• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • ۱۰ قانون طلایی صبحانه برای کاهش وزن

  • پنج شنبه، ۱۳ آذر ۱۳۹۹ بازدید 506 مدیریت
  • نوع صبحانه‌ای که می‌خوریم اثر زیادی بر موفقیت ما در کاهش وزن دارد. با خوردن صبحانه، موتور متابولیسم ما فعال می‌شود و آنچه که در وعده صبحانه می‌خوریم می‌تواند تا کل روز بر روی اشتها و کنترل وزن ما اثرگذار باشد. برای اطمینان از اینکه صبحانه شما به کاهش وزن شما کمک کرده و در روند آن اختلال ایجاد نمی‌کند به نکاتی که در ادامه مطلب به آنها می‌پردازیم، توجه کنید.

  •  

    ۱ -  تا حد امکان صبحانه‌تان شیرین نباشد

    خیلی از ما عادت به خوردن مربا و قند و شکر در وعده صبحانه داریم. برخی هم از آبمیوه به عنوان یک نوشیدنی سالم در وعده صبحانه استفاده می‌کنند که آن نیز حاوی قند است. توصیه ما این است که به جای اینگونه اقلام خوراکی از مواد غذایی غیرشیرین مثل تخم‌مرغ و آووکادو و یا سبزیجات و گوشت استفاده کنید.

     

    ۲ -  پروتئین را در اولویت قرار بدهید

    پروتئین، سیرکننده‌ترین درشت‌مغذی است و پیام سیری را به مغز شما مخابره می‌کند. خوردن پروتئین در وعده صبحانه فواید دیگری نیز دارد. مصرف مقادیر کافی از پروتئین باکیفیت از تحلیل عضلانی جلوگیری می‌کند. کاهش وزن، به خصوص اگر سریع باشد، معمولاً با تحلیل رفتن و از دست رفتن عضلات همراه است. بنابراین سعی کنید که در وعده صبحانه خود حتماً ۲۰ گرم پروتئین داشته باشید.

     

    ۳ -  صبحانه خود را به کربوهیدرات محدود نکنید

    کربوهیدرات منبع بسیار مهم انرژی در صبح است اما باید با سایر مواد مغذی مفید مثل مواد پروتئینی و فیبر و چربی سالم همراه باشد تا قند خون را ثابت نگه داشته و به سیری طولانی‌مدت، کمک کند. پس هر چهار درشت‌مغذی، یعنی کربوهیدرات، چربی سالم، پروتئین و فیبر را در وعده صبحانه خود بگنجانید. یعنی مثلاً آووکادو و تخم‌مرغ را با نان تست سبوس‌دار و ماست یونانی همراه با مغزها و توت‌ها را به عنوان صبحانه میل کنید.

     

    ۴ -  افزودنی‌های مفید را فراموش نکنید

    منظور از افرودنی‌های مفید، یک قاشق تخم کتان یا دانه چیا به صبحانه است که آنها نیز به واسطه پروتئین، فیبر و چربی سالم امگا ۳ که دارند، گرسنگی را به تعویق می‌اندازند.

     

    ۵ -  خوردن خوراکی‌هایی که حجم زیاد اما محتوای انرژی (کالری) کمی دارند

    یعنی از خوراکی‌های پُرفیبر و پُر آب مثل میوه‌های تازه و سبزیجات، سیب‌زمینی آبپز و حبوبات استفاده کنید که حجم زیاد داشته و معده را پر می‌کنند اما محتوای انرژی آنها به نسبت حجمی که دارند، کم است.

     

    ۶ -  شکل صبحانه شما جامد باشد نه مایع

    قهوه و چای یکی از مهمترین بخش‌های صبحانه بسیاری از افراد می‌باشند. اما با افزودن خامه و شکر به آنها با دست خودمان آنها را به نوشیدنی چاق‌کننده بدل می‌کنیم. یا باید این نوشیدنی‌ها را بدون افزودن خامه و شکر بنوشیم و یا مقدار افزودنی‌هایی که به آنها اضافه می‌کنیم را با دقت کنترل کنیم. نوشیدن آبمیوه در وعده صبحانه نیز در کنترل وزن ما اختلال ایجاد می‌کند و خاصیت سیرکنندگی هم ندارد.

     

    اگر می‌خواهید روز خود را با نوشیدنی شروع کنید به شما توصیه می‌کنیم که اسموتی حاوی پروتئین و چربی سالم تهیه کنید و یا از شیر به عنوان نوشیدنی استفاده کنید.

     

    ۷ -  از قبل برای صبحانه خود برنامه‌ریزی داشته باشید

    برنامه‌ریزی از قبل باعث می‌شود که انتخاب‌های هوشمندانه و بهتری داشته باشیم. حتی می‌توانیم صبحانه خود را از شب قبل آماده کنیم.

     

    ۸ -  صبحانه خود را با عجله و ایستاده نخورید

    اکثر ما برای خوردن صبحانه و شروع روز کاری خود عجله داریم و این باعث می‌شود که خیلی با سرعت و حتی در حالت ایستاده یا در مسیر محل کار صبحانه بخوریم. صبحانه را باید با آرامش خورد. بنشینید و از ذره ذره آن لذت ببرید. به این ترتیب هم پرخوری نمی‌کنید و هم می‌فهمید که چه خورده‌اید و مدت بیشتری احساس سیری می‌کنید. همچنین انتخاب غذایی بهتر و سالم‌تری خواهید داشت.

     

    ۹ -  صبحانه را به آهستگی بخورید

    همانطور که گفته شد باید در هنگام خوردن صبحانه آرامش داشته باشید و مزه و بافت آنچه می‌خورید را کاملاً حس کرده و از آن لذت ببرید. بدین منظور باید تا جایی که می‌توانید غذا را آهسته بجوید. حتی اگر شده ۳۰ دقیقه طول بکشد تا صبحانه خود را تمام کنید که چه بهتر. اما اگر به نظرتان طولانی می‌آید حداقل ۱۵ دقیقه برای صبحانه خوردن خود زمان بگذارید. بعضی‌ها سر و ته صبحانه را در عرض ۵ دقیقه، هم می‌آورند!

     

    ۱۰ -  از صبحانه خود یادداشت بردارید

    به این ترتیب خواهید فهمید که در روزهایی که بیش از سایر روزها در طول روز احساس گرسنگی می‌کردید، چه چیزهایی در وعده صبحانه خورده‌اید و چه خوراکی‌های گرسنگی شما را در طول روز تشدید می‌کنندو کدامیک شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارند.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.