثل میوه استفاده کرده و دو تا سه ساعت بعد که دستگاه گوارش به کارکرد عادی خود بازگشته است، یک وعده بزرگتر مصرف کنید.

     

    6 -  ویتامین و مکمل بیش  از حد مصرف نکنید

     

    برخی افراد بعد از ورزش به سراغ مصرف مقادیر متنابهی مکمل می‌روند تا التهاب رو در بدن خود کاهش داده و سرعت ترمیم عضلانی  رو بیشتر کنند. این در حالیست که ضرر این مکمل‌ها ممکن است بیش از منفعت آنها باشد. این ترکیبات در دوزهای بالا ممکن است با تطبیق بدن با ورزش تداخل ایجاد کنند. استفاده از این محصولات پس از ورزش باعث می‌شود که بخشی از زحماتی که کشیده‌اید بی‌اثر شوند. همیشه قبل از استفاده از هر نوع مکمل با پزشک مشورت کنید تا از عوارض جانبی آنها و تداخلی که با سایر داروها دارند، مطلع شوید و نسبت به اینکه چه مکملی و چه مقدار برای شما مناسب است آگاهی پیدا کنید.

     

    7 -  یکجانشین نباشید

     

    بعضی از افراد فقط در همان جلسه ورزش فعالیت بدنی دارند و بعد از آن تقریباً می‌توان گفت که کاملاً بی‌تحرک و یکجانشین هستند. درست مثل اینکه وسط بزرگراه، ناگهان ترمز کنید. بدن پس از ورزش نیاز به استراحت دارد اما نه اینکه کاملاً بی‌تحرک دارد. وقتی که بعد از ورزش، ساعت‌ها می‌نشینید یا دراز می‌کشید، خون در بدن تجمع پیدا کرده و ترمیم عضلانی رو مشکل می‌کند. در نتیجه به جای ترمیم، بیشتر دچار کوفتگی و تأخیر در ترمیم عضلانی می‌شوید. بنابراین بعد از ورزش هم تحرکات ملایم داشته باشید، حتی اگر شده هر نیم ساعت از جای خود بلند شده و در اطراف قدم بزنید.

     

    8 -  خودتان رو بلافاصله بعد از ورزش، وزن نکنید

     

    مهم نیست که ترازو به شما چه می‌گوید، در هر صورت ورزش کردن مفید است. پیشرفت مثبت خود رو با وسواس داشتن نسبت به عدد ترازو، بی‌ارزش نکنید.

     

    9 -  آب کافی نمی‌نوشید

     

    بسیاری از افراد فراموش می‌کنند که قبل، درحین و بعد از ورزش، آب کافی به بدن خود برسانند. اثر ورزش بر روی مقدار آب بدن تا ساعت‌ها پس از ورزش باقی می‌ماند. کم‌آبی بدن، ترمیم عضلانی رو کند می‌کند و پروتئین‌سازی رو نیز در عضلات کاهش می‌دهد. همچنین در اثر کمبود آب بدن، مواد دفعی که در اثر ورزش در بدن تولید شده‌اند، نمی‌توانند آنطور که باید از بدن دفع شوند.

     

    به قدری آّب بنوشید که رنگ ادرار، زرد کمرنگ باشد. تیره بودن ادرار از نشانه‌های کم‌آبی بدن است. همچنین تا زمان تشنه شدن صبر نکنید و حتماً بعد از ورزش آب بنوشید، حتی اگر احساس تشنگی نمی‌کنید.

     

    برگرفته از: www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.